ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑ Η ΛΟΓΙΚΗ



Κακοποίησαν το μωρό τους μέχρι θανάτου


http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=06/12/2010&id=230649 

Το ανθρώπινο μυαλό σταματά μπροστά στη φρίκη που αποκαλύφθηκε προχθές στην Πάτρα με την κακοποίηση μέχρι θανάτου ενός βρέφους 22 μηνών από τους ίδιους τους γονείς του, στο φτωχικό σπίτι τους στη Λεύκα Αχαΐας.

Η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τζιόλα, αποκαλύπτει στην «Ε»: «Το μικρό αγοράκι έφερε σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι και σε όλο του το σώμα. Είχε μώλωπες και εκδορές σχεδόν παντού, σημάδια από νύχια στο προσωπάκι του και καψίματα στο χέρι, για τα οποία δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε την πηγή τους. Μπορεί να είναι και από τσιγάρο».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι «γονείς», μια 35χρονη Τσιγγάνα κι ένας 32χρονος, μετέφεραν το παιδί τους νεκρό στο Καραμανδάνειο προχθές ισχυριζόμενοι ότι πέθανε από φυσικά αίτια. Οπως αποδείχθηκε, το μωρό παρέμεινε νεκρό στην κούνια του για περίπου 15 ώρες και μετά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Οπως έγινε γνωστό, δεν ήταν η πρώτη φορά που το μικρό αγοράκι είχε πέσει θύμα κακοποίησης. Το περασμένο καλοκαίρι το βρέφος είχε μεταφερθεί ξανά στο Καραμανδάνειο με σοβαρές κακώσεις στο κεφάλι και οι γιατροί θεώρησαν σκόπιμο να το διασωληνώσουν και να το μεταφέρουν στο «Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα. Ομως, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, η Αστυνομία δεν ενημερώθηκε για το περιστατικό.

Ο διοικητής Ασφαλείας Πάτρας, Αρης Ανδρικόπουλος, ανέφερε ότι σε βάρος της μητέρας και του πατέρα σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η 35χρονη Ρομά είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι χρήστης είναι και ο 32χρονος πατέρας.

Στο τραγικό περιστατικό αναφέρθηκε επίσημα χθες με ανακοίνωσή του και το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπου μεταξύ άλλων σημειώνει: «Μόλις είκοσι ημέρες μετά τη 19η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση, ερχόμαστε αντιμέτωποι με το θλιβερό γεγονός θανάτου μιας αθώας ψυχής. Ακόμη ένα θύμα της ανεπάρκειας της Κοινωνικής Πρόνοιας για το παιδί στην Ελλάδα. Το "Χαμόγελο του Παιδιού" με αφορμή τα χιλιάδες περιστατικά που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κάθε χρόνο προσπαθούμε να αφυπνίσουμε και να κινητοποιήσουμε το κράτος, τους δημόσιους λειτουργούς, τις αρμόδιες υπηρεσίες, τους πολίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ