ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΒΑΡΔΑ : ΕΞΙ ΕΡΓΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΕΙΧΕ ΛΗΞΕΙ 31.12.2006 ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2007...

Ιστορίες για αγρίους αποκαλύπτονται  στον  δήμο της Βουπρασίας καθώς εργολάβος της ευρύτερης περιοχής,  διεκδικεί χρήματα για έργα που λέει ότι τέλεσε στην διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής Αρχής.

Τραβάει τα μαλλιά του ! ο δήμαρχος Αντώνης Σερέτης καθώς όσο και αν έψαξε στα αρχεία του δήμου του, δεν βρήκε πουθενά τα σχετικά παραστατικά , τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου , τους διαγωνισμούς για τα έργα και τις αποφάσεις της δημαρχιακής επιτροπής.

Το απίστευτο της υπόθεσης !

Ο εργολάβος δικαιώθηκε πρωτόδικα στο δικαστήριο προσκομίζοντας υπεύθυνες δηλώσεις τοπικών αιρετών παραγόντων κάποιοι εκ των οποίων υπέγραψαν ότι παρέλαβαν τα αμφισβητούμενα έργα
ΕΦΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ  ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ  

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

    Εξι έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής ύψους 400.000 ευρώ, τα οποία φέρονται να εκτελέστηκαν το 2006 χωρίς τις απαραίτητες νόμιμες προϋποθέσεις και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, καλείται να πληρώσει ο δήμος της Βουπρασίας. Το γεγονός έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στον δήμο.

    Ο δήμαρχος Αντώνης Σερέτης κάνει λόγο για άδικη οικονομική εξόντωση του δήμου καθώς κανένα από τα έργα δεν έγινε όπως προβλέπει ο νόμος και οι σχετικές διαδικασίες. «Κανένα από τα συγκεκριμένα έργα δεν πέρασε από το δημοτικό μας συμβούλιο προκειμένου να εγκριθεί ή όχι, δεν γνωμοδότησε γι αυτά η δημαρχιακή επιτροπή, δεν μπήκαν στο τεχνικό πρόγραμμα, δεν υπήρξε καμιά μελέτη και δεν έγινε καμιά δημοπράτηση» - καταγγέλλει στην «Ε» ο κ. Σερέτης.

    Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι ο εργολάβος που φέρεται να εκτέλεσε τα έργα, κέρδισε σε πρώτο βαθμό δικαστικά την υπόθεση καθώς το Πρωτοδικείο της Αμαλιάδας εξέδωσε θετική απόφαση προκειμένου να εισπράξει τα χρήματα. Όμως τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Βουπρασίας και ο δήμαρχος καταγγέλλουν ότι η δικαστική απόφαση στηρίχθηκε απλά και μόνο στις απλές υπεύθυνες δηλώσεις αιρετών εκπροσώπων της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ορισμένες εκ των οποίων έχουν υπογραφεί οχτώ μήνες μετά τη λήξη (!) της θητείας τους.

   «Είναι παράνομο και κοροϊδία να μας ζητούν χρήματα για έργα για τα οποία δεν υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου και κανένα χαρτί. Εχουμε ζητήσει από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να μας στείλει έναν ειδικό πραγματογνώμονα προκειμένου να εξετάσει τον σχετικό φάκελο και μας πει αν τελικά τα συγκεκριμένα έργα έγιναν και πόσο κόστισαν…» - λέει ο κ. Σερέτης.

    Ο δήμος άσκησε έφεση κατά της απόφασης και η απόφαση θα κριθεί στο Εφετείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ