ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ 

Υπό κράτηση ο ιδρυτής του Wikileaks

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=231160

Για ένα σκληρό δικαστικό αγώνα στην Αγγλία προκειμένου να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία κάνει λόγο ο ιδρυτής του Wikileaks, ο οποίος μετά από απόφαση του δικαστηρίου του Γουεστμίνστερ κρίθηκε προφυλακιστέος.
 
Ο Τζούλιαν Ασάνζ θα παραμείνει κρατούμενος ως τις 14 Δεκεμβρίου, καθώς το δικαστήριο αρνήθηκε να του δώσει το δικαίωμα να αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή χρηματικής εγγύησης.

Παράλληλα , η Σουηδή εισαγγελέας που εξέδοσε τα εντάλματα, διαβεβαίωσε ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο Ασάνζ δεν σχετίζονται σε καμία περίπτωση με την δημοσίευση χιλιάδων αμερικανικών διπλωματικών εγγράφων, Μάλιστα -και σύμφωνα με την εφημερίδα Aftonbladet- ανέφερε πως "δεν υπάρχει καμία συνωμοσία σε βάρος του" .

Νωρίτερα, οι διαχειριστές του WikiLeaks ανακοίνωσαν ότι, παρά τη σύλληψη του Ασάνζ, θα συνεχίσουν να δίνουν στη δημοσιότητα απόρρητα διπλωματικά έγγραφα.
 
Το χρονικό της σύλληψης:

Είκοσι μέρες πέρασαν από το πρώτο ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η Σουηδία κατά του Ασάνζ μέχρι την κράτησή του απο τις βρετανικές αρχές. Και σε όλο αυτό το διάστημα, ο κλοιός γύρω από τον Ασάνζ έκλεινε ασφυκτικά.

 

18 Νοεμβρίου: η σουηδική δικαιοσύνη εκδίδει ένταλμα σύλληψης κατά του δημιουργού του wikileaks με βασικές κατηγορίες την σεξουαλική επίθεση, σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό.
 

28 Νοεμβρίου: δέκα μέρες μετά, ο ξένος τύπος προιδεάζει την κοινή γνώμη πως περί τα 250.000 απόρρητα διπλωματικά έγγραφα θα αρχίσουν να "ανεβαίνουν" σταδιακά στο wikileaks. Εγγραφα που θα "καίνε" κυβερνήσεις και όχι μόνο. Η είδηση προκαλεί παγκοσμίως διπλωματικό σεισμό.
 

29 Νοεμβρίου: Οι ΗΠΑ κάνουν λόγο για "μείζον έγκλημα" και για "επίθεση στην διεθνή κοινότητα" χαρακτηρίζοντας κάθε διαρροή διπλωματικού εγγράφου προδοτική πράξη. Παράλληλα ανακοινώνουν πως θα ακολουθήσουν μηνύσεις κατά του Ασάνζ.
 

30 Νοεμβρίου: Η Ιντερπόλ εκδίσει διεθνές ένταλμα σύλληψης στα πλαίσια έρευνας κατά του Ασάνζ με την κατηγορία για "βιασμό και σεξουαλική επίθεση".
 

1η Δεκεμβρίου: Ο αμερικανικός κολοσσός Amazon "κόβει" τα wikileaks.
 

2 Δεκεμβρίου: Το Ανώτατο Δικαστήριο της Σουηδίας αρνείται να εξετάσει την προσφυγή του Ασάνζ κατά του εντάλματος συλληψής του. Εντωμεταξύ εντείνεται η υπόνοια ότι ο Ασάνζ βρίσκεται στην Μ. Βρετανία.
 

3 Δεκεμβρίου: Το wikileaks "πέφτει" διαρκώς με συνέπεια να μην είναι εύκολα προσβάσιμο από τους ενδιαφερόμενους χρήστες του Ιστού. Αρχίζουν να δημιουργούνται αμέσως "καθρέφτες" μέσω των οποίων είναι δυνατή η παρακολούθηση της ροής του ιστοτοπου. Παράλληλα το paypal σταματά κάθε χρηματοδότηση προς το wikileaks , πλήττοντας σαφώς την λειτουργία του. Εκδίδεται δεύτερο ένταλμα σύλληψης από τις σουηδικές αρχές που παραδίδεται στην βρετανική αστυνομία.
 

6 Δεκεμβρίου: Στο wikileaks δημοσιεύεται λίστα με τις περιοχές "ευαίσθητα σημεία" σε τρομοκρατικές επιθέσεις ανά τον κόσμο , τις οποίες περιοχές οι ΗΠΑ θέλουν να προστατεύσουν. Ο δικηγόρος του Ασάνζ συζητά το ενδεχόμενο να έρθει σε συννενόηση με τις βρετανικές αρχές προκειμένου ο πελάτης του να εμφανιστεί ενώπιόν τους , να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις και να λύσει το θέμα των κατηγοριών του. Δηλώνει ωστόσο ότι ο Ασάνζ δεν έχει κάνει "τιποτα μεμπτό".
 

Σήμερα: ο Τζούλιαν Ασάνζ εμφανίζεται ενώπιον των βρετανικών αρχών στο Λονδίνο και ακολουθεί η σύλληψή του. Δεν έγινε δεκτό το αίτημά του για χρηματική εγγύηση και έτσι, ως τις 14 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται υπό κράτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ