ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

25 χρόνια από την καταστροφή του Challenger

25 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ...

ΠΗΓΗ : http://www.enet.gr/?i=news.el.episthmh-texnologia&id=245745

«Οι ελεγκτές της πτήσης εξετάζουν προσεκτικά την κατάσταση. Προφανώς πρόκειται για μια πολύ σοβαρή δυσλειτουργία...»
Ο επικεφαλής της ΝΑΣΑ, Τσαρλς Μπόλντεν, καταθέτει στεφάνι στη μνήμη των νεκρών αστροναυτών  
Ο επικεφαλής της ΝΑΣΑ, Τσαρλς Μπόλντεν, καταθέτει στεφάνι στη μνήμη των νεκρών αστροναυτών  

Με αυτά τα λόγια ο εκπρόσωπος της ΝΑΣΑ, Στιβ Νέσμπιτ,  άρχισε να περιγράφει κάτι που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν αδιανόητο - την έκρηξη σε ένα διαστημικό λεωφορείο λίγα δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του. Το ημερολόγιο έδειχνε 28 Ιανουαρίου 1986, η ώρα Γκρίνουιτς ήταν 16.39, όταν μια τεράστια έκρηξη μετέτρεψε το Challenger σε συντρίμμια και έστειλε στο θάνατο το 7μελές πλήρωμα. Αυτόπτες μάρτυρες στην καταστροφή ήταν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που παρακολουθούσαν την εκτόξευση από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες.

Τη μνήμη των νεκρών τίμησαν οι Αμερικανοί, με τον επικεφαλής της ΝΑΣΑ να καταθέτει στεφάνι στο στρατιωτικο νεκροταφείο του Αρλινγκτον και τον Μπαράκ Ομπάμα να λέει μεταξύ άλλων πως οι μεγάλες επιτυχίες έχουν και μεγάλο κόστος.
Μετά την καταστροφή του Challenger η ΝΑΣΑ συνέχισε το πρόγραμμα των διαστημικών λεωφορείων. Από το 1986 μέχρι και σήμερα η αμερικανική διαστημική υπηρεσία έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 100 αποστολές, όχι όμως χωρίς κόστος. Η καταστροφή ξαναχτύπησε την ΝΑΣΑτο 2003, όταν το διαστημικό λεωφορείο Columbia διαλύθηκε κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα της Γης, παρασέρνοντας στο θάνατο τους 7 αστροναύτες που επέβαιναν σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ