ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ , ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΤΑΖΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ





ΝΑ ΤΟΝ ...ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΤΑΣΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΕ       

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ "ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ" : http://www.koutipandoras.gr/?p=8575
 
Τον γραμματέα της ΝΕ του ΚΚΕ στην Ηλεία Χρήστο Γιάνναρο και τον  δημοσιογράφο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» Μάκη Νοδάρο μήνυσε ο ευρισκόμενος σε αργία λόγω παραβατικότητας και αμετάκλητων καταδικαστικών αποφάσεων , πρώην δήμαρχος της Ζαχάρως και πρώην αστυνομικός κύριος Πανταζής Χρονόπουλος.


Ο κύριος Χρονόπουλος ζητά την παραπομπή σε δίκη του γραμματέα της ΝΕ του ΚΚΕ στην Ηλεία και του δημοσιογράφου , επειδή και οι δύο πήραν θέση και σχολίασαν τις επιλεκτικές κατεδαφίσεις των παραλιακών σπιτιών πριν από ένα χρόνο στην Ζαχάρω και τον μαφιόζικο τρόπο εμπρησμού και κατεδάφισής τους.

Ο πρώην αστυνομικός κύριος Πανταζής Χρονόπουλος , όταν κατέθετε την μηνυτήρια αναφορά δεν γνώριζε ότι για το θέμα των επιλεκτικών κατεδαφίσεων γινόταν εισαγγελική έρευνα με την συμμετοχή διαφόρων υπηρεσιών των διωκτικών αρχών οι οποίες με εισαγγελική εντολή προέβησαν σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αποκαλύπτοντας μια απίστευτη εικόνα διαπλοκής και διαφθοράς .    

Μάλιστα για το θέμα που σχολίασαν οι Μάκης Νοδάρος και Χρήστος Γιάνναρος πριν από μερικές ημέρες  ο  Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας άσκησε διώξεις για  κακουργήματα και τρία πλημμελήματα  κατά τοπικών αιρετών παραγόντων και κρατικών υπαλλήλων της Ζαχάρως Ηλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ : http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=22/07/2011&id=295429 


Η υπόθεση αφορούσε στους εμπρησμούς παραλιακών οικιών από αγνώστους δράστες και τις παράνομες και εκδικητικές – όπως καταγγέλλεται - κατεδαφίσεις των άνω κτισμάτων από την δημοτική αρχή.
Μετά από έρευνες ενός έτους και την την αξιολόγηση εκατοντάδων στοιχείων που περιέχονται στον ογκωδέστατο φάκελο της δικογραφίας ο δικαστικός λειτουργός άσκησε τις εξής διώξεις:
1) Απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε βαθμό κακουργήματος.
2) Εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο ανθρώπινες ζωές σε βαθμό κακουργήματος.
3) Κατάχρηση εξουσίας από κρατικούς υπαλλήλους σε βαθμό κακουργήματος.
4) Διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας με εμπρησμό.
5) Ηθική αυτουργία στα ανωτέρω.
6) Παράνομη χρήση σκαπτικού μηχανήματος χωρίς άδεια.

Οι δικαστικές αρχές για να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της υπόθεσης, προχώρησαν πριν από μερικούς μήνες στην έκδοση βουλεύματος του συμβουλίου πλημμελειοδικών Ηλείας για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων προσώπων.
Στις έρευνες συμμετείχε και κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ στην παράμετρο που αφορούσε την εμπλοκή αστυνομικών υπαλλήλων.
Εκτός των ανωτέρω στην γενικότερη έρευνα υπήρξε και η εμπλοκή διαφόρων τεχνικών υπηρεσιών και της πυροσβεστικής υπηρεσίας στις εκθέσεις και αυτοψίες των οποίων βασίστηκε το κατηγορητήριο. Ο φάκελος της δικογραφίας διαβιβάστηκε στον ανακριτή του Πύργου για τα περαιτέρω.
Το θέμα είχε αναδείξει  με ρεπορτάζ στην «Ελευθεροτυπια» τον Φεβρουάριο του 2010 με την αποκάλυψη του εμπρησμού τεσσάρων παραλιακών κτισμάτων από αγνώστους στην περιοχή της Ζαχάρως. Οι δράστες είχαν παραβιάσει τις εξώπορτες των σπιτιών και είχαν βάλει φωτιά χρησιμοποιώντας άγνωστη εύφλεκτη ύλη. Η Π.Υ. τότε είχε κάνει λόγω ευθέως για οργανωμένη προσπάθεια εμπρησμού.
Οι εν λόγω κατοικίες – όπως είχαν καταγγείλει οι ιδιοκτήτες τους - είχαν μπει στο στόχαστρο της δημοτικής αρχής Ζαχάρως, η οποία και προσπάθησε ανεπιτυχώς και εκδικητικά να τις γκρεμίσει ως αυθαίρετα κτίσματα που ανήκουν σε δημόσιο χώρο παραβλέποντας άλλα που ανήκαν σε συγγενικά πρόσωπα αιρετών.
 Δύο μήνες αργότερα δύο μπουλντόζες, με τις οδηγίες της τότε δημοτικής αρχής και παραβλέποντας τις οδηγίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ισοπέδωσαν παράνομα πέντε παραλιακά σπίτια. Τα τρία από αυτά είχαν καταστρέψει οι άγνωστοι εμπρηστές ενώ λίγες ημέρες μετά, μια μυστηριώδης μπουλντόζα τούς προκάλεσε σοβαρές βλάβες.
Μάλιστα ο τότε γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τάσος Αποστολόπουλος, είχε διατάξει τη διενέργεια έρευνας και είχε τονίσει κατηγορηματικά ότι η δημοτική αρχή της Ζαχάρως δεν νομιμοποιείται να κατεδαφίσει τα συγκεκριμένα σπίτια και ότι η Περιφέρεια ουδέποτε είχε δώσει τέτοια εντολή.


Στις 9.3.2010 με ρεπορταζ η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» - ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=09/03/2010&id=139473 αποκάλυψε ότι μια αυθαίρετη !  ξενοδοχειακή μονάδα δυναμικότητας 75 κλινών σε έκταση 12 στρεμμάτων, που βρίσκεται μέσα στο προστατευόμενο από τη NATURA 2000 οικοσύστημα του Καϊάφα και εντός περιοχής απόλυτης προστασίας (Β2 ΖΟΕ), έχει στην ιδιοκτησία του ο δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος.
Τις προκλητικές παρανομίες του ευρισκόμενου , σε αργία δημάρχου της Ζαχάρως μέσα στην προστατευόμενη περιοχή του Καϊάφα επισημαίνει και η 1124/Α/2009 αποκαλυπτική Εκθεση Ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Οπως αναφέρεται, οι υπ. αριθμ. 40/2000 και 41/2000 οικοδομικές άδειες που χρησιμοποίησε ο δήμαρχος της Ζαχάρως για να νομιμοποιήσει και να οικοδομήσει την ξενοδοχειακή του μονάδα στον Καϊάφα είναι παράνομες και γι' αυτό ζητείται η ανάκλησή τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ηλείας.
Τις άκυρες άδειες φέρεται να είχε υπογράψει, αντί της Πολεοδομίας, ο τότε αντινομάρχης και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τάκης Αντωνακόπουλος. Ομως αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος ο κ. Αντωνακόπουλος οργισμένος έκανε ευθέως λόγο για πλαστογράφηση της υπογραφής του από αγνώστους  . Ο ίδιος όμως περίεργως ουδέποτε υπέβαλλε μήνυση κατά εκείνων που πλαστογράφησαν την υπογραφή του ...

Τα σχόλια περιττεύουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ