ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΠΟΙΟΣ ΕΦΕΡΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ?




ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ? 

ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ ?

ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ !


ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ?

ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ -  ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΠΡΑΒΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥ «ΒΗΜΑΤΟΣ» ?

ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ ΚΑΦΥΡΑ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ?  

ΚΥΡΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ … ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ?

ΤΕΛΙΚΑ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ?

ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ – ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΚΟΡΑΚΟΧΩΡΙΟΥ   

Στην καταγγελία του κλίματος ρατσισμού, την ανοχή απέναντι στις συμμορίες και τον ξυλοδαρμό των απεσταλμένων του «Βήματος», του δημοσιογράφου Γιώργου Πουλιόπουλου και του φωτορεπόρτερ Ιάκωβου Χατζησταύρου, στη Μανωλάδα της Ηλείας, προχώρησαν το βράδυ της Μ. Τρίτης με κοινή τους ανακοίνωση η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και η Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.

Αναλυτικά:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΦΕ καταγγέλλουν τη βάρβαρη επίθεση ανθρώπων ιδιοκτήτη κτήματος παραγωγής φράουλας στη Μανωλάδα, εναντίον του δημοσιογράφου Γιώργου Πουλιόπουλου και του φωτορεπόρτερ Ιάκωβου Χατζησταύρου, απεσταλμένων της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», οι οποίοι έκαναν ρεπορτάζ για τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης εκατοντάδων μεταναστών στη περιοχή».

»Ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του κτήματος και οι άνθρωποί του επιτέθηκαν στους συναδέλφους, τους προπηλάκισαν, τους χτύπησαν τραυματίζοντας τον Ιάκωβο Χατζησταύρου και τους απέσπασαν βίαια το φωτογραφικό υλικό του ρεπορτάζ»

» ΕΣΗΕΑ και η ΕΦΕ καταγγέλλουν το κλίμα ρατσισμού, που επιτρέπει την άγρια υπερεκμετάλλευση των μεταναστών εργατών γης. Καταγγέλλουν επίσης την ανοχή απέναντι στις συμμορίες που δεν διστάζουν σε τίποτα προκειμένου να υπερασπίσουν τα προνόμια κάποιων τσιφλικάδων του 21ου αιώνα, που θεωρούν ότι δεν λογοδοτούν σε κανέναν και δεν μπορούν να ελεγχθούν από κανέναν. Ιδιαίτερα, θυμίζουν στην Αστυνομία και τις τοπικές Αρχές την υποχρέωσή τους να προστατεύσουν την ελευθερία πρόσβασης του Τύπου στις πηγές και τα γεγονότα».

»Χαιρετίζουν τους δύο συναδέλφους που έδωσαν τη μάχη για την ενημέρωση και υπογραμμίζουν ότι τα Σωματεία μας θα επιμείνουν στη μέχρι τέλους διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης και θα απαιτήσουν να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι.


ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ».

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
Πολιτική Κίνηση Ηλείας
Δελτίο Τύπου ,19/4/11


Η Πολιτική Κίνηση Ηλείας των «Οικολόγων Πράσινων» καταδικάζει το νέο κρούσμα απροκάλυπτης βίας είς βάρος δημοσιογράφων ,που συνέβη σήμερα στα «φραουλοχώραφα της ντροπής« της Βουπρασίας. Λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακάλυψη  από την αστυνομία της Αττικής νέου κυκλώματος δουλεμπορίου στην περιοχή, το παράνομο  καθεστώς της βίας και της αυθαιρεσίας έδειξε ξανά το απαίσιο πρόσωπό του.
Αραγε τι άλλο περιμένουν οι ταγοί της νομιμότητας για να παρέμβουν δραστικά; Για να βάλουν τέλος στο παρακράτος των νεόπλουτων μεγαλοπαραγωγών που εκμεταλλεύονται τη δυστυχία και την ανέχεια χιλιάδων ανθρώπων κερδοσκοπώντας ασύστολα; Τι άλλο άραγε περιμένουν για να επικρατήσουν συνθήκες αξιοπρεπούς εργασίας και διαβίωσης για τους  «άθλιους» των φραουλοχώραφων αλλοδαπούς εργάτες;


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΓΙΑ ΤΟ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΝΩΛΑΔΑ

Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση κατά δημοσιογράφων, που μαζί με την υπόθεση δουλεμπορίου, καταδεικνύει τις άθλιες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των μεταναστών εργατών γης και προστίθεται στις επιθέσεις κατά μελών του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ και των ίδιων των μεταναστών.
Οι εκατοντάδες αλλοδαποί εργάτες γης που προσφέρουν φτηνά εργατικά χέρια στους ντόπιους μεγαλοαγρότες καπιταλιστές συνεχίζουν να βιώνουν την φρίκη, τον απόλυτο εξευτελισμό και την εκμετάλλευση στα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας Ηλείας.
Τα γεγονότα και οι καταστάσεις επιβεβαιώνουν με το χειρότερο τρόπο το είδος της αγροτικής ανάπτυξης που σχεδιάζουν για το νομό και τη χώρα συνολικά τα κόμματα της πλουτοκρατίας.
Δεν είναι τυχαίο ότι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και Δημοκρατική Συμμαχία όχι μόνο στηρίζουν με την πολιτική τους τις καταστάσεις αυτές, αλλά και τις επαινούν σε κάθε περίσταση.
Ο κ. Παπανδρέου, σε πρόσφατη ημερίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα εξήρε τον «κόκκινο χρυσό» της Μανωλάδας και την «πρωτοπόρα» καλλιέργεια της φράουλας στην περιοχή, ενώ και η κ. Μπακογιάννη σε επίσκεψη της στην περιοχή αναφέρθηκε στο «αναπτυξιακό πρότυπο» της φράουλας στη Ν. Μανωλάδα!!
Την ίδια ώρα λοιπόν που οι μικροί και μεσαίοι αγρότες του νομού αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα των καλλιεργειών τους και βλέπουν την σοδιά τους να παραμένει στα χωράφια απούλητη, ή να είναι χρεωμένοι ως το λαιμό και να αδυνατούν να ζήσουν από αυτήν, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, αλλά και οι τοπικοί υποστηρικτές τους – δήμαρχοι, περιφερειάρχες  εξασφαλίζουν τη συγκέντρωση της γης και τα κέρδη μιας χούφτας μεγαλοαγροτών – επιχειρηματιών.
Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους τη περιοχής και του νομού συνολικά, τους φτωχομεσαίους αγρότες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την αντιαγροτική πολιτική ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΕΕ και ΚΑΠ.
Να συμπαραταχτούν με όλους τους εργάτες γης Έλληνες και μετανάστες επειδή έχουν κοινά συμφέροντα και κοινούς αντιπάλους τους εμποροβιομηχάνους και τους μεγαλοαγρότες - επιχειρηματίες και από κοινού να διεκδικήσουν καλύτερες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα, καλύτερα ημερομίσθια, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
Να βάλουν πλώρη με τούς αγώνες τους για μια αγροτική ανάπτυξη με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες της περιοχής και της χώρας.


Οι τραμπούκοι και η ελευθερία του Τύπου

Το παρακράτος ξανά εν δράσει στη Νέα Μανωλάδα! Το πελατειακό κράτος της διαφθοράς και του ρουσφετιού συνεχίζει να αφήνει ανεξέλεγκτους τους τραμπούκους να χτυπούν τους «ενοχλητικούς», να καταργούν την ελευθερία του Τύπου!

Όλοι αυτοί που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους όταν οργισμένοι πολίτες εκφράζουν την αγανάκτησή τους όπου τους συναντούν, έχουν κάτι να πουν σήμερα; Ο κ. Λοβέρδος ίσως, που τον ενοχλούν οι αποδοκιμασίες; Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που για όλα του φταίει ο Τσίπρας; Ή ο κ. Καρατζαφέρης που είναι υπέρ του «νόμου» και της «τάξης» όταν οι κολασμένοι κάνουν απεργία πείνας; Η κ. Μπακογιάννη ίσως, που πρόσφατα επισκέφθηκε την περιοχή;

Μήπως οι αρχές του νομού, οι βουλευτές, οι τοπικοί δημοτικοί άρχοντες πρέπει να διακόψουν την ένοχη σιωπή τους;

Μήπως η κυβέρνηση, αντί να εξαγγέλλει αναδιάρθρωση(!!!) του κράτους (η ΝΔ την έλεγε «επανίδρυση»), μπορεί να κάνει κάτι απλούστερο; Να ελέγξει αν οι υπηρεσίες του στην Ηλεία εφαρμόζουν τους νόμους; Αν τηρούνται οι αμοιβές και το ωράριο που προβλέπει η Γενική Συλλογική Σύμβαση, που, δυστυχώς για το ΠΑΣΟΚ, ισχύει ακόμα; Αν όλοι οι εργάτες γης είναι ασφαλισμένοι; Αν οι συνθήκες διαβίωσης είναι ανθρώπινες; Μπα, μάλλον ζητάμε πολλά!

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ