ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΖΩΕΣ ΔΕΜΕΝΕΣ ΜΕ ΙΜΑΝΤΕΣ

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ WWW.ILIATORA.GR
  
ΚΕΠΕΠ ΛΕΧΑΙΝΩΝ: ΣΤΟ ΦΩΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=251404


Ενα αγόρι δεμένο για πολλά χρόνια στο κρεβάτι του. Δυο κορίτσια τρέφονται ακόμη μέσα στο κλουβί τους. Ανήλικα με αναπηρία, ταλαιπωρημένα και παρατημένα, χωρίς κανένας να ενδιαφέρεται.
«Η δουλειά τους είναι απλά, να τα κρατήσουν ζωντανά...»
ΦΡΙΚΗ...(ΦΩΤΟ WWW.ILIATORA.GR)
 
«Η δουλειά τους είναι απλά, να τα κρατήσουν ζωντανά...» Εικόνες ντροπής με παιδιά δεμένα με ιμάντες πάνω στα κρεβάτια τους, στην «αποθήκη παιδικών ψυχών» του ΚΕΠΕΠ (Κέντρου Περίθαλψης Παίδων) Λεχαινών Ηλείας, ήρθαν χθες στη δημοσιότητα, μετά την επιστολή και τις φωτογραφίες που έστειλε φοιτήτρια εθελόντρια στην τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα www.iliatora.gr(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: http://www.iliatora.gr/news_details.php?id=3845

Το γεγονός επιβεβαίωσε στην «Ε» και η διοικήτρια του ιδρύματος Αννα Μαζαράκη, υποστηρίζοντας ότι το δέσιμο των παιδιών με ιμάντες στα κρεβάτια γίνεται για την ασφάλειά τους, μετά τη γραπτή οδηγία του ψυχιάτρου που συνεργάζεται με το ίδρυμα.

Οι εικόνες που περιγράφει η νεαρή φοιτήτρια από το εξωτερικό που βρέθηκε μαζί με άλλους εθελοντές το 2009 στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, προσφέροντας εθελοντική εργασία για περίπου έξι μήνες, δεν τιμούν κανέναν και κυρίως το υπουργείο Υγείας, που ανέχεται αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που ντροπιάζει τη χώρα μας διεθνώς.

«Πολλοί εργαζόμενοι στο ΚΕΠΕΠ έχουν τη νοοτροπία, όπως και η υπόλοιπη κοινωνία, ότι δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουν αυτά τα παιδιά με διανοητική αναπηρία ως ανθρώπινα όντα. Η δουλειά τους είναι απλά να τα κρατήσουν ζωντανά...», αναφέρει η εθελόντρια και τονίζει:
«Πολλοί "κανονικοί" άνθρωποι δεν θέλουν να καταλάβουν πως αναπηρία δεν σημαίνει ότι κάποιος είναι "φυτό", ξαπλωμένος στο κρεβάτι. Πολλά από αυτά τα παιδιά στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών είναι σε θέση να κάνουν πράγματα που δεν θα πιστεύετε: ένα αγόρι, το οποίο είναι δεμένο για πολλά χρόνια στο κρεβάτι του, φαίνεται ότι είναι σε θέση να περπατήσει ή να οδηγήσει μια αναπηρική καρέκλα πολύ καλά (ειδικά προς τα έξω από την πόρτα).
Αλλά δεν του επιτρέπεται, καθώς το ίδιο εξακολουθεί να περιμένει (για περίπου δύο χρόνια) εξέταση για την ασθενή καρδιά του. Ενα κορίτσι είναι σε θέση να ζωγραφίσει (παρ' όλο που δεν μπορεί να ελέγξει τα χέρια της πολύ καλά) και αυτό της αρέσει πολύ. Δύο επτάχρονα κορίτσια με αυτιστικό σύνδρομο μπορούν να καθίσουν στο τραπέζι και να φάνε με το κουτάλι, όμως τρέφονται ακόμη μέσα στο κλουβί τους...
Πολλά από τα παιδιά φαίνονται αποκρουστικά, αλλά δεν είναι δικό τους λάθος: κανείς δεν νοιάζεται να τα ντύσει με ρούχα του μεγέθους τους, καθαρά και χωρίς σχισίματα, να κόψει τα μαλλιά τους στην ώρα τους, να τα βοηθήσει να πλύνουν τα δόντια τους, να βάλουν κάποια ενυδατική λοσιόν στα πόδια και τα χέρια, να κάνουν ντους όταν χρειάζεται... Το νοσηλευτικό προσωπικό βάζει την υπηρεσιακή στολή του μόνο όταν έρχεται κάποια επιθεώρηση από το υπ. Υγείας».

Σημειώνεται ότι στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών περιμένουν ακόμα την κάλυψη των κενών θέσεων σε νοσηλευτικό προσωπικό, που υποσχέθηκε πριν από καιρό δημόσια ο υπουργός Υγείας, μετά την αποκάλυψη της «Ε» για τον ξυλοδαρμό τροφίμου από το προσωπικό του ιδρύματος. Η συγκεκριμένη υπόθεση ερευνάται ακόμα με ΕΔΕ, ενώ από την Εισαγγελία της Αμαλιάδας έχει διαταχθεί η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Αγαπητέ Μάκη, στον κόσμο τον δικό μας -των κτηνίατρων- τα λουριά είναι μια πραγματικότητα καθημερινή. Δεν πίστευα ότι θα είναι και στων ανθρώπων και μάλιστα παιδιών με ειδικές ανάγκες!
Σ'αυτή την κοινωνία όμως πάντα είχα υποψίες ότι η κακοποίηση και η αδιαφορία για ανθρώπους και ζώα πάνε μαζί.
Ελπίζουμε η αποκάλυψη αυτή να είναι σωτήρια για την ζωή αυτών των παιδιών.

ΜΑΚΗΣ ΝΟΔΑΡΟΣ είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΜΑΡΙΕ: "Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ" - ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

Marina είπε...

Agapao ta pedia pou einai ekei mesa.
ta eida me ta louria, me vromiki panna pou allaxa ego h idia giati den ipirxe diathesimo prosopiko ekeini tin stimgi. apofasisa prin 5 xronia na fero tous ethelontes ekei mesa kai ofeilo ena terastio eyxaristo se olous osous irthan apo to exoteriko gia afto to programma akoma kai mono gia na exoun prokalesei ena xamogelo sta pedia sta klouvia. simera pou ethelontes ekei den iparxoun pia, prepei na min kleinoume ta matia mas. h adiaforia tin spaei o . nodaros me to arthros. sta xeria tis koinonia einai mia amesi antitrasi pou den akolouthei tous xronous kai tin adrania tou politikou mas sistimatos. ta pedia ekei mas xriazonte TORA

Ανώνυμος είπε...

Το ιδανικό κράτος πρόνοιας που ακούω στα κανάλια φαντάζει άπιαστο όνειρο για αυτή την κοινωνία όμως από το κράτος πρόνοιας μέχρι τα βασανιστήρια έχουμε πολύ δρόμο. Γιατί μη μου πείτε ότι η περίπτωση ενός κοριτσιού με οστεοπόρωση το οποίο είναι ακινητοποιημένο με ιμάντες σε ένα κρεβάτι δεν είναι μαρτύριο;

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ