ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ...ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ


"Ο ΨΥΧΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΕΤΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ..."
 

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Ο ψυχικός κόσμος των ανθρώπων με σοβαρά προβλήματα διαταράσσεται τις ημέρες των εορτών που διανύουμε γι’ αυτό και πρέπει να τους προσεγγίζουμε πάντα με αγάπη και ενδιαφέρον προκειμένου να αποτρέψουμε τα χειρότερα.

Αυτή είναι η βασική εξήγηση που δίνει στην «Ε» η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα για την ξαφνικά «επιδημία» αυτοκτονιών που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες από πολίτες που επέλεξαν το απονενοημένο διάβημα για να λυτρωθούν από προβλήματά τους.

Τα περιστατικά

Προχθές κάτω από γέφυρα της Ακράτας βρέθηκε από διερχόμενο οδηγό κρεμασμένος ένας 52χρόνος οικοδόμος που το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν άνεργος και αντιμετώπιζε πολλά οικονομικά προβλήματα .

« Δεν φταίει κανένας για τον θάνατό μου. Δεν αντέχω άλλο την αναδουλειά . Μόνος μου αποφάσισα να βάλω τέλος στη ζώη μου. Γι αυτό θέλω να με συγχωρήσετε…Σας αποχαιρετώ με αγάπη. Δεν θέλω να με κλάψετε . Θέλω να γελάτε» - έγραψε σε σημείωμα που βρέθηκε πάνω του.
Οι συγγενείς του και οι φίλοι του κάνουν λόγο για έναν ευαίσθητο και μοναχικό άνθρωπο ιδιαίτερα προβληματισμένο που όμως και στο παρελθόν είχε προσπαθήσει να βάλει τέλος στη ζωή του.

Την ίδια ημέρα στην οδό Πετμεζά στην Πάτρα μια 30Χρόνη κοπέλα θέλησε να δώσει τέλος στη ζωή της .Επεσε από τον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας όπου έμενε κρατώντας στην αγκαλιά της ένα μικρό αρκουδάκι ! Κατά την πτώση της το σώμα της χτύπησε σε φυτό που προεξείχε στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου και κατέληξε στο οδόστρωμα ανάμεσα σε δυο σταθμευμένα Ι.Χ. Μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένη στο νοσοκομείο του Ρίου. Όπως έγινε γνωστό τον τελευταίο καιρό είχε χάσει τους δύο γονείς της και ζούσε μόνη αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα.

Μερικές ώρες αργότερα στην οδό Ζαίμη στην Πάτρα ένας άνδρας που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα απειλούσε να πέσει στο κενό…

Χθές τη νύχτα ένας 48χρόνος ναυτικός μετέβη στο νεκροταφείο του Αιγίου και απειλούσε να αυτοκτονήσει πάνω από τον τάφο του γιού του που – όπως έλεγε – πέθανε πριν από δύο χρόνια από ναρκωτικά και κανείς δεν τιμωρήθηκε ποτέ.
Μετά από ειδική επιχείρηση της αστυνομίας αποφεύχθηκε η τραγωδία …

Η εξήγηση

« Την περίοδο των εορτών υπάρχει έξαρση στην αυτοκτονίες και στις απόπειρες από μοναχικούς ανθρώπους που ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες η από ανθρώπους που βιώνουν την θλίψη από κάποια γεγονότα του περελθόντος που τους σημάδεψαν την ψυχή. Στις γιορτές αναδεικνύεται ο ταραγμένος ψυχικός τους κόσμος και προβαίνουν στο απονενοημένο διάβημα. Ολοι αυτοί οι συνάνθρωποί μας χρειάζονται αγάπη και ενδιαφέρον από τους συγγενείς και τους φίλους τους. Χρειάζονται φροντίδα και προσοχή ειδικά αυτές τις μέρες για να μη νοιώθουν μόνοι αλλά και σωστή αξιολόγηση των όποιων συμπτωμάτων παρουσιάζουν » - λέει στην «Ε» η κ. Τσιόλα.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ