ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ



Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.»

Επικίνδυνα παιχνίδια διαπλοκής στον Τύπο. Η απάντηση της «Ε»


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=233787



Μια απεργία - φιάσκο που προκήρυξε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ για τα φύλλα Σαββάτου και Κυριακής, με αίτημα την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης και το σταμάτημα των μαζικών απολύσεων έδωσε αφορμή να ξεδιπλωθεί ένα δυσώδες παρασκήνιο διαπλοκής στις σχέσεις μερίδας εκδοτών και συνδικαλιστών του χώρου, σε βάρος της πραγματικής ενημέρωσης του Έλληνα πολίτη.

Με παρασκηνιακές μεθοδεύσεις την ύστατη στιγμή, χθες Πέμπτη (16/12), ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος και η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου υπαναχώρησαν και ανέτρεψαν τη δέσμευσή τους να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τη "Χ.Κ. Τεγόπουλος" και να την εξαιρέσουν από την 48ωρη απεργία (σήμερα και αύριο). Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η εκδότρια της "Χ.Κ Τεγόπουλος" είχε επανειλημμένως αποδεχθεί τα έξι σημεία που είχε θέσει η Ένωση με απόφαση και ανακοίνωσή της την περασμένη Τρίτη (14/12), με την οποία καλούσε και επισήμως κάθε επιχείρηση στο χώρο των ΜΜΕ που δέχεται να προσέλθει σε συμφωνία να αποδεχτεί τους έξι όρους.

Κουβάρι μεθοδεύσεων

Την ώρα που ο χώρος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης περνάει τις πιο δύσκολες στιγμές του ορισμένοι επιμένουν να παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια. Με διάφορες μεθόδους επιδίωξαν μέχρι την τελευταία στιγμή να οδηγήσουν σε αδιέξοδο ακόμα και όσους απέδειξαν εξαρχής ότι θέλουν να υπογράψουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, θέλοντας να κρατήσουν ένα επίπεδο στον εργασιακό τομέα παρά τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες. Την ίδια ώρα διευκόλυναν ουσιαστικά με τη στάση τους όσους σχεδίαζαν μέρες τώρα απεργοσπαστικές εκδόσεις, ορισμένοι εκ των οποίων είτε έβαλαν "λουκέτο" σε εφημερίδες, αθετώντας πρόσφατες υποσχέσεις που οδήγησαν και σε ματαίωση απεργιακών κινητοποιήσεων, είτε προχώρησαν σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων μέχρι και πριν από λίγες μέρες είτε καταστρατήγησαν τις ΣΣΕ υποχρεώνοντας με εκβιαστικά διλήμματα το προσωπικό τους να υπογράψει ατομικές -δήθεν- συμβάσεις με περικοπές σε αμοιβές κατά 10%.

Τα γεγονότα όμως είναι ξεκάθαρα και όποιος θελήσει να ξετυλίξει το "κουβάρι" των παρασκηνιακών μεθοδεύσεων θα πάρει απαντήσεις για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν συγκεκριμένα εκδοτικά συμφέροντα αλλά δυστυχώς και ορισμένοι συνδικαλιστές μέσα στην ίδια την ΕΣΗΕΑ. Αλλά και για την ενημέρωση που επιχειρούν να πλασάρουν στους πολίτες σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές για τη χώρα.

Σε βάρος μόνο της "Ε"

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή για να δούμε το χρονικό που οδήγησε σε μια 48ωρη απεργία η οποία με αποκλειστική ευθύνη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα κατέληγε βλαπτική μόνο για την "Ελευθεροτυπία" (Σαββάτου και Κυριακής). Η ιδιοκτησία της είναι η μοναδική που από την αρχή ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ένωσης Π. Σόμπολο ότι αποδέχεται τους όρους και επιθυμεί να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, υπό την προϋπόθεση να κυκλοφορήσει κανονικά η εφημερίδα ξεκαθαρίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε απεργοσπαστική έκδοση σήμερα.

Το χρονικό έχει ως εξής:

- Πριν από περίπου δύο εβδομάδες ο Γ. Αλαφούζος, ιδιοκτήτης του Ομίλου "Σκάι" υποχρέωσε τους εργαζόμενους σε όλα τα ΜΜΕ που διαθέτει να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μείωση μισθού κατά 10% καταστρατηγώντας κάθε έννοια ΣΣΕ. Παρέμβαση από την ΕΣΗΕΑ, δεν υπήρξε (με ευθύνη και πάλι της πλειοψηφίας) , με αποτέλεσμα να μείνουν εκτεθειμένοι και ανυπεράσπιστοι οι εργαζόμενοι. Απεργία δεν προκηρύχθηκε.

- Λίγες μέρες μετά ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη προχώρησε σε απολύσεις 28 συντακτών από την εφημερίδα "Το Βήμα". Ήδη είχε ανασταλεί η έκδοση του ημερησίου "Βήματος". Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αυτή τη φορά αντέδρασε και κήρυξε 48ωρη απεργία στην εφημερίδα. Έπειτα από διαπραγματεύσεις ο εκδότης της εφημερίδας (και πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ) Σταύρος Ψυχάρης δέχεται να μην επιδώσει τις απολύσεις και έστω κι έτσι η ΕΣΗΕΑ ανέστειλε την απεργία.

"Υπογράφω"

- Τη Δευτέρα (6/12) η ΕΣΗΕΑ ενημερώνεται, μέσω του εκπροσώπου των συντακτών της "Ε" και της "Κ.Ε" και μέλους του μικτού συμβουλίου της Ένωσης, για την απόφαση της εκδότριας Μάνιας Τεγοπούλου να υπογράψει σύμβαση με την επισήμανση ότι η ίδια εδώ και μήνες δεν ανήκει στην ΕΙΗΕΑ. Ενημερώθηκαν ο πρόεδρος της Ένωσης Π. Σόμπολος παρουσία των μελών του Δ.Σ. Έμυς Μαγιάση και Δ. Κουμπιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η 48ωρη απεργία δεν είχε ακόμα προκηρυχθεί.

- Την Τρίτη (7/12) προκηρύχθηκε η απεργία από την Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρου των ΜΜΕ με αιτήματα την υπογραφή ΣΣΕ και το πάγωμα των απολύσεων.

- Την Τετάρτη (8/12) ανακοινώνεται και από την ΕΣΗΕΑ η απεργία με τα ίδια αιτήματα.

- Το ίδιο βράδυ ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Π. Σόμπολος επικοινωνεί με την Μάνια Τεγοπούλου η οποία του επαναλαμβάνει ότι δέχεται να υπογράψει σύμβαση εργασίας, ζητώντας ως εκ τούτου να εξαιρεθεί από την απεργία και του δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν ανήκει στην Ένωση Ιδιοκτητών.

- Την Πέμπτη (9/12) το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφασίζει και καλεί τη Δευτέρα (13/12) σε τελική διαπραγμάτευση και υπογραφή ΣΣΕ τις εργοδοτικές Ενώσεις: ΕΙΗΕΑ (εφημερίδες), ΕΙΤΗΣΕΕ (κανάλια) ΕΙΙΡΑ (ραδιόφωνα) αλλά και την διοίκηση της ΕΡΤ. Παράλληλα αποφασίζει, αν οι εργοδοτικές Ενώσεις δεν ανταποκριθούν, να καλέσει όσους εκδότες έχουν εκδηλώσει πρόθεση υπογραφής συλλογικής σύμβασης να το πράξουν και να εξαιρεθούν από την 48ωρη απεργία.

- Το βράδυ της ίδιας μέρας (9/12) σε νέα επικοινωνία ο Π. Σόμπολος μεταφέρει στην Μάνια Τεγοπούλου την παραπάνω εξέλιξη δηλώνοντάς της ταυτόχρονα ότι το κλίμα ως προς την πρότασή της είναι θετικό. Η Μάνια Τεγοπούλου τον διαβεβαιώνει ότι αποδέχεται τα αιτήματα της απεργιακής ανακοίνωσης. Ανανεώνει την επικοινωνία του μαζί της για την Δευτέρα (13/12).

- Την Παρασκευή (10/12) στο πρωτοσέλιδο της, η "Ε" έχει την εξής ανακοίνωση: «Η Χ.Κ. Τεγόπουλος έχει καλέσει επισήμως το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ από την Δευτέρα να συνυπογράψει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας».

- Την ίδια μέρα ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη προχωρά σε απολύσεις 20 συντακτών από το "Βήμα" και αφού το προηγούμενο βράδυ έχει δοθεί εντολή να παραδοθεί η ύλη του κυριακάτικου "Βήματος" ώστε να μην υπάρξουν πιθανά προβλήματα με την κυκλοφορία. Η ΕΣΗΕΑ δεν κάνει καμία έκτακτη κινητοποίηση αναμένοντας τις συναντήσεις της Δευτέρας (13/12) στις οποίες οι εργοδοτικές Ενώσεις δεν ανταποκρίνονται καθώς ζητούν πρώτα να αναστείλει η ΕΣΗΕΑ την 48ωρη απεργία.

- Τη Δευτέρα (13/12) οι εργοδοτικές Ενώσεις δεν ανταποκρίνονται στην πρόσκληση που είχε απευθύνει από την Πέμπτη (9/12) η ΕΣΗΕΑ.

Απεργοσπαστικά φύλλα

- Την Τρίτη (14/12) ο πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ Στ. Ψυχάρης καλεί προσωπικά στο γραφείο του τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Π. Σόμπολο και του ζητάει εκ νέου την αναστολή της απεργίας για να αρχίσουν και πάλι διαπραγματεύσεις για υπογραφή ΣΣΕ. Στο μεταξύ έχει ήδη ξεκινήσει σε πολλές εφημερίδες, Πλην της "Ε", να προετοιμάζονται απεργοσπαστικά φύλλά καθώς σχεδιάζεται έκδοση των Κυριακάτικων φύλλων για σήμερα (17/12) με στόχο να μείνουν μέχρι την Κυριακή στα περίπτερα.

- Το απόγευμα της Τρίτης το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ μετά από συνεδρίασή του επαναβεβαιώνει την πραγματοποίηση της 48ωρης απεργίας, ωστόσο καλεί κάθε επιχείρηση στο χώρο των ΜΜΕ που δέχεται να προσέλθει σε συμφωνία να αποδεχτεί έξι όρους (βλέπε ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ 14/2).

- Το ίδιο βράδυ ο Π. Σόμπολος επικοινωνεί πάλι με την Μάνια Τεγοπούλου η οποία τον διαβεβαιώνει ότι αποδέχεται και τους έξι όρους και είναι έτοιμη να υπογράψει. Του ζητάει να υπογράψουν ταυτόχρονα όλα τα σωματεία και να εξασφαλιστεί ότι η εφημερίδα θα διανεμηθεί δεδομένου ότι απεργία είχαν εξαγγείλει και οι διανομείς. Ο Π. Σόμπολος της δηλώνει ότι θα την ενημερώσει την επομένη.

- Την Τετάρτη (15/12) -μέρα πανελλαδικής απεργίας- οι πρόεδροι των ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ συναντώνται με τον πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ Στ. Ψυχάρη. Αυτός αρνείται υπογραφή σύμβασης και τους καλεί σε διάλογο τη Δευτέρα (20/12) μετά τη λήξη της απεργίας. Τους λέει επίσης ότι αν θέλουν άμεση έναρξη διαλόγου να λύσουν την απεργία.

Κραυγαλέα υπαναχώρηση

- Το ίδιο βράδυ ο κ. Σόμπολος επικοινωνεί με την κ. Τεγοπούλου παρουσία και των άλλων προέδρων και της δηλώνει ότι οι τρεις Ενώσεις είναι έτοιμες να συνυπογράψουν μαζί της σύμβαση και ζητούν συνάντηση ακόμα και το ίδιο βράδυ αλλά εκδηλώνουν αδυναμία να αντιμετωπίσουν το θέμα της διανομής.

- To μεσημέρι της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου, η Μάνια Τεγοπούλου ενημερώνει, μέσω του εκπροσώπου των συντακτών της "Ε" και της "Κ.Ε" και μέλος του μικτού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, τον πρόεδρο και το Δ.Σ. της Ένωσης ότι έχει λυθεί το θέμα της διανομής και περιμένει τις τρεις Ενώσεις εντός της ημέρας να της ορίσουν συνάντηση για να υπογράψουν τη σύμβαση. Την ίδια ενημέρωση είχαν και οι πρόεδροι των άλλων δύο σωματείων. Η συνάντηση αυτή δεν έγινε ποτέ. Αντ' αυτής εκδόθηκε η απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ που εισηγήθηκε ο κ. Σόμπολος και με την οποία αθετούνται όλες οι παραπάνω συνεννοήσεις και δεσμεύσεις καθώς η απεργία ανακοινώνεται ότι ισχύει για όλους.

H συνέλευση

Έπειτα απ' όλες αυτές τις μεθοδεύσεις οι εργαζόμενοι στη Χ. Κ. Τεγόπουλος Α.Ε. (διοικητικοί, τεχνικοί και δημοσιογράφοι) πραγματοποίησαν χθες έκτακτη συνέλευση.
Σε κλίμα ενωτικό, ξεκαθάρισαν ότι τα παρασκηνιακά παιχνίδια δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά, καταγγέλλοντας την πλειοψηφία του Δ.Σ. της Ένωσης για παραπλάνηση των εργαζομένων, παρελκυστική τακτική και αδυναμία εκπροσώπησης του κλάδου σ΄αυτές τις κρίσιμες στιγμές. Επισήμαναν ότι η ΕΣΗΕΑ "είμαστε όλοι εμείς" και συνεπώς η Ένωση πρέπει με κάθε τρόπο να προστατευθεί. Όμως σε καμία περίπτωση, η ΕΣΗΕΑ δεν μπορεί να εκφράζεται από τη συγκεκριμένη πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου. Οι εργαζόμενοι στην "Ε" επισήμαναν ότι αρκετές φορές είχαν διαφωνήσει με αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, αλλά ποτέ δεν έπραξαν κάτι διαφορετικό από αυτό που όριζαν οι αποφάσεις του. Στην προκειμένη περίπτωση η πλειοψηφία του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ ξεπέρασε τα όρια, παίζοντας ανοιχτά το παιχνίδι συγκεκριμένων εργοδοτών.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την απεργοσπαστική λογική των διευθύνσεων των περισσότερων εφημερίδων, που ετοίμασαν τις Σαββατιάτικες και Κυριακάτικες εκδόσεις για να κυκλοφορήσουν σήμερα, κοροϊδεύοντας το αναγνωστικό κοινό και μάλιστα εκμεταλλευόμενοι παράνομα τη δουλειά των συναδέλφων. Παράλληλα κατήγγειλαν τα σωματεία που έδειξαν ανοχή σε αυτήν την τακτική ακυρώνοντας ουσιαστικά την 48ωρη απεργία και ζήτησαν από τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ που μειοψήφησαν στη χθεσινή απόφαση αθέτησης της υπογραφής σύμβασης με όσους εκδότες το επιθυμούσαν, να υποβάλλουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας τις παραιτήσεις τους και το ίδιο να πράξουν και οι επιλαχόντες αυτών.

Με συντριπτική πλειοψηφία οι εργαζόμενοι στη Χ.Κ. Τεγόπουλος ξεκαθάρισαν ότι σε περίπτωση που δεν υλοποιηθεί άμεσα η ξεκάθαρη θέλησή τους, τότε δεν δεσμεύονται από την απόφαση για απεργία. Θα δουλέψουν κανονικά για τις δύο εκδόσεις, καθώς τα σωματεία δεν εμπόδισαν τα απεργοσπαστικά φύλλα που κυκλοφορούν σήμερα αλλά και δεν προασπίστηκαν τα συμφέροντα των εργαζομένων υπογράφοντας συλλογική σύμβαση.


Το ψήφισμα

Το ψήφισμα που υιοθέτησε η συνέλευση έχει ως εξής: "Οι εργαζόμενοι στη Χ. Κ Τεγόπουλος (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί), σε συνέλευση που πραγματοποιήσαμε σήμερα 16 Δεκεμβρίου 2010, με αφορμή την 48ωρη απεργία στα μέσα ενημέρωσης στις 17 και 18, αποφασίσαμε:

Να καλέσουμε τα προεδρεία των σωματείων μας (EΣΗΕΑ, EΠΗΕΑ, ETHΠTA) να υλοποιήσουν την δέσμευσή τους, αλλά και το ζητούμενο της κηρυχθείσας απεργίας, που είναι η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με όποιον εκδότη το επιθυμεί.

Στη βάση αυτή, να υπογράψουν σήμερα με την εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου συλλογική σύμβαση, σύμφωνα με την εκφρασμένη επιθυμία της, αλλά και τη ρητή διατύπωση της ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΑ στις 14.12, σύμφωνα με την οποία "καλεί κάθε επιχείρηση στο χώρο των ΜΜΕ που δέχεται να προσέλθει σε συμφωνία με τα σωματεία στην ενημέρωση, να δεχθεί άμεσα" τα 6 σημεία, που η ίδια σε συνομιλία της με τον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Πάνο Σόμπολο δήλωσε ότι αποδέχεται και τα οποία είναι:

1. Διατήρηση των θέσεων εργασίας – όχι στις απολύσεις.

2. Δέσμευση για μη καταφυγή σε εκβιαστικές «επιχειρησιακές» ή «ατομικές», τάχα, συμβάσεις.

3. Δέσμευση για την από κοινού με τα σωματεία στήριξη των πόρων των Ταμείων.

4. Αναγνώριση όλων των διατάξεων των ΣΣΕ, καθώς και των Ιδιωτικών Συμφωνιών και συμφωνία εφαρμογής αυτών.

5. Η όποια συμφωνία θα έχει ισχύ και για τα μη μέλη των Ενώσεων.

6. Θα έχει ημερομηνία λήξης την 31/12/2011 και θα ενταχθεί στην ΣΣΕ που θα υπογραφεί με τις αντίστοιχες εργοδοτικές οργανώσεις

Καταγγέλλουμε την απεργοσπαστική λογική των διευθύνσεων των περισσότερων εφημερίδων, που έσπευσαν να ετοιμάσουν απεργοσπαστικά κυριακάτικα φύλλα για να κυκλοφορήσουν την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, με μπαγιάτικες ειδήσεις, κοροϊδεύοντας το αναγνωστικό τους κοινό, αλλά και εκμεταλλευόμενοι παράνομα τη δουλειά συναδέλφων. Καταγγέλλουμε και τα σωματεία που επέδειξαν ανοχή σε αυτή την τακτική, υπονομεύοντας και ακυρώνοντας στην πράξη την απεργία, που τα ίδια είχαν εξαγγείλει. Ζητάμε από τα μέλη του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ που μειοψήφησαν στην χθεσινή απόφαση αθέτησης της υπογραφής σύμβασης με όσους εκδότες το επιθυμούσαν, να υποβάλλουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας τις παραιτήσεις από το Δ.Σ και το ίδιο να πράξουν και οι επιλαχόντες αυτών.

Αποφασίσαμε επίσης, με μεγάλη πλειοψηφία, σε περίπτωση που τα σωματεία δεν υλοποιήσουν την εκφρασμένη θέληση των μελών τους εργαζόμενων στη Χ.Κ Τεγόπουλος, να εργαστούμε κανονικά Παρασκευή και Σάββατο, θεωρώντας ότι δεν δεσμευόμαστε από την απόφαση για την απεργία, μια που τα σωματεία δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν τα απεργοσπαστικά φύλλα αλλά ούτε και να προασπίσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, υπογράφοντας συλλογική σύμβαση, εκεί που αυτό ήταν δυνατόν."

* Ο εκπρόσωπος των συντακτών της "Ε" της "Κ.Ε" επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Π. Σόμπολο και του γνωστοποίησε το ψήφισμα της συνέλευσης, καθώς υπήρχε ανάγκη άμεσης απάντησης. Ο κ. Σόμπολος του απάντησε ότι δεν μπορεί να ασχοληθεί καθώς έχει δουλειά στο κανάλι και να παραδώσει το ψήφισμα στην ΕΣΗΕΑ. Αυτό και έγινε, αλλά καθώς η Ένωση ήταν κλειστή, το ψήφισμα παρέλαβε ο γραμματέας της Αντώνης Νταβανέλλος, ο οποίος και το θυροκόλλησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ