ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ "Ε"


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ : ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ "ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ"

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΝΤΩΝ ΣΤΗ ΓΑΣΤΟΥΝΗ ΤΟ 1992 , ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΠΡΙΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 20.6.2011

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ


    Κανείς δικαστικός λειτουργός δεν ευθύνεται – σύμφωνα με επίσημο έγγραφο που υπογράφεται από τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και πρόεδρο του συμβουλίου επιθεωρήσεων των δικαστηρίων – για την περίεργη εξαφάνιση της δικογραφίας από τα δικαστήρια της Αμαλιάδας που αφορούσε την διπλή δολοφονία με κυνηγετικό όπλο ενός ζευγαριού στη Γαστούνη Ηλείας το 1992 όπως είχε αποκαλύψει με ρεπορτάζ η «Ε».

   Όπως αναφέρεται στην 240/ 6 Ιουνίου 2011 Πράξη Αρχειοθέτησης, μετά το από 20/5/2011 Πόρισμα του Προέδρου Εφετών Πατρών, τίθεται στο αρχείο η υπόθεση διότι τα καταγγελλόμενα δεν στοιχειοθετούν συγκεκριμένες πράξεις η παραλείψεις δικαστικών λειτουργών, οι οποίες να μπορούν να αποτελέσουν βάση πειθαρχικής διώξεως αυτών. Η Πράξη Αρχειοθέτησης κοινοποιείται στον Υπουργό Δικαιοσύνης και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

   Όπως είχε αποκαλύψει η «Ε» πριν από ένα περίπου χρόνο, μια ογκωδέστατη δικογραφία που αφορούσε την δολοφονία ενός ζευγαριού το 1992 είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς από τα δικαστήρια της Αμαλιάδας πριν ακόμα παραγραφούν τα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των άγνωστων δραστών και πριν εξιχνιαστεί η υπόθεση.

   Στην άνω ανακάλυψη είχαν προβεί τα παιδιά του δολοφονημένου ζευγαριού όταν θέλησαν να ερευνήσουν ξανά την υπόθεση και αναζήτησαν την δικογραφία και τα πειστήρια στα αρχεία των δικαστηρίων της Αμαλιάδας.

    Επίσημα το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας και μετά από το αίτημα των παιδιών των δύο θυμάτων απάντησε στην πληρεξούσιο δικηγόρο τους μέσω υπηρεσιακού σημειώματος ότι η δικογραφία έχει καταστραφεί μαζί με άλλες βάσει πρακτικού καταστροφής που φέρεται να συντάχθηκε στις 16.5.2008 δηλαδή μερικά χρόνια πριν παραγραφούν τα αδικήματα.

   Τα παιδιά των δύο δολοφονηθέντων, Δημήτρης και Γεωργία Χονδρούλη δεν έχουν πειστεί από τις εξηγήσεις και δηλώνουν αποφασισμένα να φτάσουν την υπόθεση μέχρι το τέλος προκειμένου να βρεθεί ποιός και γιατί κατέστρεψε τον φάκελο. Για την υπόθεση έχουν καταθέσει πριν ένα χρόνο προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μέσω του ΕΠΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ