ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

"ΚΟΛΠΑΚΙΑ" ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ !




Η "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ " ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ...
ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟ ...ΕΘΑΨΑΝ !

ΣΕΓΜ: «Αξιοπερίεργες συμπτώσεις» σε διαγωνισμούς

NAFTEMPORIKI.GR Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2211160

«Αξιοπερίεργες συμπτώσεις» οι οποίες αφορούν διαγωνισμούς ανάθεσης μελετών ή και υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου επισημαίνει, ύστερα από αναφορές, εταιρειών και μελετητών, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Εταιρειών - Γραφείων Μελετών (ΣΕΓΜ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΣΕΓΜ, το ζήτημα που παρουσιάζεται κατ' επανάληψη είναι το ακόλουθο: αναδεικνύεται πρώτο στην τεχνική βαθμολογία υποψήφιο σχήμα το οποίο, μετά και το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών, αποδεικνύεται ότι έχει δώσει τη μικρότερη έκπτωση (ή μια από τις μικρότερες).

Ταυτόχρονα, άλλο υποψήφιο σχήμα λαμβάνει στην τεχνική βαθμολογία βαθμό που το κρατά οριακά στο διαγωνισμό. Κατά το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών διαπιστώνεται ότι το δεύτερο αυτό σχήμα έχει υποβάλει ασυνήθιστα χαμηλή προσφορά (με έκπτωση της τάξης του 90%, όταν οι περισσότερες εκπτώσεις κινούνται περί το 50%-60%).

Το αξιοσημείωτο είναι ότι αν απουσίαζε το σχήμα με την πολύ χαμηλής ποιότητας τεχνική προσφορά και την ασυνήθιστα χαμηλή οικονομική προσφορά, το τελικό αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα ήταν, σε αρκετές περιπτώσεις, διαφορετικό και δεν θα μπορούσε να αναδειχθεί ανάδοχος το πρώτο σχήμα. Στη θέση του θα αναδεικνύονταν άλλα υποψήφια σχήματα με ποιοτικές τεχνικές αλλά ταυτόχρονα χαμηλότερες οικονομικές προσφορές.

Ο ΣΕΓΜ σημειώνει πως η συμμετοχή του δεύτερου σχήματος με την περίεργη προσφορά πρακτικά διευκολύνει την ανάδειξη του πρώτου σχήματος ως αναδόχου. Ακόμα περισσότερο, αυτό που κυρίως εκθέτει τη διαδικασία είναι ότι στις δύο αυτές θέσεις εναλλάσσονται κατά βάση συγκεκριμένα μελετητικά σχήματα, γεγονός που εγείρει ερωτήματα για ύπαρξη εναρμονισμένων πρακτικών που υπονομεύουν την αξιοπιστία του διαγωνισμού.

Οι αναφορές του ΣΕΓΜ αφορούν τους εξής διαγωνισμούς:

* Μελέτη ολοκλήρωσης αποχετευτικών έργων λυμάτων παραλιμνίων οικισμών Τριχωνίδας (του Δήμου Αγρινίου)

* Προμελέτη, ΜΠΕ και τεύχη δημοπράτησης ΕΕΛ οικισμού Νεμέας (του Δήμου Νεμέας)

* Μελέτη παραλλαγών λόγω κατολισθήσεων στην Ε.Ο. Ζαχάρως - Αρήνης προς Αρτέμιδα και Μάκιστο (της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας).

Ανάλογα δεδομένα ενδέχεται να υπάρχουν και σε διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη και συγκεκριμένα:

* Τεχνικός σύμβουλος για το έργο: Δίκτυα αποχέτευσης και ΕΕΛ Δήμου Σπετσών (της Περιφέρειας Αττικής)

* Τεχνικός σύμβουλος για το έργο: Αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων Μενιδίου (της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας).

Ενημέρωση

Ο ΣΕΓΜ έχει ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους οργανισμούς που διενεργούν τους παραπάνω διαγωνισμούς, αλλά και το ΥΠΕΚΑ (υπουργείο Περιβάλλοντος), από όπου προέρχεται σε ορισμένες περιπτώσεις η χρηματοδότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ