ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΨΥΧΟ -(ΦΑΡΜΑΚΑ) ΣΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΕΠΕΠ ΛΕΧΑΙΝΩΝΝ



Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΟΣΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΒΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΘΑΛΠΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ν 2

ΨΥΧΟ - ΦΑΡΜΑΚΑ ... 

ΑΝΑΦΟΡΑ – ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

ΚΕΠΕΠ ΛΕΧΑΙΝΩΝ : 10 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ


ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ "ΗΛΕΙΑΤΩΡΑ" : http://www.iliatora.gr/news_details.php?id=4223 

...ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΚΑΣ - ΓΙΩΤΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ) :   http://ionionfm.gr/player_nw.php?clipid=37400&Mid=17&sub1=1

ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΙ ΕΔΩ (ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΝΕΤ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ "ΗΛΕΙΑΤΩΡΑ" ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ :  http://ionionfm.gr/player_nw.php?clipid=37401&Mid=17&sub1=1


ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 28.2.2011

   Αφημένα στην τύχη τους, λαμβάνοντας ανεξέλεγκτα ψυχοφάρμακα και διάφορα ισχυρά κατασταλτικά, ήταν επί σειρά ετών με την προκλητική αδιαφορία της Πολιτείας οι δεκάδες περιθαλπόμενοι, παιδιά και ενήλικες, στο κολαστήριο του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών Ηλείας.

   Ανειδίκευτοι εργαζόμενοι που έχουν «βαπτιστεί» νοσηλευτές χωρίς καμιά εποπτεία από ψυχίατρο ή ψυχολόγο, χορηγούσαν καθημερινά επί σειρά ετών στους δεκάδες ψυχικά, νοητικά και σωματικά περιθαλπόμενους, ψυχοφάρμακα και κατασταλτικά αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην υγεία τους.

   Τη συγκεκριμένη «μεθοδολογία» περίθαλψης που έχουν καταγγείλει εγγράφως με αναφορά τους και οι ευρωπαίοι εθελοντές, επιβεβαιώνει και η αναφορά του ψυχίατρου Διονυσίου Τσάγκου που παρακολουθούσε μέχρι τις 16 Ιουλίου 2010 το ίδρυμα. Στο περιεχόμενο της αναφοράς αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά η χρόνια ουσιαστική αδιαφορία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας για το ίδρυμα-κολαστήριο, η υποκρισία των τοπικών κομματικών παραγόντων και ο ζαμανφουτισμός των εκάστοτε διοικήσεων.

   Ο ψυχίατρος αποκαλύπτει ότι οι περιθαλπόμενοι ασθενείς στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών λάμβαναν επί σειρά ετών ψυχοφάρμακα χωρίς να έχουν επανεξεταστεί από νευρολόγο, με συνέπεια δέκα από αυτούς να εμφανίζουν εκτός των άλλων επιληπτικές κρίσεις. Η συγκεκριμένη αναφορά του ψυχιάτρου εστάλη στην διοίκηση του ΚΕΠΕΠ τον περασμένο Ιούνιο.

   «Τουλάχιστον σαράντα περιθαλπόμενοι λαμβάνουν από πενταετίας τουλάχιστον την ίδια ακριβώς αγωγή χωρίς να έχουν επανεξεταστεί από νευρολόγο. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα λαμβάνουν αγωγή που δεν χρειάζονται ή λαμβάνουν άλλη αγωγή από την ενδεδειγμένη. Ως αποτέλεσμα , τουλάχιστον δέκα περιθαλπόμενοι ταλαιπωρούνται από επιληπτικές κρίσεις» - αναφέρει στην με αριθμ. Πρωτ. 1603 αναφορά του προς την διοίκηση του ΚΕΠΕΠ ο ψυχίατρος και υπογραμμίζει:

   «Επειδή η επιστήμη συνεχώς εξελίσσεται, βγαίνουν συνεχώς καινούργια σκευάσματα, και οι υπάρχουσες αγωγές είναι παρωχημένες είναι απολύτως αναγκαίο ότι οι περιθαλπόμενοι χρειάζονται άμεσα νευρολογική εκτίμηση και πλήρη εργαστηριακό νευρολογικό έλεγχο».

   «Είναι εξωφρενικό ένα τέτοιο ίδρυμα που φιλοξενεί άτομα με σοβαρά ψυχικά και νευρολογικά προβλήματα να μην έχει μόνιμα έναν νευρολόγο και έναν ψυχίατρο ή έστω έναν μόνιμο παθολόγο» -δήλωσε στην «Ε» ο κ. Τσάγκος.

   Ο ψυχίατρος μιλώντας στην «Ε» αποκάλυψε και μια ακόμη φρικτή παράμετρο που έχει να κάνει με τους περιθαλπόμενους, την αλόγιστη χορήγηση ψυχοφαρμάκων και την έλλειψη ιατρικού προσωπικού. Όπως είπε, υπάρχουν σκευάσματα που χορηγούνται στους ασθενείς με ουσίες η περιεκτικότητα των οποίων θα πρέπει να ανιχνεύεται στο αίμα τους με αναλύσεις σχεδόν καθημερινά. Κάτι τέτοιο όμως επί σειρά ετών δεν γίνεται και οι ασθενείς είναι αφημένοι κυριολεκτικά στην τύχη τους.

    Ενημερωμένη για την αποκαλυπτική αναφορά του ψυχιάτρου, δήλωσε η διοικήτρια του ιδρύματος Αννα Μαζαράκη και πρόσθεσε ότι σήμερα σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την λύση των προβλημάτων. «Όταν ενημερωθήκαμε από τον κ. Τσάγκο ξεκινήσαμε αμέσως τις εξετάσεις των περιθαλπόμενων σε νευρολόγο και ψυχίατρο σε συνεργασία με το νοσοκομείο του Πύργου. Στείλαμε εκεί σιγά - σιγά όλα τα άτομα ενώ ζητήσαμε και την εξέταση οχτώ παιδιών από παιδοψυχίατρο. Σας διαβεβαιώνω ότι σήμερα η χορήγηση αυτών των φαρμάκων γίνεται οργανωμένα και ελεγχόμενη» - δήλωσε στην «Ε» η κ. Μαζαράκη.

nodaros@enet.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ