ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ...ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ !



  • Εκσυγχρονιστικές γραφίδες κατηγορούν τα κόμματα της Αριστεράς ότι δεν συμμετέσχον στη συναίνεση για την εθνική σωτηρία (sic).
    Νομίζω ότι αυτή τη φορά τα δύο κόμματα ορθώς έπραξαν. Η άρνησή τους τα απαλλάσσει από την ενοχή συμμετοχής σε μια συνταγματική εκτροπή!

    ΔΙΟΤΙ όλα όσα συνέβησαν την τελευταία εβδομάδα είναι καθαρή παραβίαση του Συντάγματος. Σύμφωνα με το άρθρο 38, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαλλάσσει από τα καθήκοντά της την κυβέρνηση αν αυτή παραιτηθεί, καθώς και αν η Βουλή αποσύρει την εμπιστοσύνη της κατά το άρθρο 84. Στο τσίρκο που παρακολουθήσαμε ούτε ο πρωθυπουργός παραιτήθηκε και, ω της παραδοξότητας, έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές του!

    ΣΥΜΦΩΝΑ με το ίδιο άρθρο, εάν ο πρωθυπουργός είναι αδύναμος να ασκήσει τα καθήκοντά του ή προτιμάει να πίνει τσάι στο καφενεδάκι του Κήπου, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει πρωθυπουργό αυτόν που προτείνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, στο οποίο ανήκει ο απερχόμενος πρωθυπουργός, εφ' όσον αυτό διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών.

    ΜΑΛΙΣΤΑ. Αλλα λέει το Σύνταγμα, του κεφαλιού τους κάνουν οι αντιπρόσωποί μας. Διακεκριμένοι νομικοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος, αλλά η κοινωνία απλώς παρακολουθεί, αποχαυνωμένη, ανήμπορη, ανενημέρωτη, αγελαία σχεδόν.

    ΣΤΗΝ πρεμούρα τους, όμως, άπαντες να σώσουν το τομάρι τους, να σώσουν την εξουσία (τους), να υπηρετήσουν πειθήνια αλλότρια οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, αδιαφορούν παντελώς για τη συνταγματική νομιμότητα, ολισθαίνουν με γενναιότητα σε θεσμικά ατοπήματα.

    ΑΥΤΗ είναι η Δημοκρατία μας. Κομμένη και ραμμένη στα μέτρα όσων στρογγυλοκάθονται στους θώκους της εξουσίας. Εχουν κάνει τη Βουλή βιλαέτι τους, θεωρούν εαυτούς απρόσιτους, ισχυρούς, παντοδύναμους. Ε, αφού σχεδόν άπαντες βόσκουμε αλλού, δηλαδή σε λειμώνες αδιαφορίας και υποταγής σε ξένα συμφέροντα, καλά να πάθουμε. Το πολιτικό σύστημα είναι υπερήφανο· τα «παιδιά» του κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να το διασώσουν. Εθνική σωτηρία και κουραφέξαλα. Συστημική σωτηρία είναι το σωστό. Φερέφωνο αυτού του συστήματος είναι ο νέος πρωθυπουργός, πιστό σκυλί του· για τούτο και δοξάζεται από όλα τα πολιτικά κόμματα, εξαιρουμένης της Αριστεράς, ευτυχώς.

    ΟΙ πολιτικές δυνάμεις του τόπου είναι σαθρές, αυτές που συμμετέχουν στην -παράνομη κατά τους νομικούς- μεταβατική κυβέρνηση. Είναι αγώνας για επιβίωση, όταν συνειδητοποίησαν ότι η κοινωνία άρχισε να βγαίνει από το λήθαργό της, έστω κι αν ακόμη είναι με μισόκλειστα μάτια, και ότι προετοιμάζεται να τους διώξει κλωτσηδόν.

    ΤΩΡΑ δίδεται η ευκαιρία στην κοινωνία, μετά την με τόσο κατάφωρο τρόπο παραβίαση του Συντάγματος, να επικαλεστεί το άρθρο 120 και να προστατεύσει, παντί τρόπω, τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα. Εχει δικαίωμα ακόμα και με βία να υπερασπιστεί τη νομιμότητα την οποία η ίδια η εξουσία κουρελιάζει. Εχει δικαίωμα να εγερθεί εναντίον των τυράννων, εναντίον των σφετεριστών της λαϊκής κυριαρχίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Λαέ, μας σκοτώνουν! Την ώρα τούτη πεθαίνουμε για τη λευτεριά! …Μας σκοτώνουν! Βοήθεια! Θα νικήσουμε! Ο φασισμός δε θα περάσει... Να, φτάσαν..."

"Σας μιλά ο ραδιοφωνικός σταθμός των ελεύθερων αγωνιζόμενων φοιτητών, των ελεύθερων αγωνιζόμενων Ελλήνων… Καλούμε όλες τις αντιδικτατορικές αντιστασιακές δυνάμεις και όλα τα δημοκρατικά αντιδικτατορικά κόμματα ν' αγωνιστούν μαζί μας… Όλοι εδώ στον αγώνα ενάντια στη Χούντα… Ελληνικέ λαέ, έχουμε την ανάγκη σου. Όλοι ενωμένοι. Κάτω η Χούντα…. Ζήτω η Λευτεριά… Ψωμί- παιδεία – ελευθερία..».

ποσο πιο επικαιρα μπορει να ειναι αυτα τα συνθηματα και οι εκκλησεις των φοιτητων του Πολυτεχνειου??!!!

Ο όρκος των φοιτητών τοτε, θα πρεπει να γινει και ο ορκος του τωρινου λαου μας!
Εμείς οι φοιτηταί, των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων,,,,,, ορκιζόμαστε,:
στ' όνομα της ελευθερίας, να αγωνισθούμε μέχρι τέλους για την κατοχύρωση των ακαδημαϊκών ελευθεριών,
του πανεπιστημιακού ασύλου,
της ανακλήσεως όλων των καταπιεστικών νόμων και διαταγμάτων.
Ορκιζόμαστε
αλληλεγγύη σ' όλο το φοιτητικό κόσμο της Ελλάδας που βασανίζεται.
Η βία και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν.
Ζήτω
ο αδούλωτος
φοιτητικός κόσμος της Ελλάδας!!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ