ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΔΡΟΜΟΥΣ... Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΠΙΖΩΝ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Αντίκρισε με γενναιότητα τον ίδιο τον θάνατο. Πάλεψε μαζί του και με τη δύναμη της θέλησης τον νίκησε. Δεν κατάφερε όμως να νικήσει και την αναλγησία μιας υποκριτικής πολιτείας, που στο όνομα της οικονομικής κρίσης δεν διστάζει να ισοπεδώσει μια ανθρώπινη βασανισμένη ψυχή.

Ο  29χρονος Αλβανός, Σπύρος Κιόσιας, που επέζησε κατά τη φονική πυρκαγιά  του 2007 στην Ηλεία

Ο 29χρονος Αλβανός, Σπύρος Κιόσιας, που επέζησε κατά τη φονική πυρκαγιά του 2007 στην Ηλεία

Οι φλόγες τού σημάδεψαν για πάντα το κορμί. Αλλά εκείνος γλίτωσε σκάβοντας με τα ίδια του τα χέρια το έδαφος. Οι πόνοι από τα σημάδια της φωτιάς με την πάροδο του χρόνου μειώθηκαν. Η ελπίδα για μια φωτεινή μέρα στη μαύρη του ζωή άρχισε να αναζωπυρώνεται μέχρι χθες που έσβησε προδίδοντας το όνειρό του.

Ο λόγος για τον 29χρονο Αλβανό εργάτη Σπύρο Κιόσια, τον μοναδικό επιζώντα από το σημείο του μαρτυρίου στην Αρτέμιδα Ηλείας. Εκεί όπου δεκάδες συνάνθρωποί μας βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες της φονικής πυρκαγιάς του 2007. Με σοβαρά εγκαύματα σε όλο του το σώμα ο Αλβανός εργάτης νοσηλεύτηκε επί μήνες στο «Ερρίκος Ντυνάν» μεταξύ ζωής και θανάτου. «Είμαι πάμφτωχος, δεν έχω μία. Αισθάνομαι πλούσιος γιατί έζησα. Μη μας ξεχάσουν. Δεν ξέρω αν δικαιούμαι βοήθεια, αλλά τη χρειάζομαι», είχε πει στην «Ε» και στη συνάδελφο Χριστίνα Παπασταθοπούλου ένα χρόνο μετά την επώδυνη περιπέτειά του. Τότε εργαζόταν παρά την αναπηρία του σε μια οικοδομή για να τα φέρει βόλτα.

Ο Σπύρος, με αναπηρία 40% λόγω των εγκαυμάτων του από τη φωτιά, κατάφερε μετά το δημοσίευμα της «Ε» να βρει μια αξιοπρεπή δουλειά. Προσελήφθη από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων ως φύλακας στο κατασκηνωτικό κέντρο στο Ιλιον Αττικής. Τον Ιούνιο του 2009 υπέγραψε τη σύμβαση και με μισθό 759 ευρώ μικτά (628 καθαρά) άρχισε να εργάζεται προσφέροντας τις υπηρεσίες του ως φύλακας μένοντας σε ένα μικρό σπιτάκι που του παραχωρήθηκε λόγω της ιδιότητάς του.

Νόμιζε ότι τα βάσανά του είχαν τελειώσει. Μέχρι που προχθές οι αρμόδιοι του κέντρου τού έβαλαν ξανά «φωτιά» στη ζωή του καθώς τον ενημέρωσαν ότι η σύμβασή του που προοριζόταν αρχικά να είναι αορίστου χρόνου έληξε στις 30.5.2010.

«Εχασα τα πάντα μέσα σε μια στιγμή. Νόμισα ότι έβλεπα ξανά κάποιον εφιάλτη. Ζήτησα εξηγήσεις και μου είπαν ότι λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν γίνεται να με προσλάβουν ξανά. Μου ζήτησαν μάλιστα να εγκαταλείψω το σπίτι όπου έμενα τις προσεχείς δέκα ημέρες. Βρέθηκα στον δρόμο... Καλύτερα να είχα καεί τότε μαζί με τους άλλους παρά να υπομένω αυτό το μαρτύριο. Πού θα πάω; Τι θα κάνω; Η ζωή μου τέλειωσε εδώ», λέει απελπισμένος στην «Ε» ο 29χρονος Αλβανός εργάτης και κάνει έκκληση προς κάθε υπεύθυνο να ενδιαφερθεί για το πρόβλημά του και να δώσει τη λύση που πρέπει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ