ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

155 ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ - ΜΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ο 33ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΔΕΣΕ ΤΟΝ 17ΧΡΟΝΟ ΡΟΥΜΑΝΟ

Βουνό οι δικογραφίες για τα φραουλοχώραφα


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=28/04/2011&id=270934

Αλλοι νόμοι φαίνεται ότι επικρατούν στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας Ηλείας. Αστυνομικές και δικαστικές πηγές αποκάλυψαν χθες στην «Ε» ότι το αστυνομικό τμήμα της Βάρδας από το 2007 μέχρι σήμερα έχει σχηματίσει συνολικά 155 δικογραφίες σε βάρος εκείνων που φιλοξενούν στα κτήματά τους παράνομα και με το αζημίωτο τους καταυλισμούς της ντροπής.
 

Περίπου 30 σπίτια, όπου ζουν ξένοι εργάτες σε άθλιες συνθήκες, καταγράφονται κάθε χρόνο στη Νέα Μανωλάδα Το 20% των δικογραφιών αφορούν υποθέσεις για παράνομη εργασία.

Επίσης, από το 2007 καταγράφονται κάθε χρόνο μέχρι σήμερα 20-30 οικίες στη Νέα Μανωλάδα όπου στο εσωτερικό τους μένουν δεκάδες αλλοδαποί σε συνθήκες αθλιότητας και ενημερώνει εγγράφως τις δικαστικές αρχές και το Τμήμα Υγιεινής Ηλείας.

«Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να το αναδείξουμε. Λίγο πριν από το Πάσχα μάς ενημέρωσαν από την αστυνομία και σύντομα θα κάνουμε ξανά αυτοψία στην περιοχή» - δήλωσε στην «Ε» ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υγιεινής, Παναγιώτης Λιαρόπουλος.


Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την αστυνομία, ο φερόμενος ως δράστης του νέου κρούσματος βίας σε βάρος 17χρονου Ρουμάνου εργάτη που αποκάλυψε χθες η «Ε», είχε κατηγορηθεί και πέρυσι το καλοκαίρι για αυτοδικία που είχε προκαλέσει πανελλαδικό αποτροπιασμό.


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 33χρονος που έδεσε προχθές με σχοινί το νεαρό Ρουμάνο εργάτη, επειδή τον θεώρησε κλέφτη... είναι το ίδιο άτομο που τον Ιούνιο του 2009, μαζί με έναν ακόμη κάτοικο της Νέας Μανωλάδας Ηλείας, πήραν το νόμο στα χέρια τους και αφού γρονθοκόπησαν, βασάνισαν και λήστεψαν δύο εργάτες από το Μπανγκλαντές, στη συνέχεια τους έδεσαν από δίκυκλο και τους έσυραν σαν ζώα στο κέντρο του χωριού για παραδειγματισμό, επειδή τους θεώρησαν ότι ήταν οι κλέφτες του κοπαδιού τους.


Μάλιστα, ο 33χρονος για εκείνη του την πράξη είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την παρουσία του κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της Βάρδας. Οι περιοριστικοί όροι σε βάρος του ισχύουν μέχρι σήμερα.


Τοπικοί παράγοντες και κομματικά στελέχη εξακολουθούν να παρέχουν μια αόρατη ομπρέλα προστασίας στους παρανομούντες της περιοχής.

1 σχόλιο:

Λωτοφάγος είπε...

Τα Ζωνιανά μπροστά στη Μανωλάδα φαίνονται παιδική χαρά!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ