ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

ΣΤΗΝ ΤΣΙΜΠΙΔΑ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ...ΣΑΪΝΙΑ ΤΗΣ ΔΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ !

Η ΑΜΑΡΤΩΛΗ ...ΕΦΟΡΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ...

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΣΩΡΕΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ 
   
 ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 4.8.2010 


Την ώρα που η κυβέρνηση μέσω αβάσταχτης φορολογίας και περικοπών στους μισθούς ζητά από τους πολίτες να «ματώσουν» προκειμένου να βγει η χώρα μας από την οικονομική κρίση , κάποιοι επίορκοι εφοριακοί υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ Πύργου Ηλείας βρίσκονται στο στόχαστρο των ελεγκτών του Υπουργείου Οικονομικών λόγω της προκλητικής και παραβατικής τους συμπεριφοράς .


Για τις δραστηριότητές τους είναι πλήρως ενημερωμένες οι αρμόδιες υπηρεσίες και πηγές του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι εκτός από την πειθαρχική τους δίωξη αναμένεται να λογοδοτήσουν και στη Δικαιοσύνη καθώς οι σχετικοί φάκελοι θα διαβιβαστούν για τα περεταίρω στο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου αφού σε κάποιες από τις περιπτώσεις υπάρχουν υπόνοιες για την διακίνηση μαύρου χρήματος.


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο έλεγχος των αρμοδίων υπηρεσιών ανέδειξε τις εξής χαρακτηριστικές περιπτώσεις :


Δυσανάλογη περιουσια...

1) Εφοριακός υπάλληλος με σημαντικό πόστο στην υπηρεσία του παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια μεγάλα περιουσιακά στοιχεία δυσανάλογα με τον μισθό τον δικό του και του συζύγου του με αγορές ακόμη και σε πανάκριβες τουριστικές περιοχές –φιλέτα της Ηλείας και της ευρύτερης περιοχής . Μετά από έρευνα αποκαλύφθηκε ότι συγγενικό του πρόσωπο πρώτου βαθμού , μέσω του κόλπου των άτυπων δωρεών από συναδέλφους του που προφανώς ήταν εικονικές ! δήλωσε στη φορολογική του δήλωση ότι συγκέντρωσε το ποσό των 100.000 ευρώ περίπου με το οποίο αγόρασε οικόπεδο σε κεντρικό σημείο του Πύργου εντός του οποίου ανέγειρε τριώροφη οικοδομή εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων…μέσα σε χρόνο ρεκόρ!


2) Εφοριακός υπάλληλος της Δ.Ο.Υ Πύργου διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο ότι παρενέβη στις φορολογικές του δηλώσεις σε βάθος χρόνου 10 ετών ! και με τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις επιχείρησε να διαγράψει τόκους δανείων πρώτης κατοικίας , ιατρικά και δωρεές που είχε χρησιμοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να προσκομίσει τα ανάλογα παραστατικά προκειμένου να έχει μειωμένη φορολογία και κυρίως επιστροφή φόρου ! Η ενέργειά του χαρακτηρίζεται από τους αρμόδιους ως ποινικό αδίκημα.


3) Υπάλληλος της Δ.Ο.Υ Πύργου διαπιστώθηκε ότι εμπλέκεται στην παράνομη θεώρηση φορολογικών στοιχείων της πρώην αντιδημάρχου του Πύργου και δικηγόρου στο επάγγελμα η οποία όπως είχε αποκαλύψει η «Ε» δεν είχε υποβάλλει φορολογική δήλωση τα πέντε τελευταία χρόνια ενώ ασκούσε κανονικά το επάγγελμά της ως δικηγόρος. Σε βάρος του υπαλλήλου διατάχθηκε ΕΔΕ ενώ δόθηκε εισαγγελική εντολή για την διερεύνηση των περιουσιακών του στοιχείων.


4) Άλλος εφοριακός υπάλληλος κατηγορείται ότι χορήγησε παράνομα φορολογική ενημερότητα σε συνταξιούχο στρατιωτικό που δεν υπέβαλε φορολογική δήλωση τα πέντε τελευταία χρόνια.


5) Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι υπάλληλοι στην ίδια Δ.Ο.Υ δήλωναν στις φορολογικές τους δηλώσεις επί σειρά ετών ψευδώς ότι είχαν προστατευόμενα μέλη και ότι συγκατοικούσαν μαζί τους με σκοπό να έχουν μειωμένη φορολογία κ επιστροφή φόρου.


6) Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Οικονομικών μετά από πρόσφατο έλεγχο στη Δ.Ο.Υ Πύργου διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι η πλειονότητα των υπαλλήλων που εργάζεται σε αυτή κατά παράδοξο τρόπο, επί σειρά ετών δεν αποστέλλουν για εκκαθάριση τι φορολογικές τους δηλώσεις στο ΚΕΠΥΟ όπως όφειλαν αλλά την εκκαθάριση την έκαναν στην Δ.Ο.Υ Πύργου με σκοπό να αποφύγουν τον έλεγχο από το ΚΕΠΥΟ για τις επιστροφές φόρου που τους αναλογούσαν άνω των 1.500 ευρώ…


nodaros@enet.gr



1 σχόλιο:

ΠΡ είπε...

Φίλε Μάκη,

Τα συγχαρητήρια για τις αποκαλύψεις που κάνεις είναι λίγα. Καιρός είναι να ξεβρωμίσει ο τόπος από κάθε λογής λαμόγια. Μπράβο και πάλι μπράβο...

Και μιά ερώτηση...Με τον πρώην δήμαρχο του Πύργου και όλο το συφερτό που είχε γύρω του έχεις σκοπό να ασχοληθείς;;;

Ένας Θαυμαστής...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ