ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΦΟΛΟΗΣ

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ (!) ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ , ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΦΟΛΟΗΣ...   

ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://oreini-ileia.blogspot.com/2011/01/blog-post_28.html?spref=fb  

 Σε έξαρση η παράνομη υλοτόμηση στην ΦΟΛΟΗ


Αφιερώνουμε με θλίψη!





Συντάχθηκε απο τον/την Κώστας Παπαντωνόπουλος   

 


Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και 

Κλιματικής Αλλαγής, στην Περιφέρεια Δυτικής 

Ελλάδας, στο Δασαρχείο Ηλείας, στην Αστυνομική 

διεύθυνση Ηλείας, στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και 

προς όλα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Τα δένδρα κόπηκαν πριν δύο μέρες από τη δεξιά πλευρά της "Ε.Ο. 111" Πάτρας –Τρίπολης, κοντά στα όρια των δημοτικών διαμερισμάτων Αντρωνίου και Μπουκοβίνας, μεταξύ της διασταύρωσης προς Αμαλιάδα και του χώρου δασικής αναψυχής (πικνίκ), παράπλευρα των Μυκηναϊκών τάφων. Τονίζουμε ότι, στο σημεία που αφαιρέθηκαν τα δένδρα, κατασκηνώνουν και εκπαιδεύονται κάθε χρόνο, εκατοντάδες πρόσκοποι και ξαποσταίνουν στον ίσκιο τους χιλιάδες διαβάτες.
Η ειρωνεία είναι ότι αυτές τις μέρες, διοργανώνονται με ιδιωτική πρωτοβουλία αναδασώσεις στο νομό μας και εμείς από την άλλη, αφήνουμε τους ασυνείδητους εμπόρους να κόβουν βελανιδιές 300 ετών. Οι "βασίλισσες" βελανιδιές κόπηκαν την νύχτα, φορτώθηκαν σε ρεμούλκα που την έσερνε τρακτέρ και το μόνο ίχνος που μαρτυράει την παρανομία των ξυλοκόπων είναι το πριονίδι των κομμένων δένδρων.

Την σελίδα μας ενημέρωσε, μέλος του Συλλόγου Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς , Ερυμάνθου – Φολόης, ο "Ωλονός".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Η ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΚΑΙ Η ΟΛΗ ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ. ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΟΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΠΑΣΗΣ ΥΠΟΨΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΛΕΝΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΜΕΝΟ ΟΤΙ Η ΦΥΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙς ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΡΟΚΤΙΚΑ (ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ- ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ- ΓΕΟΠΩΝΟΙ ΚΛΠ) ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ, ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΦΕΛΩΝ. ΑΣ ΒΓΟΥΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΠΟΥ ΦΥΤΕΨΑΝ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΑ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΘΑΜΕΝΑ. ΑΣ ΤΑ ΦΥΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥΣ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ, ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΘΩΑ ΔΕΝΔΡΑΚΙΑ ΣΕ ΒΕΒΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ; ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ. ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΦΕΛΟΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ