ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

"ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΠΗΡΕ ΤΑ 139.600 ΕΥΡΩ"


ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΜΑΝΘΟ ΑΛΛΟΣ ΠΗΡΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ...ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΕΚΟΒΕ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΔΙΝΕ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΕΣ 
ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΗΡΑΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ? 

ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ?


ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 30.5.2010

Σάλο έχουν προκαλέσει στην Ηλεία οι καταγγελίες ιδιοκτητών ΜΜΕ για την διαχείριση του ποσού των 139.600 ευρώ που αφορούσε την προβολή του έργου ύδρευσης των πόλεων του νομού από τον Ερύμανθο που χρηματοδοτήθηκε κατά 75% από το Ταμείο Συνοχής ΙΙ και το υπόλοιπο από Εθνικούς Πόρους .

Από τα χρήματα της διαφήμισης και προβολής του έργου καταγγέλλεται ότι μόνο «ψίχουλα» κατέληξαν στα ταμεία των τοπικών ΜΜΕ . Κάποια εξ αυτών περιέργως αγνοήθηκαν , ενώ ο εντολέας και ο διαχειριστής του συγκεκριμένου προγράμματος – σύμφωνα με τα τιμολόγια που έχει στην διάθεση της η «Ε» - ήταν διαφορετική (!) εταιρεία από εκείνη που πήρε το έργο μετά από διεθνή διαγωνισμό.

Προ ημερών το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα με δύο ανακοινώσεις του επιχείρησε ανεπιτυχώς να δώσει διευκρινήσεις στα ερωτήματα χωρίς όμως τα απαντήσει ποτέ επί της ουσίας…

« Οι υπηρεσίες Προβολής και Δημοσιότητας αποτελούν ξεχωριστό και αυτοτελές υποέργο, η δημοπρασία για την ανάδειξη αναδόχου έγινε στις 23-3-2007 ανάδοχος ήταν η εταιρεία COMMUNICATION EFFECT με προϋπολογισμό σύμβασης 110.271.40 € χωρίς το ΦΠΑ.» - αναφέρει το σχετικό έγγραφο του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα και σημειώνει ότι η ανάδοχος εταιρεία, μέσα στα πλαίσια της σύμβασής της υλοποίησε και παρέδωσε τα κάτωθι:
 
*Κατασκευή και τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων ψηφιακής εκτύπωσης 54.600 ευρώ.

* Καταχωρήσεις και μεταδόσεις σε τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ 27.000 ευρώ.

* Δημιουργία τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών μηνυμάτων και παραγωγή μακετών 6.700 ευρώ.

* Παραγωγή ενημερωτικών εντύπων 5.880 ευρώ.

* Οργάνωση και λειτουργία γραφείου τύπου 4.930,92 ευρώ.

* Δημιουργία ειδικής ιστοσελίδας 4.200 ευρώ.

* Διανομή ενημερωτικών εντύπων σε όλο το Νομό με το σύστημα «πόρτα–πόρτα» 4.200 ευρώ.

* Συνεντεύξεις τύπου –διοργάνωση ημερίδας 3.800 ευρώ.

* Δημιουργία και εκτύπωση αφισών 2.200 ευρώ.

Διευκρινίζεται ακόμα ότι η κατανομή των 27.000 ευρώ που αφορούν τα ΜΜΕ έγινε σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και ήταν 50% στην τηλεόραση, 10 % στο ραδιόφωνο, 40 % στις εφημερίδες…

«Τα ερωτηματικά είναι πολλά . Ας μας πουν ποιός κατασκεύασε τις διαφημιστικές πινακίδες και ποιός τα έντυπα και πώς αυτά κοστολογήθηκαν τόσο ακριβά…Να μας πουν ποιοί πήραν τα λεφτά πόσα ο καθένας από ποιόν και πως αυτά δικαιολογήθηκαν » - καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες τον ΜΜΕ της Ηλείας.

« Εμείς δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ. Μας ζήτησαν να μεταδώσουμε έναν μεγάλο αριθμό διαφημιστικών σποτ έναντι 200 ευρώ και αρνηθήκαμε ” -δήλωσε στην «Ε» ο ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού Ionion FM Δημήτρης Κολόκας.

« Εισπράξαμε σαν εφημερίδα ένα μεγάλο μηδενικό…Ποτέ δεν μας έδωσαν ούτε ένα ευρώ.» κατήγγειλε οργισμένος ο δημοσιογράφος και εκδότης της εβδομαδιαίας ιστορικής τοπική εφημερίδας «Αυγή» του Πύργου Ηλείας .

Με βάση τα τιμολόγια που έχει στην διάθεσή της η «Ε» ο ένας εκ των δύο τοπικών τηλεοπτικών σταθμών « Ο ΚΟΣΜΟΣ» έλαβε για την μετάδοση του διαφημιστικού σποτ μόλις 500 ευρώ, ενώ από 1.000 και 1.500 ευρώ πήραν οι καθημερινές τοπικές εφημερίδες «ΠΡΩΙΝΗ» και «ΠΡΩΤΗ» αντίστοιχα .

Μάλιστα οι δύο εφημερίδες προ ημερών εκφράζοντας την δυσαρέσκειά τους από τις αποκαλύψεις, αρνήθηκαν (!) να δημοσιεύσουν την διευκρινιστική επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας . Η εφημερίδα «ΠΡΩΤΗ» σε σχετικό σχόλιό της ανέφερε : « Δεν είχαμε καμιά ανάμειξη στο εν λόγω έργο … Όταν το έργο υλοποιείτο που ήσαν οι συγγραφείς των διευκρινήσεων ;».-

nodaros@enet,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ