ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ... "ΑΛΗΤΕΣ - ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ"



"Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΝ "

ΕΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΛΟΥΚΑ ΣΤΟ «ΕΨΙΛΟΝ» ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ
ΔΙΚΗ ΜΑΣ …ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ...      

« Σε αυτές τις συνθήκες η ερευνητική δημοσιογραφία έχει εξελιχθεί σε επικίνδυνο σπορ για τους φορείς της, αφού όταν τα βάζεις με πολιτικά η οικονομικά συμφέροντα δεν ξέρεις ποιος μπορεί να σε περιμένει κάτω από το σπίτι σου ή  έξω από τη δουλειά σου.
Τον Μάκη Νοδάρο , για παράδειγμα, δημοσιογράφο της «Ελευθεροτυπίας» , τον περίμεναν στις 23 Οκτωβρίου του 2008 δύο άγνωστοι που αφού επιβεβαίωσαν το όνομά του , τον ξυλοκόπησαν άγρια, έκλεψαν το κινητό του και τράπηκαν σε φυγή. Το γεγονός καταγράφηκε στην Παγκόσμια Εκθεση για τα Ανθρώπινα Διναιώματα του  State Department .
Οι δράστες δεν έφτασαν ποτέ στα δικαστήρια…
Αντίθετα ο συντάκτης αλλά και ο διευθυντής της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» Βαγγέλης Παναγόπουλος πήγαν πολλές φορές κατηγορούμενοι από τον τότε δήμαρχο Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο για συκοφαντική δυσφήμιση και μέχρι στιγμής κέρδισαν σε όλα.
Τόσο ο ίδιος, όσο και  ο συνάδελφος του Κώστας Βαξεβάνης είχαν δημοσιεύσει έρευνες για το καθεστώς των αυθαιρεσιών και έκνομων δραστηριοτήτων που συντελούνταν στην περιοχή υπό την δημαρχία ενός στελέχους που απειλούσε on camera  ότι «θα λιώσει το κεφάλι όποιου στέκεται εμπόδιο στον δρόμο του» .
Το μήνυμα εκφοβισμού , πάντως , δεν ελήφθη…
« Φέρανε ακριβώς τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Αυτή η εμπειρία με πείσμωσε και με έκανε πιο δυνατό» σχολιάζει ο Μάκης Νοδάρος.   
ΟΙ ΑΓΩΓΕΣ ΤΗΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ
        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ