ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ - ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ HOT DOC



Η ξεχασμένη τους συνείδηση ή μπορεί και η βλακεία

Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης

Δεν πιστεύω στις πλειοψηφίες. Πιστεύω στους ανθρώπους που σκέπτονται και σε αυτούς που θεωρούν πως η ζωή γίνεται καλύτερη όταν το θέλεις. Και αξίζει να το θέλεις. Την ιστορία την αλλάζουν οι μειοψηφίες και την υπογράφουν στο τέλος οι πλειοψηφίες.

Όπως καταλάβατε ίσως, αυτά τα «φιλοσοφικά» τα γράφω για να ανακοινώσω πως σήμερα, εμείς η μικρή μειοψηφία του «Κουτιού της Πανδώρας», αποφάσισε να αναμετρηθεί με όλες τις αρνητικές πιθανότητες που υπάρχουν στο χώρο του Τύπου και να εκδώσει το HOT DOC. Για να διασκεδάσω τους φόβους ίσως, που μια μικρή ομάδα, αποφάσισε (ακόμη μια φορά) να τα βάλει με όλο αυτό τον συρφετό που αποτελεί το πολιτικό σύστημα. Πολιτικούς, επιχειρηματίες, οικονομικούς παράγοντες, τραπεζίτες, εισπράκτορες της δημοσιογραφίας και «αναλυτές» του καλού μας. Δεν το κάνουμε επειδή θέλουμε να χτυπήσουμε κάποιον, αλλά γιατί αν σήμερα αποφασίσεις να πεις την αλήθεια, θα τους βρεις μπροστά σου.

Δεν είμαστε οι αιθεροβάμονες τον καιρό της κρίσης, αλλά βαθιά ορθολογιστές. Αυτό που τους κάνει μεγάλους και ανίκητους, είναι ο φόβος μας. Η αξιοπρέπεια, η γνώση, η αγάπη, η σκέψη, είναι πιο ισχυρά πράγματα από μια χούφτα συμμορίτες που μιλάνε για τα ιδιοτελή τους συμφέροντα και τα αποκαλούν «Ελλάδα».

Η εποχή δεν έχει ανάγκη ούτε από σωτήρες ούτε από ήρωες. Αλήθεια χρειάζεται και πολίτες να την υποστηρίξουν ως το δικό τους συμφέρον. Αν ξεφυλλίσετε το πρώτο τεύχος του HOT DOC θα βρείτε τον Παπανδρέου, τον Παπακωνσταντίνου, τον Σαμαρά, τον Άκη, τον Βενιζέλο. Θα δείτε πώς οργανωνουν ένα πολιτικό σύστημα σαν την μαφία της Νέας Υόρκης την δεκαετία του 30. Επιλέξαμε να βγούμε πριν τις εκλογές, για να δείτε πόσο ψέματα είναι αυτά που λένε στις τηλεοράσεις προεκλογικά, συγκρίνοντας με αυτά που αποτελούν τον «κύριο Χάιντ» που υπάρχει στο HOT DOC.
Επειδή θα υπάρξουν κάποιοι που θα ρωτήσουν «ποιόν εξυπηρετούμε και ποιός μας έβαλε», θα τους απαντήσω για να τελειώνουμε: Η ξεχασμένη τους συνείδηση ή μπορεί και η βλακεία μας. Και τα δύο είναι πιο τίμια από όλους αυτούς που αναπαράγουν ψέματα στις εφημερίδες και φόβους στην τηλεόραση.

Η μη απόφαση είναι και αυτή απόφαση. Η απόφαση να παραδοθείς σε αυτό που υπάρχει μέχρι εκείνη την ώρα. Επειδή δεν μας αρέσει, επειδή δεν σας αρέσει, πήραμε την απόφαση να γνωστοποιούμε μέσα από το περιοδικό, όλα αυτά που φτάνουν στα χέρια μας και σκιαγραφούν μια Ελλάδα φριχτή και υπόγεια.

Το HOT DOC μαζί με «Το Κουτι της Πανδώρας» και το www.koutipandoras.gr , γράφει την αλήθεια όπως είναι και υπηρετεί την δημοσιογραφία όπως πρέπει να είναι.
Σας την παραδινουμε και κρίνετε εσείς. Θέλουμε να κρίνετε και εμάς. Πάρτε το πρώτο τεύχος (μόνο 2,5 ευρώ), διαβάστε το και πείτε μας τη γνώμη σας. Αν δεν σας αρέσει μην το ξαναπάρετε. Διαφορετικά έχετε ευθύνη να το διαδώσετε, γιατί εμείς δεν έχουμε τα μέσα να το κάνουμε.

«Ο καθείς και τα όπλα του» που λέει ο ποιητής. Εμείς έχουμε μόνο την έρευνα, την αξιοπρέπεια και εσάς.

Υ.Γ1 Ναι, φοβάμαι τι θα πείτε και έχω άγχος. Αλλά ξέρω πως κάποιοι φοβούνται και αγχώνονται πιο πολύ από εμένα, για τα όσα γράφουμε.

ΥΓ2 : Λεφτά δεν έχουμε αλλά αρνούμαστε διαφήμιση από Τράπεζες και Δημόσιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ