ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ "ΧΟΡΕΥΟΥΝ" ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

ΠΛΗΘΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΓΙΑ «ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ» ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ
 "ΟΡΓΙΑ" ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 9.8.2010

Χωρίς «μίζα» δεν έβαζε υπογραφή στον φάκελο
Το «κατιτίς» του προκειμένου να αναθέσει σε συγκεκριμένη εταιρεία με οικολογικά συστήματα την ανάληψη έργων τοποθέτησης και συντήρησης χημικών τουαλετών κατηγορείται ότι ζητούσε εκβιαστικά 43χρονος υπάλληλος του Δήμου Ζακύνθου, προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών και Επίβλεψης Εργων.
 

Ο 43χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και κατηγορείται για «παθητική δωροδοκία κατ' εξακολούθηση» και «εκβίαση επιχειρήσεων». Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την Αστυνομία, όλα ξεκίνησαν όταν ιδιώτης κατήγγειλε στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. ότι ο 43χρονος δημοτικός υπάλληλος απαιτούσε εκβιαστικά από αυτόν -ως ειδικό πληρεξούσιο του γιου του- να του καταβάλει περιοδικά διάφορα χρηματικά ποσά προκειμένου να αναθέσει στην εταιρεία του γιου του το έργο.
Ο καταγγέλλων -πατέρας του επιχειρηματία- ανέφερε ότι πριν από περίπου 20 μέρες ο 43χρονος απαίτησε από τον ίδιο και πήρε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, ενώ απαιτούσε εκ νέου το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ προκειμένου να αναθέσει εκ νέου στην εταιρεία του γιου του καταγγέλλοντος το παραπάνω έργο.
Μάλιστα, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε, από το 2005 έως και το 2009, που ο δήμος προκήρυσσε τέτοιους διαγωνισμούς, εξαναγκάστηκε να καταβάλει στον 43χρονο το συνολικό χρηματικό ποσό των 11.900 ευρώ, για την έγκριση του κάθε φορά κατατιθεμένου φακέλου. Διαφορετικά τον απειλούσε ότι θα έβρισκε τρόπο για την απόρριψη της ανάθεσης του έργου.
Το πρωί του Σαββάτου, ο 43χρονος έκλεισε ραντεβού με τον πατέρα του επιχειρηματία στην πόλη της Ζακύνθου, προκειμένου ο δεύτερος να παραδώσει στον πρώτο 2.000 ευρώ. Τα χρήματα είχαν προσημειωθεί και έτσι μόλις ο προϊστάμενος του τμήματος μελετών και επίβλεψης έργων τα παρέλαβε, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν. Ο 43χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

ΔΗΜΟΣ ΙΘΑΚΗΣ

Επιστολή- καταπέλτης από τους εργαζόμενους

Διαπλοκή, οικονομικές συναλλαγές, μίζες, δωράκια και έργα με απευθείας αναθέσεις καταγγέλλουν με επιστολή τους στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων οι υπάλληλοι του Δήμου Ιθάκης παραθέτοντας μια σειρά από στοιχεία και ονόματα των όσων εμπλέκονται στο σκάνδαλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα είναι ενημερωμένη η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η οποία και έχει ζητήσει εγγράφως εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή για όλες τις καταγγελίες. Σχετικό έγγραφο εστάλη και στη Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διεύθυνσης Νομαρχίας Κεφαλληνίας, όπου ζητείται να διερευνηθούν περαιτέρω τα όσα καταγγέλλονται και ιδιαίτερα ο τρόπος ανάθεσης των υπ' όψιν έργων και προμηθειών από τον Δήμο Ιθάκης. Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει για το θέμα αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο Ιθάκης προκειμένου να συζητηθούν οι καταγγελίες και να δοθούν οι δέουσες εξηγήσεις από τους αρμόδιους του δήμου, οι οποίοι, όμως, συνδέουν το θέμα με τις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Σύμφωνα με την καταγγελία, στον Δήμο Ιθάκης έχει στηθεί τα τελευταία χρόνια ένας τρελός χορός εκατομμυρίων ευρώ και μαύρα χρήματα καταλήγουν σε λογαριασμούς ενός δικτύου «ημετέρων». Καταγγέλλεται επίσης ότι στον τομέα της ύδρευσης και της προμήθειας πόσιμου ύδατος έχουν πραγματοποιηθεί δύο τεράστια οικονομικά σκάνδαλα τα οποία - όπως αναφέρεται- είναι σε πλήρη γνώση των αρμοδίων. Οι αρμόδιοι του δήμου χαρακτηρίζουν συκοφαντίες τις σχετικές καταγγελίες και τονίζουν ότι για όλα όσα καταγγέλλονται υπάρχουν απαντήσεις και αποδεικτικά στοιχεία. Τονίζουν δε ότι όλα τα έργα που αναφέρονται στην καταγγελία έγιναν υπό καθεστώς πλήρους διαφάνειας.

Σκάνδαλο εκατομμυρίων σε δημοτική επιχείρηση του Βόλου

«Οικονομικό σκάνδαλο» φαίνεται ότι έχει κρούσει τη θύρα της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ).
Οι πρωτοφανείς διαστάσεις που έχει λάβει η υπόθεση έχει προκαλέσει τη διαφοροποίηση του αντιδημάρχου Βόλου Γιάννη Στάμου από την πολιτική του δημάρχου Αλ. Βούλγαρη, ενώ με τα μέχρι τώρα δεδομένα η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει στη Δικαιοσύνη, όπου έχουν ήδη κατατεθεί οι πρώτες προσφυγές.
Παράλληλα, έχει ξεσπάσει ένας πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ των εμπλεκομένων στον δήμο. Μέσα από αυτές διατυπώνονται προβληματισμοί και ερωτήματα, για το πού και πώς δαπανήθηκαν ποσά που ξεκινούν από 45.000 ευρώ έως 1.500.000 ευρώ.
Ο αντιδήμαρχος, σε οκτασέλιδη αναφορά του προς τα μέλη του Δ.Σ. και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, μέμφεται διευθυντικά στελέχη για την οικονομική διαχείριση της ΔΕΥΑΜΒ. Και εκείνα, με τη σειρά τους, διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του κ. Στάμου, τους οποίους χαρακτηρίζουν ανυπόστατους και προαναγγέλλουν την προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη.
Στην αναφορά του ο αντιδήμαρχος αναφέρει και τα εξής: «Δεν μπορεί πλέον να μένουν εν αγνοία του Δ.Σ. ερωτήματα όπως:
- Γιατί δεν ενημερώνεται το Δ.Σ. για το πόρισμα της εταιρείας συμβούλων για τις λιμνοδεξαμενές; Αλήθεια, σε κανέναν δεν υπάρχει καταλογισμός ευθυνών για την κατασπατάληση περίπου 1.500.000 ευρώ , ενώ όπως αποδείχτηκε χρειάστηκαν μόνο 45.000 ευρώ για τη μελέτη σκοπιμότητας, που έπρεπε να προηγηθεί και όχι να ανατεθεί εκ των υστέρων;
- Γιατί δεν παρουσιάζεται η μελέτη για το νέο κτίριο της ΔΕΥΑΜΒ που κόστισε πάνω από 100.000 ευρώ και πώς πληρώθηκε;
- Γιατί η προμήθεια χλωρίου, που κατήγγειλα πριν από ενάμιση χρόνο, με 2 ευρώ το λίτρο πλέον ΦΠΑ, ενώ υπήρχε προμηθευτής ύστερα από διαγωνισμό με 0,23 λεπτά το λίτρο πλέον ΦΠΑ, είναι σε εκκρεμότητα και ο προμηθευτής δεν ζητεί τα χρήματά του, ενώ έχει εκδώσει και τα σχετικά τιμολόγια;
- Γιατί δεν ενημερώνεται το Δ.Σ. για την περίφημη υπόθεση των υπερχειλιστών, που δεν είναι ένας αλλά πέντε, για τους οποίους έχουν εκδοθεί αντίστοιχα τιμολόγια; Εχουν εξοφληθεί;
- Γιατί έργα που απαιτούν την έγκριση του Δ.Σ. παρουσιάζονται ως προμήθειες για να παρακάμψουν το Δ.Σ.;
- Γιατί η Οικονομική Υπηρεσία αδυνατεί να δώσει στο Δ.Σ. μια τεκμηριωμένη απάντηση για την οικονομική θέση της Επιχείρησης; Ποιο είναι το οικονομικό άνοιγμα, ποιες οι τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις, ποιος ο όγκος των τιμολογίων που βρίσκονται στο ταμείο και αδυνατούν να εξοφληθούν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθημερινοί καβγάδες με εργολάβους και προμηθευτές;
- Γιατί δεν δίνεται μια λεπτομερής αναφορά, πού δαπανήθηκε το αποθεματικό των 4.500.000 ευρώ του έτους 2005;
- Γιατί επίσης δεν δίνεται μια ξεκάθαρη εξήγηση για το πλασματικό αποθεματικό των 4.600.000 ευρώ που αναγράφεται στον προϋπολογισμό του 2006 και όχι η αστεία απάντηση περί «λογιστικής αστοχίας», που έδωσε ο διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών;
Το θέμα αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό, διότι παραπλανήθηκαν το Δ.Σ. της Επιχείρησης που ενέκρινε τον προϋπολογισμό, η Περιφέρεια Θεσσαλίας που επικύρωσε την απόφαση και η λειτουργία της ΔΕΥΑΜΒ επί ένα χρόνο (2006) με πλασματικό προϋπολογισμό.
Αν υπήρχαν οι παραπάνω απαντήσεις, θα μπορούσαμε με σαφήνεια να εξηγήσουμε γιατί η ΔΕΥΑΜΒ αναγκάστηκε να προβεί στη σύναψη δανείου 10.000.000 ευρώ (τελικά 8.500.000 ευρώ περίπου) και να δώσουμε και πειστικές απαντήσεις για την τιμή του νερού, που απασχολεί την κοινή γνώμη.
Σε ό,τι με αφορά δεν μπορώ να τα αποσιωπήσω και να καταστώ συνένοχος».
Προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη
Οι καταγγελίες του αντιδημάρχου Βόλου Γιάννη Στάμου παραπέμπονται στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, ύστερα από απόφαση του δημάρχου Αλ. Βούλγαρη, που έστειλε στη γενική διευθύντρια της Επιχείρησης Αν. Κολιού το κείμενο της αναφοράς του αντιδημάρχου.
Στο έγγραφο του δημάρχου ζητείται να συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία (τιμολόγια, αποφάσεις Δ.Σ., αναφορές επιβλεπόντων) που αναφέρονται.
Εξάλλου στη Δικαιοσύνη σε βάρος του κ. Στάμου προσφεύγουν η γενική διευθύντρια της ΔΕΥΑΜΒ Αναστασία Κολιού και ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Δημ. Κουτσιφέλης, σύμφωνα με δηλώσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ