ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΒΩΞΙΤΗ


ΜΗΝΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ «ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΚΙΩΝΑΣ» ΓΙΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΕΚΡΗΞΗ

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 18.7.2011 - http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=18/07/2011&id=294140

Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Πρωτοδικών της Αμφισσας κατέθεσαν προχθές τα μέλη της Κίνησης Πολιτών για τη Σωτηρία της Γκιώνας, καταγγέλλοντας τον ανεξέλεγκτο τρόπο εκμετάλλευσης βωξίτη από ιδιωτικές εταιρείες.

Οπως αναφέρουν, την Παρασκευή 17/6/2011, περί τις 4.00 μ.μ., σημειώθηκε ανεξέλεγκτη έκρηξη σε μεταλλευτική εκμετάλλευση βωξίτη σε κορυφή πλησίον του «Αϊ-Βασίλη», στη θέση εξόρυξης «Υπόλοιπο Νερά 5-6-7». Από την έκρηξη προκλήθηκε κατολίσθηση και καταστράφηκε μικρό αλλά ουσιώδες τμήμα του αρδευτικού δικτύου του Δημοτικού Διαμερίσματος Καστελλίων του Δήμου Δελφών.

Ζημιές υπέστη επίσης ο επαρχιακός δρόμος Καστελλίων-Καλοσκοπής και υπήρξε κίνδυνος για τα διερχόμενα οχήματα, τους διαβάτες (το σημείο είναι χώρος περιπάτου), τα εγγύς ευρισκόμενα ποιμνιοστάσια και το ζωικό κεφάλαιο αυτών.
Τέλος, σημειώθηκε ζημιά στο ανάγλυφο του βουνού, στη δασοκάλυψη της πλαγιάς και στα πλατάνια της κοίτης του Κηφισού ποταμού.

Απειλές

«Επειδή η μέχρι τώρα εμπειρία με έχει διδάξει ότι στο νομό Φωκίδας η εκμετάλλευση του βωξίτη γίνεται ασύδοτα, ανεξέλεγκτα και ληστρικά, καταφεύγω σε σας με την ελπίδα ότι η ανεξάρτητη δικαιοσύνη θα αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και η έρευνά σας θα αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς, φάρο αλλά και ασπίδα προστασίας για όλους εκείνους που μάχονται για το δίκαιο, τις ζωές τους, τις περιουσίες τους, την αξιοπρέπειά τους, το περιβάλλον και κυρίως για το δικαίωμα να ζουν ως ελεύθεροι πολίτες», τονίζει στη μηνυτήρια αναφορά του το μέλος της κίνησης, Παναγιώτης Ζαχ. Μακρής.

Κατήγγειλε μάλιστα ότι τα μέλη της κίνησης δέχονται συνεχώς απειλές για τη ζωή τους επειδή προσπαθούν να προστατεύσουν το περιβάλλον και να αποτρέψουν την καταστροφή σε πείσμα των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στο βουνό.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΓΚΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΊΟ ΣΤΟ ΛΙΜΆΝΙ ΤΗΣ ΚΥΛΉΝΗΣ ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΤΑ ΠΗΡΕ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ;
ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ; ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΜΑΚΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΟΥ..
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ....

ΜΑΚΗΣ ΝΟΔΑΡΟΣ είπε...

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ - ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΤΙ ΛΕΕΙ ?

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ?

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ?

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ?

ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΑΚΡΗ ΓΡΑΨΤΕ ΜΟΥ ...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ