ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΓΩΓΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΠΗΝ για τις αγωγές εναντίον δημοσιογράφων.Ζητά να αποσυρθουν οι αγωγές




"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών  Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων  εκφράζει την ομόθυμη καταδίκη του στην απόφαση  του πρώην Διευθυντή Ασφαλείας Πατρών και νυν βοηθού Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος Θανάση Νταβλούρου ο οποίος πριν μερικές μέρες κατέθεσε αγωγές εις βάρος έξι συναδέλφων, αποβλέποντας στην προσωπική, επαγγελματική και οικονομική τους εξόντωση.

Παράλληλα, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους συναδέλφους Μιχάλη Μπαϊρακτάρη, Γιώργο Καρβουνιάρη, Γιώργο Αναστασόπουλο, Βασίλη Ευθυμίου, Νίκο Γιαπρακά και Χρήστο Στρατουλάκο από τον καθένα εκ των οποίων ο κ. Νταβλούρος ζητά, ως αποζημίωση για σειρά δημοσιευμάτων που ο ίδιος θεωρεί ότι τον έπληξαν, ποσό 500.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα ακόμα κρούσμα απόπειρας περιορισμού  των δημοσιογραφικών ελευθεριών που αντίκειται στις αξίες  και στις αρχές μιας σύγχρονης  δημοκρατικής κοινωνίας  και εκπορεύεται από έναν εντελώς αναχρονιστικό  νόμο που ευνοεί την «βιομηχανία αγωγών» σε βάρος των λειτουργών του Τύπου και ψαλιδίζει το δικαίωμα του δημοσιογράφου στην έρευνα, στην κριτική και στην σε βάθος ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Ο νόμος αυτός, καταδικασμένος ήδη, με ομόφωνη απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (προσφυγή 1131/05) εξακολουθεί σκανδαλωδώς να βρίσκεται σε ισχύ, με τις ευθύνες να επιμερίζονται σε όλες τις κυβερνήσεις της χώρας από το 1995 και μετά.

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων, σε συνεννόηση και συνεργασία με τις  υπόλοιπες δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας και την  Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, αγωνίζεται σθεναρά για την τροποποίηση  του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου και την ουσιαστική κατοχύρωση των δημοσιογραφικών ελευθεριών στη χώρα μας.

Τέλος, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ ζητά από τον κ. Νταβλούρο να αποσύρει τις αγωγές και αν θεωρεί ότι αναφορές, σχόλια και κρίσεις των συναδέλφων τον  έθιξαν, να καταφύγει σε διαφορετικά ένδικα μέσα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ