ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΣΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΦΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΕΠΕΠ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ

 Δύο παιδιά νεκρά, οι υπεύθυνοι αγνάντευαν


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=17/02/2011&id=252199

Οι συγκλονιστικές εικόνες της ντροπής στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών Ηλείας, που περιλαμβάνονται στην πολυσέλιδη έκθεση των Ευρωπαίων εθελοντών που δημοσίευσε χθες η «Ε», μπορεί να καταγράφηκαν από αυτούς το 2009, η φρίκη όμως «φώλιαζε» στο ίδρυμα αρκετά χρόνια πριν.

Αυτό αποδεικνύει ο φρικτός θάνατος από ασφυξία τον Μάιο του 2006 ενός 15χρονου αγοριού, το οποίο με βάση τη σχετική έρευνα πέθανε αβοήθητο μέσα στο κρύο δωμάτιο-φυλακή του, καθώς οι νοσηλευτές του επέδειξαν πλήρη αδιαφορία.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης, ο θάνατος του παιδιού προήλθε από ασφυξία εξαιτίας της απόφραξης του λάρυγγα από κομμάτι σφουγγαριού-υλικού κατασκευής του στρώματος που χρησιμοποιούσε ο 15χρονος. Το ΑΠ 140/17.8.06 πόρισμα της ΕΔΕ που βρίσκεται στη διάθεση της «Ε», εκτός από το φρικτό θάνατο του 15χρονου αγοριού, αναδεικνύει την προκλητικά ανεύθυνη και απάνθρωπη συμπεριφορά ορισμένων εργαζομένων στο ίδρυμα, οι οποίοι ακόμη και σήμερα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σαν να μην τρέχει τίποτα.

Στο συγκεκριμένο πόρισμα αναφέρεται ότι το νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ γνώριζε για την ιδιαιτερότητα του παιδιού να καταπίνει μικροαντικείμενα, εντούτοις δεν προέβη στη λήψη μέτρων προκειμένου να αποφευχθεί ο θάνατός του. Στην ΕΔΕ αποκαλύπτεται ότι εργαζόμενη στο ΚΕΠΕΠ, παρότι είχε τότε διαπιστώσει ότι ο 15χρονος ήταν στο δάπεδο, δεν μετέφερε το παιδί στο κρεβάτι του, ούτε το πλησίασε για να ελέγξει αν κοιμάται ή αν είναι πεθαμένο.

Δέκα μήνες μετά το ανωτέρω τραγικό περιστατικό, ένα ακόμη 16χρονο παιδί με νοητική υστέρηση παρουσίασε συμπτώματα τυμπανισμού και έπειτα από λίγες ώρες πέθανε. Οπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, τα αίτια του θανάτου του οφείλονταν σε μηχανική απόφραξη του λεπτού του εντέρου συνεπεία καταπόσεως ξένων σωμάτων. Στο στομάχι του είχαν βρεθεί κομμάτια υφάσματος, κλωστές και επίδεσμοι.

Τις συνθήκες της φρίκης στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών καταδίκασαν με χθεσινές παρεμβάσεις τους το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο τοπικός βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας και πρώην της Ν.Δ. Γ. Κοντογιάννης.

 

Ο Λοβέρδος ξανάστειλε 5 από τηλεοράσεως


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ :http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=17/02/2011&id=252203

Η υποκρισία της πολιτείας για τη φρίκη που φωλιάζει επί χρόνια στην αποθήκη παιδικών ψυχών του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών Ηλείας, που αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ χθες η «Ε», επιβεβαιώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο υπουργός με δηλώσεις του χθες στη ΝΕΤ ανέφερε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα τοποθετηθούν στο ΚΕΠΕΠ πέντε άτομα, χωρίς να προσδιορίσει επακριβώς τις ειδικότητές τους, στην προσπάθεια να ενισχυθεί το προσωπικό του ιδρύματος ώστε να βελτιωθεί όσο γίνεται η διαβίωση των παιδιών που νοσηλεύονται εκεί. Ομως τις ίδιες ακριβώς δηλώσεις είχε επαναλάβει ο υπουργός Υγείας και στις 20/12/2010 ξανά στη ΝΕΤ, όπου με αφορμή τον ξυλοδαρμό τροφίμου από νοσηλευτές είχε υποσχεθεί να στείλει και πάλι πέντε άτομα τα οποία όμως δεν έφτασαν ποτέ στο ίδρυμα...

«Τι να περιμένουμε από την πολιτεία όταν ο ίδιος ο υπουργός δεν εκπληρώνει τις υποσχέσεις του;», σχολίαζαν χθες οι εργαζόμενοι στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών και παρέπεμψαν σε ανάλογες υποσχέσεις άλλων υπουργών κατά το παρελθόν που έμειναν σε υποσχέσεις.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων Ανδρέας Αλεβιζόπουλος μιλώντας στην «Ε» παραδέχθηκε την τραγική έλλειψη προσωπικού και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για τη λειτουργία του ιδρύματος και την ασφάλεια των παιδιών που νοσηλεύονται εκεί.

«Δυστυχώς στο ΚΕΠΕΠ δεν έχουμε μόνιμο γιατρό. Υπάρχει ένας αγροτικός που περνάει κάποιες ώρες και μετά φεύγει. Ομως όταν αρχίζει να μαθαίνει το ιατρικό ιστορικό του κάθε παιδιού, μετακινείται ή παίρνει μετάθεση. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Φανταστείτε ότι για 25 παιδιά με αναπηρία υπάρχει στη βάρδια μόνο μία νοσοκόμα-νοσηλεύτρια. Οι ελλείψεις είναι τραγικές και τις έχουμε επισημάνει από καιρό», δήλωσε ο κ. Αλεβιζόπουλος.

«Απαράδεκτες», χαρακτήρισε τις συνθήκες νοσηλείας των παιδιών που δένονται πάνω στα κρεβάτια τους ο πρόεδρος των ΑμεΑ Ηλείας Γιάννης Παπαδάτος που συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος. Ανέφερε ότι η νέα διοίκηση κάνει μεγάλες προσπάθειες να αλλάξει τη γενικότερη εικόνα και πρόσθεσε ότι έχουν ήδη παραγγελθεί ειδικά παρκοκρέβατα τα οποία -όπως είπε- θα αντικαταστήσουν τα ξύλινα κλουβιά.
Χθες εξαιτίας της προβολής που πήρε το θέμα συνεδρίασε εκτάκτως η διοίκηση του ιδρύματος η οποία και αποφάσισε άμεσα να καλέσει όλους τους εργαζομένους προκειμένου να εντοπιστούν τα όποια προβλήματα και να δοθούν λύσεις. 
Σημειώνεται ότι η πολυσέλιδη αναφορά με τις καταγγελίες των Ευρωπαίων εθελοντών για το ίδρυμα της ντροπής που δημοσίευσε χθες η «Ε», καθώς και όλα τα σχετικά δημοσιεύματα της εφημερίδας, βρίσκονται στα χέρια της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, Ειρήνης Τζίβα, η οποία έχει διατάξει τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τα όσα αποκαλύπτονται ότι συμβαίνουν στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών.

Χθες από το γραφείο του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάση Λεβέντη, έγινε γνωστό ότι θα κατατεθεί σχετική ερώτηση στη Βουλή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ