ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ...

28 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΩΓΗ ΔΕΝ ΦΑΝΗΚΕ …

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 11.10.2010

Κάτω από άθλιες συνθήκες μέσα σε γεμάτα από υγρασία κοντέϊνερ ετοιμάζονται να περάσουν και αυτόν το χειμώνα δεκάδες σεισμόπληκτοι της Ηλείας καθώς δύο χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008 , μάταια περιμένουν την κρατική αρωγή που δικαιούνται για να ξεκινήσουν την ανακατασκευή των σπιτιών τους.

Οι αρμόδιοι της Πολιτείας για άγνωστους λόγους παρέχουν με το σταγονόμετρο τα σχετικά κονδύλια με αποτέλεσμα πολλές σεισμόπληκτες οικογένειες να έχουν στα χέρια τους τις άδειες οικοδομής και να περιμένουν ακόμα την πρώτη δόση της κρατικής αρωγής για να ξεκινήσουν την οικοδόμηση του σπιτιού τους.

Η συγκεκριμένη καθυστέρηση – όπως λένε στην «Ε» οι πολιτικοί μηχανικοί και οι εργολάβοι της Ηλείας – έχει αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις καθώς τα υλικά οικοδομών καθημερινά ακριβαίνουν .
 
Την ίδια ώρα αναπάντητα παραμένουν από την Πολιτεία τα σχετικά ερωτήματα των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκου Τσούκαλη και Φώτη Κουβέλη, για την αξιοποίηση των πόρων του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (Ε.Τ.Α.Ε.Α) και αφετέρου, γύρω από την ίδια τη συνέχιση της λειτουργίας του εξαιτίας της πολύμηνης αδρανοποίησης του την περίοδο που ακολούθησε τις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω Ταμείο, ιδρύθηκε με χρήματα από το υστέρημα των επωνύμων και ανωνύμων πολιτών , τον Αύγουστο του 2007 μετά τις φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές , με σκοπό τη χρηματοδότηση προγραμμάτων αποκατάστασης ζημιών και ενίσχυσης πληγέντων από θεομηνίες, πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες και άλλες φυσικές καταστροφές.

Απαντώντας στην ερώτηση που κατέθεσαν οι δύο βουλευτές, ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου χωρίς να αναφέρεται σε συγκεκριμένα ποσά αναφέρει αορίστως ότι : «…μέχρι σήμερα, το νέο Δ. Σ. του Ε.Τ.Α.Ε.Α. έχει εγκρίνει νέες χρηματοδοτήσεις για δωρεάν κρατική αρωγή σε επισκευές ή ανακατασκευές πυρόπληκτων κτιρίων καθώς και νέες χρηματοδοτήσεις έργων αποκατάστασης και υποδομής στις πυρόπληκτες περιοχές των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου».Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισημαίνει επίσης ότι : «…η λειτουργία του Ε.Τ.Α.Ε.Α λόγω συγχώνευσης των φορέων του δημοσίου, σταματάει στο τέλος του 2010. Μετά δε την κατάργηση του Ταμείου την 1.01.2011, οι αδιάθετοι πόροι του θα χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση των σκοπών που έχουν θέσει οι δωρητές των χρημάτων».

«Με την απάντησή του ο υπουργός δεν αναφέρεται στο ποιός φορέας θα αναλάβει τη διαχείριση των 135 εκατομμυρίων που είναι αδιάθετα, με ορατό τον κίνδυνο να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς. Είναι τραγικό οι πυρόπληκτοι και σεισμόπληκτοι να περιμένουν ακόμη την κρατική αρωγή την ώρα που υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα για την επούλωση των πληγών που δημιούργησαν οι καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και ο σεισμός του 2008 στην Ηλεία και την Αχαΐα» - δήλωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.-





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ