ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΓΕΩΛΟΓΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΥΛΛΗΝΗ


ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΑΝΑΒΛΥΖΕΙ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΕΡΙΑ 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ http://ionionfm.gr/player.php?clipid=43005&Narea=%CA%D5%CB%CB%C7%CD%C7&Mid=17&sub1=1&Sid=&sub2=


Ένα περίεργο γεωλογικό φαινόμενο στην περιοχή της Καυκαλίδας στην Κυλλήνη Ηλείας προκάλεσε 
τον προβληματισμό των λουομένων οι οποίοι και ενημέρωσαν αμέσως τον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης . Σύμφωνα με τις περιγραφές τους σε πολλά σημεία της ακτής και πάνω στην άμμο εμφανίστηκαν μικρά πηγάδια μέσα από τα οποία αναβλύζει νερό και αέρια. 

« Πρόκειται για μιά μορφή ρευστοποίησης του εδάφους το οποίο συμβαίνει από την ύπαρξη υπογείων υδάτων κάτω από το αμμώδες έδαφος. Όλα αυτά έχουν σχέση με την γεωλογική δομή της περιοχής και συνδέονται με την γενικότερη σεισμικότητα. Για να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα θα πρέπει να γίνει έρευνα. Εκτός από την  Καυκαλίδα ολόκληρη η παράκτια περιοχή από το νοτιότερο μέρος της Ηλείας μέχρι τα βόρεια παρουσιάζει παρόμοια φαινόμενα.» - δήλωσε μεταξύ άλλων στο ΙΟΝΙΟΝ FM ο καθηγητής γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ευθύμιος Λέκκας

« Αυτά τα πηγάδια που οι ντόπιοι τα λένε «μάτια» είναι μικρές πηγές που αναβλύζουν νερό δεκάδες χρόνια. Αλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο. Δεν μας ανησυχούν γιατί είναι ένα καθαρά φυσικό φαινόμενο που έχει να κάνει με την γεωλογική δομή της περιοχής. Αν οι επιστήμονες θελήσουν να ερευνήσουν το φαινόμενο εμείς ως δήμος θα είμαστε αρωγός στις οποιες προσπάθειές τους» - ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Παναγιώτης Κόλλιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ