ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ , Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΔΩΣΕ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΣΕ 3 ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΧΡΙ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

ΑΛΛΑ ...Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 

ΑΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΤΕ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ...ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ! 

Δικαστική απαγόρευση διακοπής ρεύματος λόγω των λαθών


TO ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 

«Απόφαση-σταθμό», χαρακτήρισε χθες ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργιέλης, την προσωρινή διαταγή του τοπικού Μονομελούς Πρωτοδικείου να απαγορεύσει στη ΔΕΗ τη διακοπή της παροχής ηλεκτροδότησης στις οικίες τριών πολιτών μέχρι να συζητηθεί η υπόθεση στις 28.2.2012.
Τα λάθη με φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ έφτασαν στις δικαστικές αίθουσες  
Τα λάθη με φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ έφτασαν στις δικαστικές αίθουσες Συνήγορος των τριών πολιτών ήταν ο Κ. Μαργιέλης, ο οποίος δήλωσε ότι το ποσόν που κλήθηκαν να πληρώσουν με τη ΔΕΗ ήταν εσφαλμένο, υπέρογκο, μη έχον καμία σχέση με την πραγματικότητα αφού έχει εκδοθεί κατόπιν αυταπόδεικτων λαθών, τα οποία προκύπτουν από δημόσια έγγραφα, (λανθασμένη αντικειμενική τιμή ζώνης). Ετσι ο λογαριασμός κατανάλωσης ρεύματος κατέστη δυσβάσταχτος και αδυνατούσαν να τον εξοφλήσουν.

Υπογράμμισε ακόμα ότι ο δικηγορικός σύλλογος Καλαμάτας θα είναι δίπλα στους οικονομικά αδύναμους και θα επιδιώξει την έκδοση νέων προσωρινών διαταγών και για άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Οι τρεις πολίτες ζητούσαν να μη διακόψει η ΔΕΗ την ηλεκτροδότηση στις οικίες τους καθώς όπως επίσης ανέφεραν: «Η διακοπή της ηλεκτροδότησής μας, θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο την επιβίωσή μας και την επιβίωση της οικογένειάς μας καθώς η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος καλύπτει τις βασικές βιοτικές μας ανάγκες (πλύσιμο, διατροφή, θέρμανση, ανάγκες του παιδιού για διάβασμα κ.ά.) και ως εκ τούτου είναι απολύτως βέβαιο ότι θα οδηγηθούμε σε απόλυτη εξαθλίωση σε περίπτωση διακοπής της ηλεκτροδότησης με κίνδυνο να προσβληθεί άμεσα η προσωπικότητά μας».

* Στην Πάτρα το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του, καλεί τους δημότες «να μην πληρώσει κανείς το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ», και πληροφορεί τους πολίτες ότι θα αναλάβει η νομική υπηρεσία τους πολίτες που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις. Ακόμα ανέλαβε πρωτοβουλία να συντονίσει τις αγωνιστικές δράσεις σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο. Την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου χαιρέτισε η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας.
Λάδωμα για επανασύνδεση

* Στη Χίο συνελήφθη επ' αυτοφώρω υπάλληλος με σύμβαση έργου σε εταιρεία που έχει αναλάβει εργολαβικά το τμήμα που αφορά τον έλεγχο των μετρητών κατανάλωσης της ΔΕΗ να λαμβάνει χρήματα για να συνδέσει παράνομα την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
Καταναλωτής που του είχε γίνει διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος επισκέφθηκε τα γραφεία της ΔΕΗ στη Χίο για να πληρώσει το ληγμένο λογαριασμό του, ύψους περίπου 300 ευρώ. Εκεί όμως ενημερώθηκε ότι το συνολικό του χρέος ξεπερνά τα 1.000 ευρώ, διότι υπήρχε και χρέος του πατέρα του σε άλλο αριθμό μετρητή, ο οποίος μεταφέρθηκε στον δικό του.
Αποχωρώντας από τη ΔΕΗ, διαφωνώντας με αυτό το χρέος, το οποίο άλλωστε αδυνατούσε να πληρώσει, τον πλησίασε ο συγκεκριμένος υπάλληλος και του πρότεινε -σύμφωνα με την καταγγελία- αντί του ποσού των 500 ευρώ να κάνει ο ίδιος παράνομα τη σύνδεση.
Ο καταναλωτής, έπειτα από συμβουλή της δικηγόρου του, κατήγγειλε το συμβάν στην Αστυνομία. Σημαδεύτηκαν τα χρήματα και περί τις 3.00 το απόγευμα της ίδιας μέρας κλείστηκε το ραντεβού. Ο υπάλληλος της ιδιωτικής εταιρείας πήρε τα προσημειωμένα χρήματα και στη συνέχεια έκανε τη σύνδεση στο ρολόι. Φεύγοντας όμως τον περίμεναν άντρες της Ασφάλειας και τον συνέλαβαν. * 

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 
 
Παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών στη λειτουργία της Δικαιοσύνης κατήγγειλε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος. Με σκληρή δήλωσή του, ο πρόεδρος του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας  επέκρινε τους χειρισμούς της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών στο θέμα που ανέκυψε με τη δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαμάτας για απαγόρευση διακοπής της ηλεκτροδότησης ακινήτου, οι ιδιοκτήτες του οποίου κάνουν λόγο για λάθη και ως εκ τούτου διόγκωση του ύψους του τέλους ακινήτων.

«Η έκδοση της προσωρινής διαταγής από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας  (...) αποτέλεσε μία τολμηρή και πρωτοπόρα ενέργεια, κινούμενη προς την - κατά γενική πλέον ομολογία - διαπιστούμενη ανάγκη προστασίας των πολιτών από αυθαίρετες φοροεπιδρομές που προσβάλλουν συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους», επισημαίνει ο κ. Αδαμόπουλος. «Με τη διαπίστωση αυτή ουδόλως συμφωνεί το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο δυστυχώς εμμένει στην πολιτική της - πάση θυσία και με κάθε τρόπο και απειλή - αφαίμαξης των Ελλήνων πολιτών, επιδεικνύοντας πρωτοφανή αναλγησία», συνεχίζει την δήλωσή του ο πρόεδρος του ΔΣΑ.

«Ως απόρροια της εν λόγω πολιτικής προκύπτει η τάχιστη αντίδρασή του, καθώς έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για “υπέρβαση της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων σε σχέση με ζητήματα βεβαίωσης και είσπραξης φόρων και τελών”, προαναγγέλοντας μάλιστα παρέμβαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους “προκειμένου να μη δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες”», σχολιάζει ο κ. Αδαμόπουλος και καταγγέλλει το «εξής παράδοξο: Το Υπουργείο Οικονομικών εγκαλεί τη Δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας για έκδοση προσωρινής διάταξης καθ’ υπέρβαση δήθεν της αρμοδιότητας των πολιτικών Δικαστηρίων, τη στιγμή κατά την οποία το ίδιο υπερβαίνει διά των λεγομένων του το ρόλο του και τις αρμοδιότητές του ως οργάνου της εκτελεστικής εξουσίας, παρεμβαίνοντας στη λειτουργία της ανεξάρτητης - κατά το Σύνταγμα –Δικαιοσύνης».

Ο κ. Αδαμόπουλος επισημαίνει ακόμα ότι το υπ. Οικονομικών επιχειρεί άνευ οποιουδήποτε νομικού ερείσματος και ύπαρξης ιεραχικής εξάρτησης, να υποκαταστήσει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους τα Δικαστήρια, που είναι τα μόνα αρμόδια για την εφαρμογή και ερμηνεία των νόμων. «Καταφανής είναι η πρόθεση της εκτελεστικής εξουσίας να χειραγωγήσει τους Δικαστικούς λειτουργούς που θα επιληφθούν αντίστοιχων υποθέσεων στο μέλλον, στην αγωνιώδη προσπάθειά της να αποφύγει τη διά της δικαστικής οδού ανατροπή των κοινωνικά άδικων και ανάλγητων εισπρακτικού και μόνο χαρακτήρα πολιτικών της», προσθέτει ακόμα ο κ. Αδαμόπουλος. Και ολοκληρώνει τη δήλωσή του: «Κατόπιν των ανωτέρω, καλούμε κάθε αρμόδιο φορέα να επιδεικνύει έμπρακτα σεβασμό στη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της διάκρισης των λειτουργιών και να απέχει στο εξής από κάθε ενέργεια που αποσκοπεί στην παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, η ανεξαρτησία και η λειτουργία της οποίας ως θεσμού προστατεύονται ρητά από το Σύνταγμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ