ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΛΕΧΑΙΝΑ ΗΛΕΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΑ ΛΕΧΑΙΝΑ ΠΟΥ ΗΠΙΕ ΝΕΡΟ ΜΕ ΚΟΠΡΑΝΑ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΣΑΛΤΑΡΕΙ !
 
ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΧΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΑ ΛΕΧΑΙΝΑ ΗΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΚΟΠΡΑΝΩΔΟΥΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ !

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ - ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΑΦΟΒΑ ΝΕΡΟ

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ...

ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ
 
Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΧΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
 
 
ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ "ΗΛΕΙΑΤΩΡΑ" 
 
 
 
Να πιει κανείς ή να μην πιει;

Κανένα κίνδυνο δεν βλέπει ο δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης Δημήτρης Αρβανίτης στην κατανάλωση πόσιμου νερού από τις βρύσες της πόλης των Λεχαινών, σύμφωνα με δηλώσεις του που φιλοξενήθηκαν στον τοπικό Τύπο και με τις οποίες σχολίαζε τις καταγγελίες της "Ένωσης Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον"...
... (ΕΠΟΠ) για την ποιότητα του νερού που πίνουν οι δημότες.

Η ΕΠΟΠ είχε αποστείλει δείγμα νερού από τα Λεχαινά στο Γενικό Χημείο του Κράτους, δείγμα που ελήφθη στις 22/3/2011 σύμφωνα με τις οδηγίες λήψης και αποστολής του Γ.Χ.Κ. Διαβάστε τη γνωμάτευση της πλέον αρμόδιας Αρχής: «Σύμφωνα με τις νομοθετικές απαιτήσεις της ΚΥΑ Υ2/2600/2001 (ΦΕΚ 892/Β/11.7.2001) περί νερού ανθρώπινης κατανάλωσης όπως αυτή τροποποιήθηκε από τη ΔΥΓ2/Γ.Π. οικ.38295 (ΦΕΚ 630/Β/26.4.2007), το δείγμα είναι μη –σύμφωνο όσον αφορά τις παραμέτρους των ολικών κολοβακτηριοειδών, E coli(κολοβακτηρίδιο), εντερόκοκκων και Clostindium perfingens, δεικτών κοπρανώδους μόλυνσης του νερού»


Με λίγα λόγια, το Γενικό Χημείο του Κράτους εντόπισε στο δείγμα ως και... σκ@τά! (επιτρέψτε μας τη λέξη, ελαφρώς λογοκριμένη).

Παρ' όλα αυτά, όπως καταγγέλουν τα μέλη της ΕΠΟΠ, όταν ενημέρωσαν τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ανδραβίδας- Κυλλήνης, αυτός τους έδωσε αναλύσεις που είχε κάνει ο δήμος σε ιδιωτικό εργαστήριο, σύμφωνα με τις οποίες το νερό των Λεχαινών δεν εμφανίζει προβλήματα και είναι κατάλληλο για κατανάλωση.

Ακόμη και μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών της ΕΠΟΠ (διαβάστε εδώ σχετικό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας), αντί τουλάχιστο για διαβεβαιώσεις για νέους ελέγχους (κατά προτίμηση από το Γενικό Χημείο του Κράτους κι όχι από ιδιωτικό εργαστήριο), ακολούθησαν επίσημες προτροπές προς τους δημότες να καταναλώνουν άφοβα το νερό από τις βρύσες.

Το iliatora.gr ζήτησε από μέλη της Ένωσης Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον να σχολιάσουν τις δηλώσεις του κ. Αρβανίτη. Ιδού τι μας ανέφεραν:

«Περιμέναμε περισσότερη ευαισθησία από τον κ. δήμαρχο, που ασφαλώς είναι νέος στο βαρύ αξίωμά του και φαίνεται ότι δεν έχει πλήρη επίγνωση ενός τόσο σημαντικού προβλήματος όπως αυτό του νερού που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση. Ισως ο κ. δήμαρχος αγνοεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων πίνει εμφιαλωμένο νερό με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τσέπη τους σε καιρούς οικονομικής κρίσης. Ας αφήσει λοιπόν τις εύκολες παροτρύνσεις (πίνετε άφοβα νερό από τις βρύσες…) και ας ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα.
Εμείς καταθέσαμε τις προτάσεις μας:
α/άμεση λειτουργία του νέου δικτύου σε αντικατάσταση του παλιού που είναι σάπιο και διάτρητο, εκτεθειμένο σε υπόγεια λύματα (κοινώς σουρωτήρι) και

β/ επιστημονική παρακολούθηση της χλωρίωσης του νερού από εξειδικευμένο προσωπικό, τακτικές δειγματοληψίες από διαφορετικά σημεία.

Η ΕΠΟΠ θα συνεχίσει τον αγώνα της για να μπορεί άφοβα ο κάτοικος της περιοχής να πίνει νερό από τις βρύσες του σπιτιού του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ