ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΜΠΑΤΣΟ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ 15ΧΡΟΝΟ ΑΛΕΞΗ

Ενοχοι οι δύο ειδικοί φρουροί για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ισόβια για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα

Σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών καταδικάστηκε ο Βασ. Σαραλιώτης
 
Τελευταία ενημέρωση: 13:42 Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010 
 
ΑΠΟ www.enet.gr
 

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, και δεκαπέντε μηνών για δύο πλημμελήμματα καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας ο Επαμεινώνδας Κορκονέα. Σε ποινή δεκαετούς κάθειρξης καταδικάστηκε ο Βασίλης Σαραλιώτης.
Φωτογραφία αρχείου  


Το δικαστήριο είχε μετατρέψει την κατηγορία εις βάρος του Επαμ. Κορκονέα από ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, κατά πλειοψηφία 4 - 3. Αυτό σημαίνει σύμφωνα με την πλειοψηφία του δικαστηρίου -τρεις ενόρκους και έναν δικαστή-, ότι ο Κορκονέας πήγε στο σημείο για να σκοτώσει.
Μάλιστα δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, γεγονός που σήμαινε ότι η επιβολή της ποινής ήταν μονόδρομος για το δικαστήριο. Η απόφαση ελήφθη με ομοφωνία.
Για το δεύτερο ειδικό φρουρό, το Βασίλη Σαραλιώτη το δικαστήριο, επίσης κατά πλειοψηφία, μετέτρεψε την ποινή από ένοχος για απλή συνέργεια στο αδίκημα του Επαμεινώνδα Κορκονέα, δηλαδή από ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενον δόλο σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να καταδικασθεί με βαρύτερη ποινή από αυτή που θα του επιβαλλόταν αν κρινόταν ένοχος για απλή ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.
Η υπεράσπιση του Βασίλη Σαραλιώτη, ζήτησε από το δικαστήριο να του αναγνωριστούν δύο ελαφρυντικά, του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Ωστόσο ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Λακαφώσης εισηγήθηκε  να μην αναγνωριστεί κανένα από τα δύο ελαφρυντικά, άποψη την οποία υιοθέτησε τελικά το δικαστήριο.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα ένας από τους ενόρκους αναφερόμενος στην περίπτωση του Βασίλη Σαραλιώτη, είχε την άποψη ότι θα έπρεπε να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.
Τελικά, καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών. Δύο ένορκοι και ένας δικαστής είχαν την άποψη ότι έπρεπε να του επιβληθεί ποινή δώδεκα ετών.
Ο Βασ. Σαραλιώτης κατέθεσε αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής.
Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει για τον Επ. Κορκονέα ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και επιπλέον έξι χρόνια για δύο πλημμελήμματα που αντιμετωπίζει. Για το Βασ. Σαραλιώτη πρότεινε ποινή κάθειρξης δεκατριών χρονών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ