ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΙΔΟΥ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ...


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ, ΑΨΗΦΗΣΕ ΤΟ ΛΑΟ

Και φόρος αίματος


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=288908

Πολυτεχνείο 1973: «Σας ομιλεί ο ραδιοφωνικός σταθμός των ελεύθερων αγωνιζόμενων φοιτητών, των ελεύθερων αγωνιζόμενων Ελλήνων...». Σύνταγμα 2011: «Σας ομιλεί ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου... Κάνω έκκληση στην Αστυνομία να σταματήσει να ρίχνει χημικά (...)». Η φωνή του καλύπτεται από το διαδοχικό κρότο των χημικών, που πέφτουν καταιγιστικά. «(...) Σταματήστε. Αυτό που κάνετε είναι εγκληματικό», συνεχίζει.
Διαδηλωτές κατεβαίνουν με ερυθρό σταυρό το δρόμο της «Μ. Βρετάννιας» 
Διαδηλωτές κατεβαίνουν με ερυθρό σταυρό το δρόμο της «Μ. Βρετάννιας» Το σκηνικό στην πλατεία Συντάγματος και στους δρόμους γύρω απ' αυτήν ομιχλώδες, ασφυκτικό, στραγγαλιστικό· Με το μετρό να έχει μετατραπεί σε θάλαμο αερίων από τα χημικά που πετούσαν σωρηδόν στις εισόδους του οι «προστάτες του Πολίτη» -παρ' ότι γνώριζαν ότι το ιατρείο του Ερυθρού Σταυρού που έχει στηθεί εκεί ήταν το μοναδικό που μπορούσε να παράσχει ιατρική βοήθεια στους τραυματίες- και τη νομικό από την ομάδα βοήθειας να ομολογεί δημόσια: «Ημουν μέσα στο Πολυτεχνείο... Κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί».

Η εκτεταμένη χρήση χημικών στον κλειστό χώρο του μετρό, όμως, δεν ήταν η μοναδική «εγκληματική» ενέργεια που διέπραξαν οι αστυνομικές δυνάμεις σε βάρος των πολιτών.
Ηταν και οι ανηλεείς ξυλοδαρμοί διαδηλωτών, ακόμη και πολιτών που έτρωγαν αμέριμνοι σε ταβέρνες στο Μοναστηράκι, ήταν και οι απρόκλητες επιθέσεις με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης από τους άνδρες της ομάδας «Δέλτα», μέχρι και σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας η οποία κείτονταν στο οδόστρωμα, λιπόθυμη από τα χημικά και αιμόφυρτη από την πτώση επί της οδού Πανεπιστημίου.

Στην πλατεία

Η αστυνομική βία χωρίς έλεος -την οποία βίωσαν μεταξύ άλλων τουρίστες, αλλά και αθλητές των Special Olympics, που βρίσκονταν στην Ακρόπολη, νωρίς χθες το βράδυ- δεν έκαμψε τους διαδηλωτές που έμειναν στο κέντρο της πόλης, αρνούμενοι να αποδεχτούν ότι το Μεσοπρόθεσμο «πέρασε», αρνούμενοι να φύγουν από την πλατεία Συντάγματος· «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, η Χούντα δεν τελείωσε το '73», φώναζαν... Αλλοι αποδοκίμαζαν με συνθήματα τις αστυνομικές δυνάμεις κάθε φορά που έκαναν χρήση χημικών και άλλοι τις χειροκροτούσαν ειρωνικά.

Τα επεισόδια και οι συγκρούσεις είχαν ξεκινήσει ώρες νωρίτερα, γύρω στη 1.30 το μεσημέρι, με εκτεταμένη χρήση χημικών μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη. Αφορμή, η απόπειρα διαδηλωτών να περάσουν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα.
Η ατμόσφαιρα -πνιγηρή ήδη από τις συγκρούσεις που μαίνονταν μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης. Διαδηλωτές επιτίθενται με βροχή από πέτρες και κάποιες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ δεν λείπουν οι μάχες σώμα με σώμα.

Λίγη ώρα αργότερα τα χημικά δεν πέφτουν μόνο πάνω στην πλατεία, και στην οδό Γεωργίου Α'. Οι αστυνομικές δυνάμεις -που πετούν και πέτρες- κάνουν χρήση στην οδό Ερμού, στη Νίκης, στην Καραγεώργη Σερβίας, στη Μητροπόλεως, στην Οθωνος. Ο πόλεμος χημικών και πετρών συνεχίζεται. Διαδηλωτές βάζουν φωτιές σε σκουπίδια για να προστατευθούν και κυκλοφορούν στα στενά γύρω από την πλατεία, αλλά δεν φεύγουν.

Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεται εκτός ελέγχου. Η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιεί σχέδια περικύκλωσης. Κεντρικό ξενοδοχείο εκκενώνεται από υπαλλήλους και πελάτες. Ενώ στόχος επίθεσης γίνεται υποκατάστημα τράπεζας, στην οδό Οθωνος,το οποίο καταστρέφεται υπό τα χειροκροτήματα διαδηλωτών. Σώζεται από τη φωτιά, τελευταία στιγμή, όταν μια γιαγιά, η οποία μένει από πάνω, βγαίνει στο μπαλκόνι.

Λιποθυμίες

Από την άλλη πλευρά της Βουλής, στην οδό Πανεπιστημίου κάνουν την εμφάνισή τους δικυκλιστές της ομάδας «Δέλτα». Οι διαδηλωτές που βρίσκονται εκεί είναι λίγοι. Μια ηλικιωμένη, που λιποθύμησε από τα χημικά, πέφτει στο οδόστρωμα και χτυπά. Κάποιοι τρέχουν να τη βοηθήσουν. Τα ασθενοφόρα δεν μπορούν να φτάσουν στο σημείο, ούτε οι δικυκλιστές του ΕΚΑΒ. «Πρέπει να τη μεταφέρετε στο ιατρείο του μετρό», λένε από το «166». Δευτερόλεπτα αργότερα δεκάδες χειροβομβίδες κρότου-λάμψης εκτοξεύονται από τους διερχόμενους αστυνομικούς της ομάδας «Δέλτα», κάποιοι από τους οποίους (συνοδηγοί κυρίως) πανηγυρίζουν κραδαίνοντας τα κλομπ τους.

Και ξαφνικά όλα «παγώνουν» για λίγο. Οι πληροφορίες για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας μέσα στη Βουλή γνωστοποιούνται από τα μεγάφωνα, από στόμα σε στόμα. Αλλά και πάλι οι διαδηλωτές δεν αποχωρούν. Δεκάδες πολίτες αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ σχηματίζουν ένα κορδόνι με τα σώματά τους μπροστά από τη Βουλή και γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Κανείς δεν μπορεί να περάσει. Δεν επιτρέπεται. Τα δακρυγόνα εξακολουθούν να πέφτουν βροχή, πάνω στην πλατεία Συντάγματος, μέσα στο μετρό, αλλά και προς την οδό Πανεπιστήμιου.

Η Αστυνομία ανακοινώνει 43 προσαγωγές και 17 συλλήψεις. Γνωστοποιεί τον τραυματισμό 49 αστυνομικών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο «401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο». Από το υπουργείο Υγείας ανακοινώνεται ότι τουλάχιστον 99 πολίτες -ο ένας ανήλικος!- διακομίστηκαν σε πέντε νοσοκομεία της Αθήνας (Ευαγγελισμός, Γ. Γεννηματάς, Σωτηρία, Πολυκλινική Αθηνών, Ελπίς), άλλοι με εγκαύματα, άλλα με χτυπήματα από τις αστυνομικές δυνάμεις και άλλοι με αναπνευστικά προβλήματα. *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ