ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ?



ΝΕΑ ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ"

ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ? 
ΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ? 

ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ? 


ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ  ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Των :
  1. Κωνσταντίνου Αλεξανδρόπουλου του Ιωάννου,
  2. Γεωργίου Κούτρου  του Παναγιώτη,
  3. Δημητρίου Μπάδα του Κωνσταντίνου,
  4. Λάμπρου Νικολετόπουλου του Δημητρίου,
  5. Σπυρίδωνα Νικολακόπουλου του Κων/νου,
  6. Αθανασίου Γριβάκη του Παναγιώτη,
  7. Δημητρίου Κανελλόπουλου του Φωτίου,
  8. Χαραλάμπους Σαντάρμη του Παναγιώτη,
  9. Αριστογείτονα Ρουμελιώτη του Αναστασίου,
10. Παναγιώτη Δρακόπουλου του Ευθυμίου,
11. Φωτίου Αλεξανδρόπουλου του Αθανασίου,
12. Γεωργίου Ξένου του Παναγιώτη,
13. Νικολάου Καράπαπα του Κων/νου,
14. Τιμολέοντος Φάμελου του Λεωνίδα,
15. Ιωάννη Ζήρου του Ιωάννη,
κατοίκων Δήμου Ζαχάρως
.
ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΔΥΤ.  ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ Κον ΑΝΑΣΤ.  ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ

          Κ Ο Ι Ν Ο Π Ο Ι Η Σ Η:
1)      ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
2)      ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
3)      ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΦΕΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Στο άρθρο 236 παρ. 1 του ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α΄87) ορίζεται ότι: «Οι περιφερειάρχες, οι αντιπεριφερειάρχες, οι Δήμαρχοι, οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, οι σύμβουλοι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και οι εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων εκπίπτουν αυτοδικαίως από το αξίωμά τους: α) Αν στερηθούν τη διαχείριση της περιουσίας τους με τελεσίδικη δικαστική απόφαση. β) Αν στερηθούν τα πολιτικά τους δικαιώματα με αμετάκλητη δικαστική απόφαση. γ) Αν καταδικαστούν με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, ως αυτουργοί ή συμμέτοχοι σε κακούργημα ή σε οποιαδήποτε ποινή για παραχάραξη, κιβδηλεία, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, δωροδοκία, εκβίαση, κλοπή, υπεξαίρεση, απιστία, απάτη, καταπίεση, αιμομιξία, μαστροπεία, σωματεμπορία, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, παράβαση της νομοθεσίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, τη λαθρεμπορία, καθώς και για παράβαση καθήκοντος. Για την έκπτωση εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του ελεγκτή νομιμότητας».

Εξάλλου, στην αντικατασταθείσα με το ανωτέρω άρθρο διάταξη του άρθρου 146 του ν. 3463/2006, με την οποία ρυθμιζόταν το ίδιο ζήτημα, δηλαδή η έκπτωση των αιρετών οργάνων των ΟΤΑ από το αξίωμά τους εξαιτίας καταδίκης τους, οριζόταν ότι : «οι Δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι Κοινοτήτων, οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, καθώς και οι σύμβουλοι δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων και οι πάρεδροι εκπίπτουν αυτοδικαίως από το αξίωμά τους: α) Αν στερηθούν τη διαχείριση της περιουσίας τους με τελεσίδικη δικαστική απόφαση. β) Αν στερηθούν τα πολιτικά τους δικαιώματα με αμετάκλητη δικαστική απόφαση. γ) Αν καταδικαστούν με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, ως αυτουργοί ή συμμέτοχοι σε κακούργημα ή σε οποιαδήποτε ποινή για παραχάραξη, κιβδηλεία, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, δωροδοκία, εκβίαση, κλοπή, υπεξαίρεση, απιστία, απάτη, καταπίεση, αιμομιξία, μαστροπεία, σωματεμπορία, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, παράβαση της νομοθεσίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, τη λαθρεμπορία, καθώς και για παράβαση καθήκοντος εφόσον από την διάπραξη του αδικήματος αυτού προξενείται οικονομική βλάβη στο Δήμο, στην Κοινότητα ή στα νομικά τους πρόσωπα».

          Από την αντιπαραβολή των δύο διατάξεων συνάγεται ότι η νεότερη ρύθμιση του ν.3252/2010 αποκλίνει σε ότι αφορά στις προϋποθέσεις για την αυτοδίκαιη έκπτωση λόγω αμετάκλητης καταδίκης για παράβαση καθήκοντος αιρετού οργάνου των ΟΤΑ σε σχέση με την προγενέστερη του ν.3463/2006, αφού αυτή (ισχύουσα διάταξη) δεν αξιώνει πλέον προκειμένου να επιβληθεί η διοικητική κύρωση της αυτοδίκαιης έκπτωσης να έχει προκληθεί οικονομική βλάβη στο Δήμο, αλλά αρκείται στην ύπαρξη αμετάκλητης καταδίκης για παράβαση καθήκοντος.
          Εξάλλου, όπως γίνεται δεκτό από τη Νομολογία (ΣτΕ 519/2010, 1537/2007, 1120/2005, 2894/2001) αλλά και από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (262/2010, ΟΛ.), η αυτοδίκαιη έκπτωση δεν αποτελεί πειθαρχική ποινή αλλά διοικητικό μέτρο, για την επέλευση δε του αποτελέσματος της εκπτώσεως είναι αδιάφορος ο χρόνος τελέσεως του αδικήματος, αφού κρίσιμος χρόνος για την έκπτωση είναι ο χρόνος κατά τον οποίο η καταδίκη κατέστη αμετάκλητη σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (ΣτΕ 519/2010,1537/2007,1120/2005,ΝΣΚ 262/2010 ΟΛ). Η επιβολή του διοικητικού μέτρου της εκπτώσεως σε βάρος αιρετού οργάνου της τοπικής αυτοδιοίκησης κατόπιν καταδίκης του για αδικήματα που διαπράχθηκαν στην προηγούμενη ή σε προηγούμενες θητείες του είναι δυνατή, εφόσον κατά το χρόνο επιβολής της εκπτώσεως έχει επανεκλεγεί σε κάποιο από τα ως άνω αξιώματα (ΣτΕ 1844/2006 κ.άλλ.)

          Όπως γνωρίζετε, με την 298/2011 απόφαση του Αρείου Πάγου (Ζ΄ Ποινικό Τμήμα), κατέστη αμετάκλητη από τις 16.02.2011, η 124 -125/2010 απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Πατρών, με την οποία καταδικάστηκε ο κ. Πανταζής Χρονόπουλος για παράβαση καθήκοντος κατά την άσκηση των καθηκόντων του ως Δημάρχου Ζαχάρως.

          Όπως επίσης γνωρίζετε, ο ανωτέρω κατά τις τελευταίες Δημοτικές εκλογές επανεξελέγη Δήμαρχος Ζαχάρως και συνεπώς κατά το χρόνο που κατέστη αμετάκλητη η 124 -125/2010 απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Πατρών κατέχει αιρετό αξίωμα.

          Επειδή η ανωτέρω αμετάκλητη καταδίκη του έχει ως αυτόθροη συνέπεια την αυτοδίκαιη έκπτωση του από το αιρετό αξίωμα, αυτοδίκαιη έκπτωση η οποία πρέπει να διαπιστωθεί με την έκδοση σχετικής διαπιστωτικής πράξης.

          Επειδή είστε το αρμόδιο για την έκδοση της ανωτέρω πράξης όργανο.

          Επειδή αν και έχουν παρέλθει μέχρι σήμερα περισσότεροι από πέντε (5) μήνες από την έκδοση της 298/2011 απόφασης του Αρείου Πάγου, δεν  έχετε εκδώσει την σχετική διαπιστωτική πράξη.

          Επειδή εκτιμούμε ότι η παρέλευση τόσου μεγάλου χρονικού διαστήματος για την τήρηση της νομιμότητας δεν περιποιεί τιμή στην δημοκρατικά οργανωμένη πολιτεία μας αλλά αντιθέτως εκπέμπει αρνητικά μηνύματα με κυριότερο αυτό της δημιουργίας μιας αντίληψης ότι κάποιοι είναι υπεράνω των νόμων και μπορούν να τους παραβιάζουν χωρίς οποιαδήποτε συνέπεια, με αποτέλεσμα να επιτείνονται τα εκφυλιστικά φαινόμενα στην κοινωνία μας και ιδιαίτερα στη μικρή κοινωνία του Δήμου Ζαχάρως.

          Επειδή θεωρούμε ότι με το υπ΄αριθμ.πρωτ.57321/5274/05.07.2011 έγγραφό σας επιχειρείται να τεθεί το ζήτημα της εκπτώσεως του καταδικασθέντος Δημάρχου στις γραφειοκρατικές καλένδες.

          Επειδή σε κάθε περίπτωση με την 3687/2010 απόφαση του ΣτΕ κρίθηκε ότι ο εν λόγω Δήμαρχος με την πράξη του, για την οποία καταδικάστηκε αμετάκλητα, ζημίωσε το Δήμο με το ποσό των 21.120,00 ευρώ, δηλαδή την ύπαρξη ζημίας την διέγνωσε το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο  και συνεπώς δεν είναι δυνατόν να εγείρονται αμφιβολίες για την υποχρέωσή σας να εκδώσετε διαπιστωτική πράξη εκπτώσεώς του από το αιρετό αξίωμα του Δημάρχου.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ  ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την εμφανιζόμενη κωλυσιεργία που οδηγεί κατ’ ουσίαν σε άρνηση τήρησης της νομιμότητας και

          Σας καλούμε να προχωρήσετε στην έκδοση πράξης με την οποία θα διαπιστώνετε την αυτοδίκαιη έκπτωση του  κ. Πανταζή Χρονόπουλου από το αιρετό του αξίωμα.

Αρμόδιος δικαστικός εντέλλεται να επιδώσει την παρούσα στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Αναστ. Αποστολόπουλο, προς γνώση του και για τις έννομες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης.


Ζαχάρω,  21/07/2011

Οι εξωδίκως διαμαρτυρόμενοι- καλούντες

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Η ΑΓΩΝΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 18ΧΡΟΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

ΔΙΒΑΣΤΕ ΕΔΩ : http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=23/07/2011&id=295812

«Μεταξύ στρατοδικείου και Ιεράς Εξέτασης»

«Τώρα η Ελλάδα μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Η δικαιοσύνη του ΠΑΣΟΚ καταδίκασε σε κάθειρξη 11 χρόνων τη 18χρονη τότε Κωνσταντίνα χωρίς καμία απόδειξη, κανένα στοιχείο εξακριβωμένο, ούτε καν με βάση την ηλικία της. Μπορεί να είναι η μοναδική πολιτική κρατούμενη κάτω των 20 στον κόσμο. Αν υπάρχει άλλη, θα είναι σε κάποια χώρα της Μπανανίας».
Ετσι ξεκινά την καταγγελτική επιστολή του, προς την «Ε», ο Νίκος Καρακατσάνης, πατέρας της 20χρονης Κωνσταντίνας.

Και συνεχίζει:

«Την καταδίκασαν σε μία δίκη μεταξύ στρατοδικείου και Ιεράς Εξέτασης, χωρίς να ληφθούν υπ' όψιν ούτε τα πρακτικά, ούτε οι μάρτυρες, ούτε όλα τα στοιχεία που φώναζαν για την αθωότητά της. Το αδίκημα: δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις, να μην πηγαίνει Εξάρχεια, να μην διεκδικεί, να μην έχει πολιτική άποψη, να σκύψει το κεφάλι και να παρακαλέσει για επιείκεια. Η ποινή έπρεπε να είναι εξουθενωτική.

«Ποιον τρομοκράτησε;»
Εγώ όμως προκαλώ όλη την έδρα, όλη την Ελλάδα, ιδιαίτερα τον Αρσένη και την Κατσέλη, να μου αποδείξουν τι έκανε το παιδί μου, ποιον έβλαψε, ποιον τρομοκράτησε.
Την κατηγορούν ότι στα 17 ήταν τρομοκράτης και δεν ντρέπονται. Τρομοκράτες είναι αυτοί και οι υποτελείς τους που έχουν φέρει τον Ελληνα σε απόγνωση και κυκλοφορούν ελεύθεροι. Ολες οι ληστρικές συμμορίες των πολιτικών που ξεφτίλισαν το έθνος και φυλάκισαν το παιδί μου απλά επειδή έχει το ανάστημα να σταθεί απέναντί τους.
»Δεν γινόταν τίποτα όμως. Η απόφαση είχε βγει. Το κόμμα πρέπει να δείξει ότι έχει πατάξει την τρομοκρατία. Οι καρέκλες πρέπει να σωθούν. Μιλάω βέβαια για το κόμμα του Γιωργάκη και Σία. Για το κόμμα αυτό, που καμία σχέση δεν έχει με το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα, του Γεννηματά, της Μελίνας, του Τρίτση και όλων αυτών που δίδαξαν δημοκρατία, σεβασμό στον πολίτη και δικαιοσύνη για όλους ίδια. Μιλάμε για ένα κόμμα που ο αρχηγός τους τρέχει να καλύψει τις λαμογιές των συντρόφων του με δήθεν εξεταστικές και στάχτη στα μάτια.

Γιατί δεν βάζουν τους ίδιους δικαστές να δικάσουν τους Μαντέλη και Αλογοσκούφη, Σημίτη, Τσοχατζόπουλο, Ρουσόπουλο, Παπαντωνίου, Βουλγαράκη και όλους τους άλλους έτσι για να δούμε και εκεί αν έχουν τα κότσια και τη μαγκιά να ρίξουνε τις ποινές στο όριο του νόμου.
Επρεπε δηλαδή η Δικαιοσύνη σας να δείξει ότι υπάρχει στην πλάτη του παιδιού μου;

Τα μωρά έγιναν σύνθημα

Υπουργέ, επειδή είσαι καινούργιος σε αυτό το υπουργείο και δεν σε έχουν ενημερώσει οι συναγωνιστές σου, Παπουτσής, Καστανίδης, Χρυσοχοΐδης, θα σου πω εγώ: το μόνο έγκλημα που έκαναν αυτά τα παιδιά ήταν ότι τόλμησαν να αγανακτήσουν πριν απ' όλους εμάς. Και ο λαός το τόλμησε. Τα μωρά με τις κατσαρόλες γίνανε σύνθημα. Εκατοντάδες χιλιάδες λαού σε όλες τις πλατείες κατσαρόλες κρατάγανε. Η τέχνη τα τίμησε. Κορυφαίος συνθέτης και μοναδικός ερμηνευτής τραγουδάει "Φίλε μου ξεκόλλα, πάρε κατσαρόλα, πες και στα παιδιά να 'ρθουν μια βραδιά, να τα κάψουν όλα", σαν ελάχιστο φόρο τιμής γι' αυτούς που δεν κάνανε τίποτα για πάρτη τους, γι' αυτούς που υποθηκεύσανε τα νιάτα τους πίσω από τα κάγκελα και δεν είναι μόνο το τραγούδι.

Είναι όλοι οι Ελληνες εκτός από τους δικούς σας τους βολεμένους. Αυτό είναι και το μεγάλο έγκλημα που κάνανε. Ενόχλησαν το σύστημα, ξυπνήσανε μνήμες και συνθήματα που λέγαμε τα χρόνια πριν γεννηθούν τα μωρά. Τα θυμάσαι υπουργέ. Είναι αυτά που με πολλούς από εσάς τα λέγαμε μαζί στους δρόμους και είναι όλα επίκαιρα παραδείγματα. "Λαέ πεινάς, γιατί τους προσκυνάς", "Μπάτσοι- γουρούνια- δολοφόνοι", "Ψωμί, παιδεία, ελευθερία" και ο σύντροφός σου ο Παπουτσής τα θυμάται γιατί τα εφάρμοσε κατά γράμμα στο Σύνταγμα. Μόνο το τανκ του Ντερτιλή έλειπε. Τώρα, λοιπόν, που η Κωνσταντίνα είναι στην πυρά σας, βγείτε άφοβα στο δρόμο, στο καφενείο, στο γήπεδο, βγείτε να καμαρώσετε μια χώρα, που μόνο εσείς μπορέσατε να καταντήσετε έτσι.

Δεν έκανε τα λάθη μου

Είναι τιμή μου, λοιπόν, που η κόρη μου δεν έκανε το δικό μου λάθος να ανήκει σε φτηνές παρατάξεις.
Είναι καμάρι μου που έχω παιδί αυτό το παλικάρι. Η πατρίς του Διγενή και του Διάκου, η πατρίς μου, σήμερα χώρα υποτελών. Τελειώνοντας, ευχαριστώ όλους όσοι σεβάστηκαν το Γολγοθά μου. Ευχαριστώ όλα τα παιδιά που φάγανε ακόμα και ξύλο, προκειμένου να συμπαρασταθούν στο παιδί μου. Ευχαριστώ τους μάρτυρες, ευχαριστώ τον κ. εισαγγελέα που έστω και την τελευταία στιγμή πήρε χαμπάρι πού πάει η δίκη και έκανε ό,τι μπορούσε για να γλιτώσει τα παιδιά από την κρεμάλα.
Το Δικαστήριο μπορεί να έστειλε 6 παιδιά στα κάτεργα, αλλά να είναι σίγουρο ότι έστειλε και 600 παιδιά στα Εξάρχεια. Ετσι δεν είναι, Μίκη; Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε χίλιοι δεκατρείς. Τέλος, ευχαριστώ τον από δεκαετίες φίλο μου και υπερασπιστή του παιδιού μου, Νίκο Κωνσταντόπουλο. 

Ευχαριστώ την κόρη του Ζωή που υπερασπίστηκε τη Νίνα μου σαν αδερφή της και τους παρακαλώ, αφού συνεννοηθούν με το παιδί μου, όλες οι κινήσεις που παρέχει ο νόμος να γίνουν. Λίγο αργότερα που θα έχει ξεβρωμίσει ο τόπος και οι δίκες θα είναι καθαρά αντικειμενικές».

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΟΤΑΝ ΤΡΩΝΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ...






ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ 

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΕΔΩ : http://www.koutipandoras.gr/?p=8420

Ο ΟΠΑΠ λέει ψέματα σε δημοσιογράφους, τα “θεσμικά” όργανα επιτίθενται προκαταβολικά σε όποιον ανακατέψει τη σούπα, και κάποιοι δημοσιογράφοι παίζουν στοίχημα με αυτή την ρημαδιασμένη την αξιοπιστία του επαγγέλματος
Όταν πριν από τρεις βδομάδες ξεκινήσαμε την έρευνα για τα… του ποδοσφαίρου, δεν περιμέναμε πως τα πράγματα είναι έτσι όπως αποκαλύφθηκαν. Τόσο διεφθαρμένα και τόσο βρώμικα. Το θέμα δεν ήταν οι ποδοσφαιριστές ούτε και αυτοί οι παράγοντες πούρου. Ένα συνονθύλευμα είναι το πρόβλημα που δρα χρόνια στην Ελλάδα και συμπεριλαμβάνει πολιτική κάλυψη, δικαστική εγγύηση ατιμωρησίας και βέβαια δημοσιογράφους.
 

Στην πρώτη εκπομπή λοιπόν, ο ΠΣΑΤ, ένα ας πούμε θεσμικό όργανο των αθλητικογράφων υπό τον κύριο Παύλο Γερακάρη, εξακόντισε μια επίθεση εναντίον μου (δεν εκφράζει βέβαια το χώρο των αθλητικογράφων αυτή η επίθεση) που με άφησε άναυδο. Είχα πει σε μία συνέντευξη πως οι “αθλητικογράφοι” των οπαδικών εντύπων με τις βρωμερές εκφράσεις και τον υποδαυλισμό της φασιστικής βιαιότητας, είναι περισσότεροι από τους δημοσιογράφους. Και ο ΠΣΑΤ του κυρίου Γερακάρη έβγαλε ανακοίνωση πως προσβάλω τους αθλητικογράφους. Η μύγα σκέφτηκα αλλά πού να φανταστώ.
 

Επικοινώνησα με τον κύριο Γερακάρη και γεμάτος απορία τον ρώτησα, γιατί αυτή στοχοποίηση. Γιατί ο ΠΣΑΤ, δεν ασχολείται με το φαινόμενο της παρακμής και του εξευτελισμού του επαγγέλματος, δηλαδή δημοσιογράφοι να διαφημίζουν στοιχήματα, άλλοι να φέρονται ως κερδισμένοι συνεχώς στα στοιχήματα του ΟΠΑΠ την ώρα που η Ελλάδα βοά για στημένα παιχνίδια και άλλοι να κάνουν τον σύμβουλο σε εταιρείες τζόγου.
Σημειωτέον ότι ο συνάδελφος Γερακάρης είναι μέλος του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ εκτός από πρόεδρος του ΠΣΑΤ. Μου δήλωσε όχι πως θα ψάξει αυτά που έλεγα, αλλά πως λέω ψέματα. Του έστειλα και τα φαξ. Τίποτα. Δεν είχε την ευαισθησία να πάρει πίσω όσα έβαλε τον ΠΣΑΤ να βγάλει ως ανακοίνωση
Τις επόμενες μέρες επικοινωνήσαμε με τον κύριο Καραλή στον ΟΠΑΠ και ρωτήσαμε επισήμως, ποιοί δημοσιογράφοι, δουλεύουν ως παράγοντες του Στοιχήματος του ΟΠΑΠ. Μας απάντησε κανένας.
 

Και έρχεται σήμερα η συνάδελφος Αριστέα Μπουγάτσου με ένα (ακόμη) αποκαλυπτικό δημοσίευμα στην Ελευθεροτυπία, να αποκαλύψει πως ο κύριος Γερακάρης, και καμιά δεκαριά ακόμη συνάδελφοι, δουλεύουν για το στοίχημα στον ΟΠΑΠ. Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ μάλιστα και μέλος του πειθαρχικού των δημοσιογράφων, είναι Ειδικός σύμβουλος του “Στοιχήματος”.
Γι αυτό λοιπόν η εκ των προτέρων επίθεση σε μια ομάδα δημοσιογράφων η οποία ψάρευε στο τοπίο της αθλητικοενημερωτικής διαπλοκής. Οι μυστικοσύμβουλοι του τζόγου ταράχτηκαν. Αυτοί που όπως λέει το ίδιο το έγγραφο του κυρίου Γερακάρη παρέχουν εσωτερική πληροφόρηση σε μια Ανώνυμη Εταιρεία και γι αυτό ζητούν να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.
 

Σίγουρα η δουλειά του δημοσιογράφου δεν είναι αυτή. Ούτε ο τζόγος, όποιο προκάλυμμα και αν έχει. Καταλαβαίνω επίσης πως όταν τρώνε δεν μιλάνε. Ούτε για τον ΟΠΑΠ, ούτε για την διαπλοκή στον αθλητισμό, ούτε για οτιδήποτε σχετικό. Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει τέτοιου είδους επιλογές. Όχι όμως και να είναι δημοσιογράφος με αυτές τις επιλογές. Και σίγουρα δεν έχει δικαίωμα να επιτίθεται και μάλιστα προκαταβολικά σε όποιον κάνει έντιμα τη δουλειά του. Γιατί αυτή είναι η δουλειά μας και όχι μυστικοσύμβουλοι και καταφερτζήδες ενός ακόμη “εισοδήματος”
 

Πρέπει η ΕΣΗΕΑ, να ξεκαθαρίσει τώρα το τοπίο. Αυτό που με επιδεξιότητα διαμορφώνουν 15 διαπλεκόμενοι με συμφέροντα, που πείθουν τους άλλους πως έτσι είναι το παιχνίδι. Όχι έτσι είναι το στημένο παιχνίδι. Το ανέντιμο και το βρώμικο. Υπάρχουν χιλιάδες δημοσιογράφοι που δεν το θέλουν αυτό το παιχνίδι και άλλοι που το παίζουν ως όμηροι των δέκα “αφεντικών” μεγαλοαθλητικοδημοσιογράφων που βολεύονται χρόνια με τις διατεταγμένες πολυθεσίες. Ξεκαθαρίστε τώρα λοιπόν

Υ.Γ. Προς ΠΣΑΤ: Κύριοι που υπογράψατε αυτή την κατάπτυστη ανακοίνωση. Να προσέχετε πού βάζετε την υπογραφή σας. Εκτός από κείμενα κατηγορίας, υπάρχουν και συμβόλαια τιμής.

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Οταν η τυφλή Δικαιοσύνη δεν αποφεύγει τις κλεφτές ματιές

ΕΝΩ ΣΤΟΥΣ ΕΞΙ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ «ΠΥΡΗΝΕΣ» ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ, ΣΕ ΒΑΡΥ ΤΕΡΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΝ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : ΔΙΑΒΑΣΤΕ - http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=295811 

Πριν από περίπου ένα μήνα, δικαστήριο της Αθήνας άφησε ελεύθερο έναν «πατέρα» στον οποίο είχε επιβληθεί κάθειρξη 12 ετών για αποπλάνηση της 2χρονης κόρης του και βιασμό της θετής, επίσης ανήλικης, κόρης του (αναστέλλοντας την εκτέλεση της πρωτόδικης ποινής του μέχρι το Εφετείο).
 
Πριν από λίγες ημέρες το Εφετείο του Κορυδαλλού επέβαλε ποινές κάθειρξης, από 11 έως 37 χρόνια, σε έξι νεαρούς, που έκρινε ενόχους για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και εκρήξεις (με τις περιβόητες... κατσαρόλες), από τις οποίες προκλήθηκαν από καθόλου έως ελάχιστες υλικές ζημιές. Αποφάσισε μάλιστα -παρά την αντίθετη εισήγηση του εισαγγελέα- να τους στείλει να κάνουν «καριέρα» στη φυλακή, απορρίπτοντας αιτήματα για αναστολή εκτέλεσης ποινών.

Η ανακολουθία αυτή στις δικαστικές αποφάσεις, όπου πολλές φορές όσο πιο βαριά είναι τα αδικήματα τόσο πιο εύκολα «ξεγλιστρούν» οι δράστες, ειδικά κάποιοι μεγαλόσχημοι εγκληματίες του «λευκού κολάρου», προκαλεί εύλογα ερωτήματα αλλά και ανησυχία στον πολίτη που διαπιστώνει ότι η «τυφλή Θέμιδα» βλέπει κατά το δοκούν.

Εχει τα μάτια «μισάνοιχτα» απέναντι σε αρχιερείς της μίζας, αρχινονούς της νύχτας, παραδικαστικά κυκλώματα, απέναντι στην κλιμακούμενη βία παρακρατικών μηχανισμών και στην ανεξέλεγκτη χημική καταστολή κάθε ελεύθερης φωνής αντίδρασης, και έχει τα μάτια «ορθάνοιχτα», τόσο που να... αλληθωρίζει, όταν πρόκειται για 20χρονους με αντιεξουσιαστικά φρονήματα.

Αρχές, όπως η συνταγματική νομιμότητα, η ηθική απόδειξη, η ελεύθερη εκτίμηση των δεδομένων, η αναλογικότητα στη στάθμιση των αντιτιθέμενων αγαθών, πάνε περίπατο μπροστά σε σκοπιμότητες που υπαγορεύουν ποινές εξόντωσης και παραδειγματισμού.

Αντίθετα, οι ποινές -που επιβλήθηκαν, ή δεν επιβλήθηκαν- σε πολύκροτα σκάνδαλα καταδεικνύουν τα δύο μέτρα και δύο σταθμά στην εφαρμογή του πνεύματος του νόμου. Ενίοτε και του γράμματος.

Ας θυμηθούμε συνοπτικά πώς κατέληξαν δικαστικά ορισμένες από τις μεγαλύτερες ποινικές και αστικές υποθέσεις των τελευταίων ετών (σκάνδαλα όπως η Siemens, το Βατοπέδι και τα ομόλογα είναι ακόμα στην ανάκριση), καθώς και δικογραφίες για εγκλήματα κατά της ζωής, στα οποία οι δράστες δεν είναι αντιεξουσιαστές αλλά εξουσιαστές, δηλαδή αστυνομικοί. Για τους τελευταίους, με εξαίρεση την περίπτωση Κορκονέα που του επιβλήθηκαν ισόβια για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η Δικαιοσύνη επιφυλάσσει, σχεδόν πάντα σκανδαλωδώς, ευνοϊκή μεταχείριση.*
 
Υπόθεση Ricomex

Το εργοστάσιο της Ricomex κατέρρευσε στους σεισμούς της 7ης-9-1999. Από τα ερείπια ανασύρθηκαν νεκροί 39 εργαζόμενοι. Διαπιστώθηκε ότι το κτήριο ήταν ένα φέρετρο, κρεμασμένο στο Ρέμα της Χελιδονούς. Κατηγορήθηκαν αρχικά 33 άτομα, ως υπαίτιοι για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο, κατά συρροή κ.λπ.

Οι 29 απαλλάχτηκαν με βουλεύματα.

Στο εδώλιο κάθισαν μόνο τέσσερις μηχανικοί. Οι ιδιοκτήτες και γενικά οι διοικήσεις δεν παραπέμφθηκαν σε δίκη. Από τους τέσσερις μόνο οι δύο καταδικάστηκαν σε φυλάκιση πέντε ετών, με ανασταλτικό αποτέλεσμα της έφεσης. Οχτώ χρόνια μετά απαλλάχτηκαν από το Εφετείο.
Ετσι, δεν βρέθηκε κανένας ένοχος για την τραγωδία.

Στη Ricomex παρατηρήθηκε και το εξής αξιοσημείωτο.
Τα πολιτικά δικαστήρια, μη εξαιρουμένου του Αρείου Πάγου, βρήκαν ενδεχόμενο δόλο για τη θανάτωση των εργαζομένων. Και επιδίκασαν ισχνές αποζημιώσεις.
Τα ποινικά δικαστήρια, αντιθέτως, δεν βρήκαν την παραμικρή αμέλεια και απάλλαξαν τους πάντες. Αυτό το φαινόμενο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αντιφάσεις στον «Ενιαίο Αυτόνομο Φορέα της Δικαιοσύνης»!... Οι δίκες διαρκούν 12 χρόνια. Και συνεχίζονται.
Η ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την πρόσφατη απόφασή της παρέπεμψε την υπόθεση ξανά στο Εφετείο για νέα εκδίκαση.
 
Τα 42 εντάλματα

Το 2002 είχε βαπτιστεί ως «το μεγαλύτερο χτύπημα της Αστυνομίας στο οργανωμένο έγκλημα», αφού είχαν εκδοθεί 42 εντάλματα σύλληψης.
Αρκετοί από τους εμπλεκομένους δεν παραπέμφθηκαν καν σε δίκη, ενώ το πρωτόδικο δικαστήριο με την απόφασή του είχε ουσιαστικά δεχθεί ότι:

* Ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στη Δυτική Αττική, Βασ. Στεφανάκος, ήταν μεν αρχηγός της οργάνωσης, με στόχο τη διάπραξη κακουργημάτων, χωρίς όμως να τον κρίνει ένοχο για πράξεις, όπως εκρήξεις, εμπρησμούς και εκβιάσεις, παρά μόνο για υποδεέστερα αδικήματα.
Οι βασικές καταδικαστικές μαρτυρίες ανακλήθηκαν στο δικαστήριο, το οποίο μοίρασε μια σειρά από απαλλαγές και άφησε ελεύθερους (αναστέλλοντας την εκτέλεση ποινών) καταδικασθέντες σε καθείρξεις, για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση. Οι βαρύτερες ποινές που επέβαλε ήταν 14 και 10 έτη σε δύο από τους κατηγορουμένους.
Στο Εφετείο από την πολυπληθή ομάδα του οργανωμένου εγκλήματος είχαν απομείνει τέσσερις κατηγορούμενοι.
Η ποινή του «αρχηγού» έπεσε στα έξι χρόνια, καθώς ανακάλεσε τη μαρτυρία της η γυναίκα για την οποία είχε καταδικαστεί για ηθική αυτουργία σε σκοπούμενη επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Αλλα έξι χρόνια επιβλήθηκαν σε άλλον κατηγορούμενο για προμήθεια εκρηκτικών υλών και οπλοκατοχή, ενώ οι δύο υπόλοιποι, αν και κρίθηκαν ένοχοι ως μέλη της εγκληματικής ομάδας, μοιράστηκαν εξαγοράσιμες ποινές φυλάκισης (τρία χρόνια έκαστος).
 
Χρηματιστήριο

Από το 2000 που ξέσπασε το σκάνδαλο μέχρι σήμερα, κάποιοι προφυλακίστηκαν για να ξαναβγούν λίγες μέρες αργότερα, ακόμη πιο πολλοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες και οι περισσότεροι εξασφάλισαν από ένα απαλλακτικό βούλευμα, αφού οι «φούσκες» εύκολα δημιουργούνται αλλά... πολύ δύσκολα αποδεικνύονται.
Οι δικογραφίες (πάνω από 20, με δεκάδες κατηγορουμένους) έκλεισαν είτε με τυπικές κλήσεις είτε με παραπομπές για πλημμέλημα.
Το κομμάτι της κακουργηματικής απάτης, που είχε τελεστεί σε βάρος του επενδυτικού κοινού, δεν έφτασε ποτέ στα ακροατήρια, καθώς τα δικαστικά συμβούλια με βουλεύματα, που επικυρώθηκαν από τον Αρειο Πάγο, έκλεισαν τις δικογραφίες, απαλλάσσοντας οριστικά και αμετάκλητα τους κατηγορουμένους.
Οσο για τους έντεκα μεγαλοεπιχειρηματίες και χρηματιστές της δικογραφίας με τις μετοχές-φούσκες, κρίθηκαν όλοι αθώοι για το πλημμέλημα της χειραγώγησης μετοχών.
Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης από 3 έως 5 χρόνια...
Το Εφετείο έκρινε ότι «δεν αποδείχθηκε πως το σύστημα πώλησης των μετοχών με τη μέθοδο των πακέτων αύξησε τη ζήτηση και την προσφορά. Επιπλέον δεν αποδείχθηκε δόλος των κατηγορουμένων».
 
«Σιγάλας»

Η μόνη υπόθεση που, δέκα χρόνια μετά, απομένει να δικαστεί και εξαιτίας της οποίας δεν αποφυλακίστηκε μετά την έκτιση της ποινής της για το παραδικαστικό η άλλοτε κραταιά ανακρίτρια του Χρηματιστηρίου, Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, αφορά κερδοσκοπία με τη μετοχή της «Σιγάλας» την περίοδο 1999-2000.
Η δικογραφία είχε κλείσει, μέχρι που εντοπίστηκε ύποπτη κατάθεση από επιχειρηματία 300.000 ευρώ σε τράπεζα της Ελβετίας επ' ονόματι της δικαστού. Ο εν λόγω επιχειρηματίας ήταν κατηγορούμενος για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου.
Ο φάκελος άνοιξε και έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο και οι επιχειρηματίες Τρ. Αποστολόπουλος και Παν. Πανούσης, καθώς και ακόμη 13 άτομα (χρηματιστές, ιδιώτες, ένας δικηγόρος και ένας τραπεζικός υπάλληλος) για απάτη από κοινού και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
 
Παραδικαστικό κύκλωμα Νο1

Η πλειονότητα των κατηγορουμένων απαλλάχθηκε με βουλεύματα ή αθωώθηκε σε πρώτο βαθμό. Ανάμεσά τους, ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Αχ. Ζήσης.
Από την άλλη, δύο πρώην δικαστίνες προσπάθησαν να ξεφύγουν απ' όλ' αυτά διαφεύγοντας στο εξωτερικό.
Η μία, η πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία, απόλαυσε πολλά χρόνια ελευθερίας και τώρα αγωνίζεται για να μην εκδοθεί στην Ελλάδα, επικαλούμενη μάλιστα και το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των κατηγοριών έχει ήδη... καταπέσει με απαλλαγές άλλων εμπλεκομένων.
Η άλλη, Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, στάθηκε άτυχη. Συνελήφθη γρήγορα στη Γαλλία και εκδόθηκε στην Ελλάδα.
Επειτα από δύο δίκες καταδικάστηκε τελεσίδικα σε κάθειρξη 7 ετών (από 12 πρωτοδίκως), ενώ η ποινή του έτερου εμπλεκόμενου δικαστή, Ευάγγ. Καλούση, μειώθηκε κατά οκτώ χρόνια και 20 μήνες, φτάνοντας τα 12 χρόνια.
Κατηγορούνταν -κατά περίσταση- για κακουργήματα, όπως ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, κατάχρηση εξουσίας.
Από τους υπόλοιπους πέντε που κάθισαν στο εδώλιο, ο επιχειρηματίας Ευστρ. Βαλυράκης κρίθηκε ένοχος μόνο για πλημμελήματα και καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκισης. Αθώους έκρινε το Εφετείο:
* Το δικηγόρο Αθ. Κεχαγιόγλου (πρωτόδικα έξι χρόνια), τον πρώην σύζυγο της Μπουρμπούλια και δύο επιχειρηματίες.
Ηταν η πρώτη μεγάλη δίκη για το πολύκροτο σκάνδαλο με αδικήματα, σχετικά με δωροδοκίες, επενδύσεις «βρόμικου χρήματος» στο Χρηματιστήριο, αλλά και κρουαζιέρες δικαστικών λειτουργών με κότερο επιχειρηματία.
Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε κρίνει ενόχους τους επτά από τους συνολικά εννέα κατηγορουμένους.
Από αυτούς μόνο οι Καλούσης και Μπουρμπούλια οδηγήθηκαν στη φυλακή.
 
Παραδικαστικό κύκλωμα Νο2

Στην τελευταία δίκη για παραδικαστικό, ο μοναδικός από τους κατηγορουμένους που έφυγε από το δικαστήριο με χειροπέδες ήταν ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης.
Καταδικάστηκε σε κάθειρξη (9 χρόνια και 11 μήνες), ενώ κάθειρξη, έξι ετών, επιβλήθηκε και στο δικηγόρο Σάκη Κεχαγιόγλου, ο οποίος είναι ελεύθερος.
Από τους συνολικά 17 κατηγορουμένους της πολύκροτης υπόθεσης, ένοχοι κρίθηκαν μόνο οι έξι, για ελάχιστα σκέλη του κατηγορητηρίου. Ανάμεσά τους, άλλος ένας δικηγόρος και τρεις δικαστές.

Από τα αξιοσημείωτα της απόφασης είναι:
* Η απαλλαγή, κατά πλειοψηφία -σε όσους το αντιμετώπιζαν-, από το αδίκημα της συμμορίας. Αυτό σημαίνει ότι οι δικαστές δεν είδαν «κύκλωμα», αλλά κατά μόνας παραδικαστική δράση. Στο πλαίσιο της οποίας -όλως τυχαίως, προφανώς- ο ένας εμπλεκόμενος «προσέκρουσε» στον άλλον.
* Τα ελαφρυντικά που αφειδώς μοιράστηκαν στους καταδικασθέντες, πλην του Ιάκωβου Γιοσάκη.
* Μια δικαστής ήθελε «αθώο» τον αρχιμανδρίτη και εκτός φυλακής.
Ανάμεσα στους απαλλαγέντες ήταν δικαστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι, δύο δικαστές κι ένας εισαγγελέας.
Το πολιτικό στίγμα
Η υπόθεση Μαντούβαλου έδωσε και πολιτικό στίγμα στην ιστορία του παραδικαστικού. Ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. διώχθηκε για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, ξέπλυμα, κ.ά. Ενεπλάκη και στην κατάθεση ενός μεγάλου χρηματικού ποσού σε λογαριασμό του πρώην δικαστή Ε. Καλούση. Η Βουλή ήρε την ασυλία του και η δίκη του οδήγησε τελικά τον Μάρτιο του 2010 σε αθώωση του ίδιου και των συνεργατών του.
Το δικαστήριο καταδίκασε σε πολυετείς καθείρξεις το δικαστή Καλούση και τον επιχειρηματία Μπολέτση.
Ο τελευταίος εξερράγη καταγγέλλοντας εξαγορά του προέδρου αναμιγνύοντας, μάλιστα, έναν παλιό γνώριμο των αρχών, τον Ιάκ. Γιοσάκη. Για το θέμα διατάχθηκε έρευνα και λίγο αργότερα ασκήθηκε αναίρεση κατά της αθωωτικής απόφασης και ο κ. Μαντούβαλος θα ξαναδικαστεί.
Οσο για τις καταγγελίες κατά του προέδρου της δίκης, διερευνήθηκαν από εισαγγελέα που σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη βγάλει λαβράκι.
 
Οι κουμπάροι

Με δύο κατηγορουμένους στο εδώλιο θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο η δίκη στο Εφετείο των αποκαλούμενων «γαλάζιων κουμπάρων» για το σκάνδαλο της ΜΕΒΓΑΛ, για το οποίο χύθηκε πολύ μελάνι.
Ο ένας εκ των τριών εμπλεκομένων, ο εκτελωνιστής Π. Αναγνωστόπουλος, εξαγόρασε ήδη την πρωτόδικη ποινή του και στο Εφετείο θα δικαστούν οι Π. Αδαμόπουλος και Κ. Κωνσταντινίδης, σιτέμπορος και κουμπάρος του τότε υπουργού Απασχόλησης, Σ. Τσιτουρίδη.
Η πρωτόδικη ποινή; Πεντέμισι χρόνια έκαστος και ελεύθεροι.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, απαίτησαν «φακελάκι» από τους εκπροσώπους της ΜΕΒΓΑΛ, το ύψος του οποίου ισοδυναμούσε με το 10% του συνολικού προστίμου των 24,5 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή 2,4 εκατομμύρια ευρώ, με το οποίο απειλούνταν η εταιρεία λόγω συμμετοχής στο καρτέλ γάλακτος. Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία θα εντασσόταν σε πρόγραμμα επιείκειας, προκειμένου να επιτύχει τη μείωση ή την εξάλειψη του προστίμου.
Το δικαστήριο όμως αποφάνθηκε ότι το αδίκημα της εκβίασης της ΜΕΒΓΑΛ ήταν τελικά απόπειρα εκβίασης.
 
Το δικαστικό ναυάγιο του «Σαμίνα»

Το πλοίο προσέκρουσε στη βραχονησίδα Πόρτες της Πάρου, στις 26 Σεπτεμβρίου 2000. Επέβαιναν 533 επιβάτες και 61 μέλη πληρώματος.
Στο ναυάγιο χάθηκαν 80 άνθρωποι.
Το βάρος της τραγωδίας σήκωσαν στα δικαστήρια ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος του πλοίου, στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης, ενώ από τους υπόλοιπους επτά κατηγορουμένους, οι πέντε κρίθηκαν ένοχοι σε βαθμό πλημμελήματος με ανασταλτικό χαρακτήρα και οι δύο αθωώθηκαν.
Οι δύο εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρείας; Η ευθύνη τους ήταν μόνον πλημμεληματικού χαρακτήρα.
Εντεκα χρόνια μετά την τραγωδία, η υπόθεση εξελίχθηκε και ποινικά σε ναυάγιο.
Καθώς η αυλαία έπεσε, όσον αφορά το ποινικό σκέλος, με τη διαπίστωση (από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου) ότι οι κατηγορούμενοι είχαν δικαστεί για λάθος αδίκημα και με εσφαλμένη χρήση των ποινικών διατάξεων... Αποτέλεσμα; Να «εξαφανιστεί» το μεγαλύτερο μέρος της ποινής που είχε επιβληθεί στον πλοίαρχο και να κηρυχθεί η οριστική παύση της ποινικής δίωξης ενώ ήδη είχε αποφυλακιστεί.
 
Η ζαρντινιέρα

Ο Κύπριος φοιτητής Αυγουστίνος Δημητρίου ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από οκτώ αστυνομικούς με πολιτικά. Παρών στο επεισόδιο ήταν και ο διευθυντής της Κρατικής Ασφάλειας. Η Αστυνομία ανέφερε ότι ο 24χρονος έπεσε και χτύπησε σε ζαρντινιέρα! Τους διέψευσαν τηλεοπτικές και ερασιτεχνικές κάμερες που κατέγραψαν το περιστατικό. Τον Δεκέμβριο του 2008 οι οκτώ καταδικάστηκαν.
Σε ποινές φυλάκισης από 15 έως 39 μήνες, με τριετή αναστολή. Η απόφαση θεωρήθηκε προκλητικά επιεικής και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.
 
Αναστολές για αστυνομικούς

* Τον Οκτώβριο του 1993, στην Πύλο, αστυνομικοί θεωρούν ότι δύο πολίτες κινούνται ύποπτα, τους κάνουν σήμα, δεν σταματούν και ο αστυφύλακας Γ. Καράμπελας ξαφνικά... παραπατά κι όπως υποστηρίζει, άθελά του, τραβά τη σκανδάλη. Η σφαίρα καταλήγει στο κρανίο του 33χρονου Αναστ. Κωσταράκη που μένει στον τόπο.
Πρωτόδικα καταδικάζεται σε φυλάκιση τριών ετών για «θανατηφόρα σωματική βλάβη από αμέλεια». Στο Εφετείο η ποινή μειώνεται κατά τρεις μήνες.
* Τον Οκτώβριο του 1998, ο 17χρονος Σέρβος μαθητής Μάρκο Μπλάντοβιτς πέφτει νεκρός μέρα μεσημέρι στην Εγνατία Οδό της Θεσσαλονίκης, από το περίστροφο του ανθυπαστυνόμου Κ. Βαντούλη.
Ο νεαρός χάζευε με συμμαθητές του βιτρίνες καταστημάτων, όταν εμφανίστηκαν αστυνομικοί που θεώρησαν ότι πρόκειται για «τσαντάκηδες». Τα παιδιά προσπαθούν να απεγκλωβιστούν από τον αστυνομικό κλοιό, ο Βαντούλης τραβάει το όπλο του, που ξαφνικά... εκπυρσοκροτεί.
Χρόνια αργότερα, ο θάνατος χαρακτηρίζεται «ατύχημα» από την ελληνική Δικαιοσύνη, που σε δεύτερο βαθμό επιβάλλει ποινή δύο ετών και τριών μηνών με αναστολή.
* Τον Μάρτιο του 2000, στη Θεσσαλονίκη, ο αστυφύλακας Γ. Ατματζίδης, στη διάρκεια καταδίωξης υπόπτων, πλησιάζει τον Ν. Λεωνίδη, 18χρονο Ελληνοπόντιο. Οπως υποστήριξε, το θύμα έβαλε το χέρι στην τσέπη, κίνηση που τη θεώρησε ύποπτη, με αποτέλεσμα να βγάλει το όπλο του. Ακολούθησε συμπλοκή και ο νεαρός έπεσε νεκρός.
Το δικαστήριο αθώωσε τον αστυνομικό. Είχε προηγηθεί η έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος (σ.σ. που αναιρέθηκε από τον Αρειο Πάγο), σύμφωνα με το οποίο «ο αστυνομικός δέχθηκε αγκωνιά και λόγω του πόνου που αισθάνθηκε και του αιφνιδιασμού, εκπυρσοκρότησε το όπλο του που δεν είχε ασφάλεια».
* Τον Οκτώβριο του 2000 ο «Ζητάς» Γ. Τυλλιανάκης επιχείρησε να σταματήσει το αυτοκίνητο του 21χρονου Μ. Χριστόπουλου, στο Ζεφύρι. Το θύμα δεν σταμάτησε και ο Τυλλιανάκης, όπως υποστήριξε μάρτυρας, στάθηκε στη μέση του δρόμου με ανοιχτά τα πόδια και πυροβόλησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του νέου. Ο κατηγορούμενος πάντως ανέφερε ότι... παραπάτησε και εκπυρσοκρότησε το όπλο.
Πρωτόδικα,του επιβλήθηκε κάθειρξη 13 ετών, με... αναστολή. Στο Εφετείο η ποινή μειώθηκε κατά τρία χρόνια.

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΖΑΧΑΡΩ : ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ 3 ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ !



ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ

«ΛΑΓΟ» ΕΒΓΑΛΕ Η ΑΡΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ 

ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ :  ΑΙΡΕΤΟΙ , ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ    

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 22.7.2011

   Tρία κακουργήματα και τρία πλημμελήματα περιλαμβάνουν οι ποινικές διώξεις «φωτιά» που άσκησε χθές ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας, κατά τοπικών αιρετών παραγόντων και κρατικών υπαλλήλων που δραστηριοποιούνται στο «κράτος της παρανομίας» της Ζαχάρως Ηλείας. Η υπόθεση αφορούσε στους εμπρησμούς παραλιακών οικιών από αγνώστους δράστες και τις παράνομες και εκδικητικές – όπως καταγγέλλεται - κατεδαφίσεις των άνω κτισμάτων από την δημοτική αρχή.

   Μετά από έρευνες ενός έτους και την την αξιολόγηση εκατοντάδων στοιχείων που περιέχονται στον ογκωδέστατο φάκελο της δικογραφίας ο δικαστικός λειτουργός άσκησε τις εξής διώξεις:

1) Απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε βαθμό κακουργήματος.

2) Εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο ανθρώπινες ζωές σε βαθμό κακουργήματος.

3) Κατάχρηση εξουσίας από κρατικούς υπαλλήλους σε βαθμό κακουργήματος.

4) Διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας με εμπρησμό.

5) Ηθική αυτουργία στα ανωτέρω.

6) Παράνομη χρήση σκαπτικού μηχανήματος χωρίς άδεια.

   Οι διώξεις αφορούν πρόσωπα- αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης του δήμου Ζαχάρως, κρατικούς υπαλλήλους αλλά και αστυνομικούς οι οποίοι με βάση το κατηγορητήριο εμπλέκονται ο καθένας με τον δικό του τρόπο στον "μαφιόζικο" εμπρησμό και στην κατεδάφιση των παραλιακών κτισμάτων.

   Οι δικαστικές αρχές για να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της υπόθεσης, προχώρησαν πριν από μερικούς μήνες στην έκδοση βουλεύματος του συμβουλίου πλημμελειοδικών Ηλείας για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων προσώπων. 

Στις έρευνες συμμετείχε και κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ στην παράμετρο που αφορούσε την εμπλοκή αστυνομικών υπαλλήλων.

    Δικαστικές πηγές ανέφεραν στην «Ε» ότι από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου διαπιστώθηκε ότι τα εμπλεκόμενα πρόσωπα βρίσκονταν σε τηλεφωνική επικοινωνία κατά ή μετά την διάπραξη των αξιόποινων πράξεων, γεγονός που δείχνει την σοβαρότητα του ζητήματος και την γενικότερη εικόνα διαφθοράς στην εν λόγω περιοχή.

    Εκτός των ανωτέρω στην γενικότερη έρευνα υπήρξε και η εμπλοκή διαφόρων τεχνικών υπηρεσιών και της πυροσβεστικής υπηρεσίας στις εκθέσεις και αυτοψίες των οποίων βασίστηκε το κατηγορητήριο. Ο φάκελος της δικογραφίας διαβιβάστηκε στον ανακριτή του Πύργου για τα περαιτέρω.

   Το θέμα είχε αναδείξει με ρεπορτάζ η «Ε» τον Φεβρουάριο του 2010 με την αποκάλυψη του εμπρησμού τεσσάρων παραλιακών κτισμάτων από αγνώστους στην περιοχή της Ζαχάρως. Οι δράστες είχαν παραβιάσει τις εξώπορτες των σπιτιών και είχαν βάλει φωτιά χρησιμοποιώντας άγνωστη εύφλεκτη ύλη. Η Π.Υ. τότε είχε κάνει λόγω ευθέως για οργανωμένη προσπάθεια εμπρησμού.

Οι εν λόγω κατοικίες – όπως είχαν καταγγείλει οι ιδιοκτήτες τους - είχαν μπει στο στόχαστρο της δημοτικής αρχής Ζαχάρως, η οποία και προσπάθησε ανεπιτυχώς και εκδικητικά να τις γκρεμίσει ως αυθαίρετα κτίσματα που ανήκουν σε δημόσιο χώρο παραβλέποντας άλλα που ανήκαν σε συγγενικά πρόσωπα αιρετών.

    Δύο μήνες αργότερα δύο μπουλντόζες, με τις οδηγίες της τότε δημοτικής αρχής και παραβλέποντας τις οδηγίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ισοπέδωσαν παράνομα πέντε παραλιακά σπίτια. Τα τρία από αυτά είχαν καταστρέψει οι άγνωστοι εμπρηστές ενώ λίγες ημέρες μετά, μια μυστηριώδης μπουλντόζα τούς προκάλεσε σοβαρές βλάβες.

    Ο τότε γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τάσος Αποστολόπουλος, είχε διατάξει τη διενέργεια έρευνας και είχε τονίσει κατηγορηματικά ότι η δημοτική αρχή της Ζαχάρως δεν νομιμοποιείται να κατεδαφίσει τα συγκεκριμένα σπίτια και ότι η Περιφέρεια ουδέποτε είχε δώσει τέτοια εντολή.

           nodaros@enet.gr














Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Ο ΑΣΥΛΛΗΠΤΟΣ ΜΑΚΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ




Ο ασύλληπτος Μάκης Ψωμιάδης και τα χαμένα ντοκουμέντα


ΕΡΕΥΝΑ : ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ 

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ



Ο Μάκης Ψωμιάδης είναι πλέον από τα πιο γνωστά πρόσωπα στην Ελλάδα. Η αναζήτησή του από τις ελληνικές αρχές, για τη συμμετοχή στα στημένα παιχνίδια του ποδοσφαίρου, γι’ αυτούς που ξέρουν, δεν είναι παρά μια απλή περιπέτεια.


Ο Μάκης Ψωμιάδης δεν είναι ένας γραφικός παράγοντας του ποδοσφαίρου όπως πιστεύουν πολλοί, ούτε ένας επιχειρηματίας που ισορροπεί ανάμεσα σε νομιμότητα και παρανομία.


Εναντίον του έχουν εκδοθεί εντάλματα της Ιντερπόλ, έχει κατηγορηθεί για λαθρεμπορία χρυσού, απαγωγές, συκοφαντία, έχει καταδικαστεί, αλλά δεν έχει κανει ούτε μια μέρα φυλακή.


Ακόμη και στην αντιδικία του με τον ισχυρό άντρα της κυβέρνησης Κώστα Λαλιώτη, τον οποίο συκοφάντησε με δημοσιεύματά του, η υπόθεση τελεσιδίκησε μετά από 6 χρόνια. Κατάφερνε να πάρει ψεύτικες ιατρικές βεβαιώσεις για να αναβάλλονται οι δίκες. Ένας άνθρωπος είναι νεκρός εξαιτίας αυτής της υπόθεσης.


Ο Μάκης Ψωμιάδης συμμετέχει στην κοινωνκή ζωή της χώρας, εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης επιχειρήσεων που δεν είναι στο όνομά του, υποδαυλίζει έναν μύθο που τον εμφανίζει πίσω από σημαντικά πράγματα. Όταν όμως έρχεται η ώρα της κρίσης, ο ίδιος δεν υπάρχει πουθενά. Μόνο μέλη της οικογένειάς του.


Το Κουτί της Πανδώρας ανοίγει σήμερα με τον Μάκη Ψωμιάδη όχι γιατί είναι ένα πρόβλημα του ποδοσφαίρου, αλλά ένα σημαντικό πολιτικό πρόβλημα.


Το 2001 κάποιοι έβαλαν τον Ψωμιάδη να κάτσει δίπλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εν αγνοία του, στον αγώνα του Κυπέλου.


Ο Ψωμιάδης, διασώζεται συνεχώς, υπερπηδώντας καταγγελίες και πολλές φορές εισαγγελικές έρευνες. Από την εποχή που ακόμη και ο ίδιος παραδεχόταν σχέση με τη χούντα. Έχει ανθρώπους στον κρατικό μηχανισμό; Ήταν ο ρασοφόρος βασανιστής του ΕΑΤ ΕΣΑ; Γιατί δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ κατασχεμένα ηχητικά ντοκουμέντα στα οποία φέρεται να βασανίζει ανθρώπους;


Το «Κουτί της Πανδώρας» στη ΝΕΤ
Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 22:00 μμ
«Επειδή τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται»

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΔΙΠΛΗ ΣΚΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΜΑΝΘΟ

ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ"

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ !!!

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΦΥΡΑΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ  ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΟΙΑ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΗΡΑΝ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΜΑΝΘΟ.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ…  

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΦΥΡΑ...

...ΚΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΕ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ !

ΙΔΟΥ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΦΥΡΑ

ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ …ΑΛΛΗ ΜΟΙΡΑΖΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ !  

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 20.7.2011
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=294741

Σκιές και ερωτηματικά προκύπτουν για το έργο της κατασκευής του αγωγού ύδρευσης μήκους 110 χιλιομέτρων από τον Ερύμανθο στην Ηλεία , για την υδροδότηση μεγάλου τμήματος του νομού , που κόστισε συνολικά 35 εκατομμύρια ευρώ (75% από το Ταμείο Συνοχής της ΕΕ και 25% από Εθνικού Πόρους.)

Το έργο με τίτλο «Υδρευση δήμων και κοινοτήτων Ν. Ηλείας από τον Ερύμανθο ποταμό» που εκτελέστηκε από την πρώην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Ηλείας , ξεκίνησε το 2004 και ολοκληρώθηκε πριν από μερικούς μήνες με την πραγματοποίηση των εγκαινίων του από τους τοπικούς φορείς και τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Το νερό έτρεξε στις βρύσες των κατοίκων της περιοχής Πύργου – Ολυμπίας αλλά την επόμενη κιόλας ημέρα οι βρύσες στέρεψαν καθώς οι αρμόδιοι ανέφεραν ότι για την λειτουργία του έργου έπρεπε να συσταθεί ειδικός φορέας διαχείρισης λόγω του «Καλλικράτη» !

Κι όλα αυτά ενώ παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για τους αποδέκτες των χρημάτων 139.600 ευρώ της προβολής του έργου από τα τοπικά ΜΜΕ οι ιδιοκτήτες των οποίων κατήγγειλαν δημόσια ότι δεν πήραν ούτε ένα ευρώ και κάποιοι ότι έλαβαν ελάχιστα χρήματα.

Μάλιστα με βάση τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η «Ε» άλλη εταιρεία πήρε την δουλεία της προβολής του έργου και άλλη έδινε σχετικές εντολές και μοίραζε τα λεφτά …Μετά το σχετικό δημοσίευμα της «Ε» ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας διέταξε την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με σκοπό να εντοπιστούν ποιοί τελικά πήραν τα χρήματα.

4 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ  

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας ερωτηθείς  στο περιφερειακό συμβούλιο δήλωσε ότι όλα έγιναν με νόμιμο τρόπο και με την έγκριση της ΕΕ, που συγχρηματοδότησε το έργο. Τόνισε ότι έγινε διεθνής διαγωνισμός στις 23/3/2007.

Εκεί συμμετείχαν τέσσερις (4) εταιρίες που αξιολογήθηκαν και ανάδοχος ανακηρύχτηκε η εταιρία COMMUNICATION EFFECT S.A. με σύμβαση ύψους 110.271,40 Ευρώ, χωρίς το ΦΠΑ. Είπε ακόμη ότι η δαπάνη είναι «μικρή» σε σχέση με το μέγεθος του έργου (34.900.000 Ευρώ) και ότι πραγματοποιήθηκε η μετάδοση 360 ραδιοφωνικών μηνυμάτων, 460 τηλεοπτικών μηνυμάτων και 24 δημοσιεύσεων σε εφημερίδες, όλα σε τοπικά ΜΜΕ (5 ραδιόφωνα, 2 τηλεοράσεις, 3 ημερήσιες και μία εβδομαδιάτικη εφημερίδα) χωρίς όμως να τα κατονομάσει παρότι του ζητήθηκε…

Ομως με βάση τα τιμολόγια και τις σχετικές εντολές που έχει στην διάθεσή της η «Ε» αποδεικνύεται ότι τα χρήματα της προβολής του έργου και τις σχετικές εντολές δεν τις έδωσε η COMMUNICATION EFFECT S.A που είχε πάρει το έργο μετά από διαγωνισμό αλλά διαφημιστική εταιρεία της Ηλείας παρακλάδι τοπικού εκδοτικού ομίλου !



Για τον περιβόητο Τεχνικό Σύμβουλο του Έργου με αμοιβή 270.000 ευρώ ο κ. Καφύρας υποστήριξε ότι έγινε δημοπρασία στις 6/12/2004 με προϋπολογισμό σύμβασης 227.118,64 Ευρώ χωρίς ΦΠΑ, για υπηρεσίες 38 μηνών. Ανέφερε επίσης ότι στη δημοπρασία συμμετείχαν εφτά (7) εταιρίες και ότι μετά από αξιολόγηση, ανάδοχος αναδείχτηκε η εταιρία ΝΑΜΑ Α.Ε αρνούμενος – όπως κατήγγειλε στην «Ε» ο κ. Δεσύλλας - να κατονομάσει τον ιδιοκτήτη της ,παρότι προκλήθηκε, και χωρίς να παρουσιάσει παραστατικά της πληρωμής της.
 
Ο κ. Δεσύλλας κατήγγειλε επίσης στην «Ε» ότι μέσα από την σύσταση του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Δήμου Πύργου – Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με βάση τον «Καλλικράτη», που θα αναλάβει τη μόνιμη διαχείριση του ανωτέρου έργου , ο περιβόητος Τεχνικός Σύμβουλος αναμένεται να γίνει μόνιμος και αιώνιος , με προκλητική «φωτογραφική» διάταξη του κ. Καφύρα .

 
ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ  


« Την άνω εισήγηση – απόφαση ψήφισαν από κοινού σε μια μεγάλη συναίνεση – «ομερτά», οι περιφερειακοί Σύμβουλοι ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ. Την καταψήφισαν μόνο έξι Περιφερειακοί Σύμβουλοι: Δύο (2) της Λαϊκής Συσπείρωσης (Γ. Καραπάνος και Γ. Σολτάτος, ο Ν. Καραθανασόπουλος έλειπε δικαιολογημένα στη Βουλή), ο Κώστας Παπακωνσταντίνου (Οικολογική Δυτική Ελλάδα), ο Χρήστος Σταυρόπουλος (Δημοκρατική Οικολογική Ανασύνθεση), ο Βασίλης Χατζηλάμπρου (Αντίσταση Πολιτών) και ο Δημήτρης Δεσύλλας (Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Κίνηση).» - δήλωσε στην «Ε» ο κ. Δεσύλλας.



nodaros@enet.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ