ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΒΑΚΤΗΡΙΟ - ΦΟΝΙΑΣ E.coli ΣΤΟΥΣ ΠΑΞΟΥΣ



ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΒΑΚΤΗΡΙΟΥ ΦΟΝΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΞΟΥΣ  

ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΈΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 8.6.2011

Στους Παξούς εντοπίστηκε προ ημερών το πρώτο κρούσμα στην χώρα μας , του εντεροαιμορραγικού στελέχους E.Coli που όπως είναι γνωστό έχει προκαλέσει ανησυχία και αναστάτωση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως ανέφερε στην «Ε» ο Δημήτρης Ηλιόπουλος εκπρόσωπος του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ ) το θανατηφόρο βακτήριο εντοπίστηκε σε μια 53Χρόνη Γερμανίδα τουρίστρια η οποία παραθέριζε τις τελευταίες ημέρες στους Παξούς.

« Η Γερμανίδα τουρίστρια βρισκόταν στην χώρα μας από τις 21 Μαΐου 20011. Στις 31.5 εμφάνισε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και εμετούς
και επισκέφθηκε το κέντρο υγείας του νησιού . Μετά από ειδικές εξετάσεις και εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είναι φορέας, του εντεροαιμορραγικού στελέχους E.Coli . Στο εργαστήριο επιβεβαιώθηκε στο πρώτο δείγμα η τοξικότητα του βακτηριδίου και στο δεύτερο δείγμα η αντοχή του στα αντιβιοτικά. Απομένουν τα αποτελέσματα του τρίτου δείγματος το οποίο και θα επιβεβαιώσουν τυπικά τα αποτελέσματα των εξετάσεων» - δήλωσε στην «Ε» ο κ. Ηλιόπουλος και διευκρίνισε ότι στις 3 Ιουνίου 2011 η Γερμανίδα τουρίστρια αναχώρησε για την πατρίδα της.

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι ήταν η πρώτη εμφάνιση του θανατηφόρου βακτηρίου e-coli αλλά – όπως είπε – δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς έχουν δοθεί όλες οι σχετικές οδηγίες στους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση πιθανών άλλων κρουσμάτων.

Ο εκπρόσωπος του ΚΕΕΛΠΝΟ τόνισε επίσης ότι το προσωπικό στο Κέντρο Υγείας των Παξών που δέχθηκε την Γερμανίδα τουρίστρια έλαβε όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας . -



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ