ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Η ΘΛΙΨΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ

Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης
Η Θλίψη της επιβεβαίωσης
 
Θεωρητικά αυτές  οι μέρες, είναι οι μέρες της δημοσιογραφικής  επιβεβαίωσης. 
Τρία χρόνια μετά την  αποκάλυψη του σκανδάλου του  Βατοπεδίου από το Κουτί της Πανδώρας στον ALPHA, πέντε υπουργοί παραπέμπονται, απ ό,τι φαίνεται για να δικαστούν.
Τα τρία αυτά χρόνια πέρασα από όλα τα στάδια. Στην αρχή της απόλυτης αποσιώπησης. Εφημερίδες, κανάλια, πολιτικοί ακροβάτες και απολίτικοι ταχυδακτυλουργοί, δεν καταλάβαιναν περί σκανδάλου. Λίγο αργότερα,άρχισαν να ψιθυρίζουν πως “και να πετάει ο γάιδαρος, πόσο πετάει”. Ο τότε πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, αλλά κανένας, και πολύ περισσότερο εγώ, δεν κατάλαβαν γιατί αναλαμβάνεις ευθύνη για κάτι που δεν είναι σκάνδαλο.

 Στήθηκε μια  εξεταστική επιτροπή της Βουλής, κατέθετα με μεθοδεύσεις μαύρα μεσάνυχτα για να μην αναπαράγονται όσα κατέθετα από τα ΜΜΕ, και δέχθηκα απαράδεκτες κατηγορίες και απειλές από Έλληνες βουλευτές μέσα στην επιτροπή. Αυτοί που δεν είχαν τα κότσια να απαιτήσουν από τον Εφραίμ-για τα μάτια του κόσμου και των θεσμών έστω- να σεβαστεί την ελληνική Βουλή και να καταθέσει, μου απέδωσαν  κατηγορίες για υποκινούμενη έρευνα. Ακόμη και το γεγονός πως η έρευνα κράτησε επί μήνες και όσοι εμφανίζονταν να μιλούν στην εκπομπή ήταν με παλτά και όχι με κοντομάνικα, χαρακτηρίστηκε ως στοιχείο μεθοδευμένης έρευνας.

Μετά ήρθαν οι απειλές με mail,  τηλεφωνήματα και υπονοούμενα «φίλων» αγγελιοφόρων. Μέχρι και ξόρκια και γητειές και πως θα καώ στο πυρ το εξώτερο. Δεν θα μου φανεί καθόλου παράξενο αν μάθω πως εκεί στα σκοτεινά υπόγεια του Βατοπεδίου, όχι στις σουίτες, με έχουν καταραστεί όταν πεθάνω να μην λιώσω και να πάω στην κόλαση με διαδικασία express. Το συνηθίζουν αυτό οι αγιορείτες. Έτσι καταράστηκαν και πριν αιώνες το Μούδρο της Λήμνου και μόλις το 2001 απέσυραν την κατάρα έναντι 3 εκατομμυρίων δραχμών. Και δεν μου περισσεύουν και τόσα για να εξαγοράσω την δικιά μου. Άσε που δεν το βλέπω να με κοστολογούν τόσο.

Και μετά , ο Καραμανλής έκλεισε τη Βουλή για να παραγραφούν  οι ποινικές ευθύνες των υπουργών. Σίγουρα δεν την έκλεισε γιατί δεν του άρεσε ο καφές. Ήρθαν οι εκλογές, το ΠΑΣΟΚ και ο Σαμαράς. Ο οποίος Σαμαράς τόνισε πως το κόμμα δεν πρόκειται να είναι σε ομηρία από τον Βουλγαράκη και τον Ρουσόπουλο. 

Σύσσωμη η ΝΔ έτρεξε να συμφωνήσει πως οι Βατοπεδινοί πλήγωσαν την παράταξη. Ο αρχηγός μάλιστα τους πέταξε από το κόμμα στη διαδρομή από το σπίτι του ως την Ρηγίλλης. Χωρίς διαδικασίες και αποφάσεις κομματικών οργάνων. Έτσι κάνουν τα ελληνικά κόμματα. Τους πετάνε με κοφτές κινήσεις πριν τους ξαναβάλουν.

Το ΠΑΣΟΚ πρότεινε τη δημιουργία προανακριτικής επιτροπής και η ΝΔ δεν αντέδρασε ,λέγοντας πως οι ευθύνες έχουν παραγραφεί. Στην προανακριτική κατέθεσαν πολλοί. Κατέθεσε και η κυρία   Βουλγαράκη η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ απέδωσε στον Καραμανλή πως δεν φορά παντελόνια.

Λίγο πριν βγουν τα πορίσματα της προανακριτικής, η ΝΔ δέχθηκε θεία φώτιση. Ένα κανάλι διατύπωσε την άποψη πως δεν ζημιώθηκε το Δημόσιο και με τη σειρά της η ΝΔ του κυρίου Σαμαρά βρήκε το φως της. Το ελληνικό Δημόσιο βεβαίως και ζημιώθηκε, αφού ο κύριος Δούκας παραχώρησε μια έκταση η οποία ανήκε στο ελληνικό Δημόσιο με απόφαση δικαστηρίου, στον Εφραίμ. Αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει πως η ΝΔ ανακάλυψε για κάποιο λόγο πως όλα είναι θέμα πολιτικής δίωξης. Δεν λέει αν τα αδικήματα υπήρξαν και παραγράφηκαν ή δεν υπήρξαν καθόλου. Απλώς υπάρχει πολιτική δίωξη. Γιατί αν υπήρξαν και παραγράφηκαν έχει ευθύνη που ως κυβέρνηση έκλεισε τη Βουλή και ως αντιπολίτευση συμμετείχε στην προανακριτική. Αν δεν υπήρξαν, τότε ευθύνεται προσωπικά ο Σαμαράς για την ανέντιμη συμπεριφορά του απέναντι στους πρώην υπουργούς.

Έχω βαρεθεί όσα  χρόνια κάνω αυτή τη δουλειά, να βλέπω  όποιον δήμαρχο, νομάρχη, πολιτικό διώκεται, ακόμη και για αδικήματα του κοινού ποινικού Δικαίου, να ανακαλύπτει την πολιτική δίωξη. Περιμένω κάποιος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη. Και κυρίως αυτή για να αλλάξει ένα βρώμικο πολιτικό σύστημα, το οποίο φρόντισε να περιγράφει στο Σύνταγμα της Ελλάδας όλα τα βασικά δικαιώματα του Έλληνα με 7 γραμμές μόλις, αλλά το δικαίωμα του υπουργού να μην διώκεται και να αμνηστεύεται, με 40. 

Ο κάθε Έλληνας πολίτης αν είχε εναντίον του ενδείξεις ενοχής για αδικήματα όπως αυτά του Βατοπεδίου θα καθόταν στο σκαμνί. Αφήστε λοιπόν τους νομικισμούς και τους σολοικισμούς. Αφήστε τα περί ανάγκης προστασίας της νομιμότητας και της πολιτικής. Αυτές τις αναζητήσεις δεν τις είχατε στο ελάχιστο όταν με συνοπτικές διαδικασίες δίνατε τη γη των Ελλήνων (αυτό είναι πατριωτισμός κύριε Σαμαρά) σε μια ομάδα ρασοφόρων μπίζνεσμεν. Στην Ελλάδα του 2000 δημιουργήσατε την  εθνικοφροσύνη του μυστικισμού και του κομποσχοινιού. Ολόκληροι πολιτικοί, δίνατε την εξουσία σας για να επικρατήσει ο σκοταδισμός και σπρώχνατε την Ελλάδα στην μαύρη τρύπα της θρησκοληψίας. Τυλιγόσασταν με την Αγία Ζώνη, εκλιπαρούσατε τον Εφραίμ για προφητείες, ονειρευόσασταν Βατικανά της ορθοδοξίας με εσάς βέβαια πάντα σε θρόνους.

Τρία χρόνια μετά την  αποκάλυψη του Βατοπεδίου, νοιώθω θλίψη όχι για το σκάνδαλο, αλλά γιατί στη χώρα αυτή η πολιτική δεν μπορεί να εγκαταλείψει το βάθρο της συντήρησης. Γιατί τα κόμματα δέχονται συνεχώς να γίνονται αποκόμματα των συμφερόντων και δεν βάζουν επιτέλους τελεία στην κατρακύλα.

Κύριε Σαμαρά αφήστε να δικαστούν όπως κάθε Έλληνας που  θα είχε εναντίον του τέτοιες κατηγορίες. Θα κάνει καλό και σε σας και  στην Ελλάδα. Θα σας απαλλάξει από  τις υποψίες της συγκάλυψης. Το πολιτικό κλίμα θα εκτραπεί μόνο αν το επιλέξετε. Προς το παρόν έχει εκτραπεί η εμπιστοσύνη του πολίτη στην πολιτική. Αφήστε αυτή τη φορά τον πολίτη να πάρει την πολιτική ευθύνη να βγάλει τα συμπεράσματά του. Ίσως αυτή η ευθύνη να είναι πιο ουσιαστική απ του προκατόχου σας στο κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ