ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΒΔΟΜΑΔΑ" - ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Η ωρα της ευθυνης για την αριστερά.

Αν τα πραγματα δεν ηταν πολύ σοβαρα θα μπορουσε να χαρακτηρισει κανεις το αποτελεσμα των εκλογων με την φραση «όταν οι ψηφοφοροι εσπαγαν πλακα…». ΟΙ ελληνες που προσήλθαν στην καλπη της Κυριακης ψηφισαν με οργη και θυμο, τιμωρησαν τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ, εξεφρασαν την αντιθεση τους στο μνημονιο, εδειξαν ότι δεν τους φοβιζει μια αριστερη κυβερνηση. Ταυτοχρονα όμως εστειλαν στην Βουλη και τους νοσταλγους του Χιτλερ. Όμως πανω απ’ ολα αλλα … ξεχασαν, εκ πρωτης οψεως, να ψηφισουν για την διακυβερνηση της χωρας. 
Είναι όμως ετσι; Τα αριθμητικα δεδομενα και οι προεκλογικες θεσεις των κομματων δεν ευνοουν τον σχηματισμο κυβερνησης με κανενα συνδυασμο οποτε το ενδεχομενο νεων εκλογων φανταζει η πιο πιθανη λυση.
Μπορει ομως να αποτραπουν νεες εκλογες αν σχηματισθει κυβερνηση με βαση το μοναδικο μηνυμα των εκλογων, που δεν είναι τιποτε άλλο από την καταδικη του μνημονιου. Αυτό σημαινει ότι τα πρωην μεγαλα κομματα ( ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ), θα πρεπει να συνυπολογισουν στην γραμμη τους στο εξης την θεληση των πολιτων, όπως εκφρασθηκε στις εκλογες και να αναθεωρησουν την σταση τους απεναντι στο μνημονιο. Θα πρεπει επι της ουσιας να πλησιασουν την θεση του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ο ουσιαστικός νικητης των εκλογων και να δωσουν ψηφο ανοχης σε μια κυβερνηση με βαση τις δυναμεις της αριστερας (συνυπολογιζεται και η ΔΗΜΑΡ) και σε μια αντιμνημονιακη κατευθυνση. ΑΝ αυτό συμβει είναι πιθανον και οι…. « αντιμνημονιακοι ανεξαρτητοι ελληνες» του Πανου Καμμενου με τον οποιο φλέρταρε προεκλογικα ο Αλεξης Τσιπρας, θα μπορουσαν να στηριξουν τη νεα κυβερνηση. 
ΣΕ αυτή την περιπτωση ουτε νεες εκλογες θα γινουν αλλα θα δοκιμασθει στην πραξη και η αριστερη διακυβερνηση. Εξαλλου αν γινουν νεες εκλογες κατά πασα πιθανοτητα ο ΣΥΡΙΖΑ (και δευτερευοντως η ΔΗΜΑΡ) θα είναι ο ευνοημενος, θα αυξησει το ποσοστο του γιατι αυτος είναι η ανερχομενη δυναμη. Η αριστερα εχει δικαιωμα να κυβερνησει , να δοκιμασει στην πραξη τις θεσεις της και να διαπραγματευθειμε τους δανειστες απο θεση ισχυος . Γιατι όχι;
Αυτή είναι μια ρεαλιστικη λυση την οποια το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ οφειλουν, να εξετασουν σοβαρα δεδομενουν ότι αυτά τα κομματα είναι οι ηττημενοι των εκλογων, η πολιτικη τους καταδικασθηκε και ως εκ τουτου δεν εχουν την λαικη, την πολιτικη και την ηθικη νομιμοποιηση, να κυβερνησουν και παλι.
Ας δουμε όμως τα χαρακτηριστικα του αποτελεσματος των εκλογων.
-Η ψηφος δεν ειχε ιδεολογικα κριτηρια, οι ψηφοφοροι δεν εκριναν με βαση την πολιτικη γεωγραφια αριστερα – δεξια. Ψηφισαν με βαση το διλημμα μνημονιο – αντιμνημονιο, πριμοδοτωντας τις δυναμεις εκεινες που ζητουσαν καταγγελια του μνημονιου. Υπο αυτή την εννοια πιθανον θελουν μια κυβερνηση από αυτές τις δυναμεις ανεξαρτητως αν είναι αριστερες ( ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ) η δεξιες («ανεξαρτητοι ελληνες¨» του Καμμενου). 
-Εδειξαν με σαφη τροπο ότι δεν θελουν παλι μια κυβερνηση από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ γι’ αυτο δεν ευνοησαν την συνεργασια αυτων των δυο κομματων. Μαζι δεν πιανουν 151 εδρες.
-Ανεδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε δευτερο κομμα γι’ αυτό και ο Αλεξης Τσιπρας θεωρειται ο βασικος νικητης των εκλογων. Για να γινει αυτό χρειασθηκε για πρωτη φορα μετα από πολλες δεκαετιες ένα αριστερο κομμα να σπασει το ταμπου και να ζητησει ευθεως ψηφο σχηματισμου μια αριστερης κυβερνησης. Ηταν η κινηση «ματ» του κ. Τσιπρα με την οποια κερδισε τους δυσαρεστημενους πρωην ψηφοφορους κυριως του ΠΑΣΟΚ, οι οποιοι ηθελαν η εκλογικη τους επιλογη να ειναι επιλογη διακυηβερνησης και όχι επιλογη ανεξοδης διαμαρτυριας.
-Με τα ιδια κριτηρια εστειλαν στην Βουλη και την ΔΗΜΑΡ του Φωτη Κουβελη μολις δυο χρονια μετα την ιδρυση της και με το σημαντικο ποσοστο του 6%. Η ΔΗΜΑΡ ειχε ταχθει από την ημερα που ιδρυθηκε υπερ της κυβερνωσας αριστερας.
-Εστειλαν όμως και αντιφατικα μηνυματα σε ορισμενες περιπτωσει εξοχως ανησυχητικα. Όπως είναι η επιβραβευση της Χρυσης Αυγης, των νοσταλγων του Χιτλερ. Αυτοι πηραν σημαντικα ποσοστα ακομα και σε περιοχες, που υπεστησαν τα πανδεινα από τους ναζιστες ( Διστομο, Καλαβρυτα….) Και μην πει κανεις ότι η ψηφος στους ελληνες ναζι ηταν παραπλευρη απωλεια, που οφειλεται στην οργη των πολιτων. Όπως εχοπυμε σημειωσει και σε προηγουθμενη παρεμβαση μεσα από την« Εβδομαδα» η εποχη της ανευθυνοτητας των πολιτων , η του «δεν ηξερα δεν γνωριζα με παραπλανΗσαν» εχει περασει, δεν είναι αλλοθι για κανεναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ