ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΡ.ΠΕΠΟΝΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗ !


ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝΤΑΝΑΚΗ  


Στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη μπαίνει το θέμα με τις οφειλές που φέρεται να έχει ο ξενοδοχειακός όμιλος Δασκαλαντωνάκη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο οικονομικός εισαγγελέας ζητεί να ερευνηθεί τόσο το ύψος των οφειλών του ξενοδοχειακού ομίλου Δασκαλαντωνάκη στο δημόσιο και στ’  ασφαλιστικά ταμεία που φαίνεται ότι ανέρχονται στα 500 εκατ. ευρώ όσο και οι λόγοι για τους οποίους οι οφειλές αυτές παραμένουν ανείσπρακτες.


Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση, ενώ θα ερευνηθεί εάν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Δημοσίου για τη βεβαίωση των οφειλών.


Η έρευνα ακολουθεί σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη προς τους υπουργούς Οικονομίας και Εργασίας στη Βουλή. Το πλήρες κείμενο της επερώτησης έχει ως εξής:


"Αληθεύουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, τις οποίες μάλιστα επιβεβαίωσε πρώην μέλος του εθνικού μας κοινοβουλίου, σύμφωνα με τις οποίες ο ξενοδοχειακός όμιλος Δασκαλαντωνάκη οφείλει στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ (500.000.000 €);


Ερωτώνται και καλούνται οι κ.κ. υπουργοί να πληροφορήσουν τη Βουλή των Ελλήνων με την κατάθεση των σχετικών εγγράφων, τα εξής:


Α) Εάν έχουν κινήσει τις διαδικασίες που τους επιβάλλει ο νόμος για την είσπραξη του ποσού αυτού;


Β) Εάν έχουν γίνει άλλες ενέργειες πχ. Ρύθμιση κατά δόσεις, μείωση προσαυξήσεων και με βάση ποιες διατάξεις νόμων ή υπουργικές αποφάσεις;


Γ) Εάν υπηρεσιακοί παράγοντες πχ. Διευθυντές τομέων των φοροεισπρακτικών μηχανισμών έχουν συντάξει και αποστείλει εισηγήσεις, οι οποίες παραμένουν ανεκτέλεστες;


Δ) Πότε διαπιστώθηκαν οι οφειλές του ομίλου και γιατί εκκρεμούν τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα;


Ε) Ζητείται επίσης να κατατεθούν όλα τα υπηρεσιακά έγγραφα που αφορούν την ανωτέρω υπόθεση για ενδεχόμενες οφειλές στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία.


Τι απαντά ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη


"Ουδεμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα έχουν τα αναφερόμενα" στην ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή στις 22.08.2012, από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αναδημοσιεύτηκε σε ορισμένα ΜΜΕ, περί δήθεν εξωφρενικής οφειλής 500 εκ. ευρώ του ομίλου προς το Ελληνικό Δημόσιο, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη.


Όπως επισημαίνει σχετικά "τόσο ο  ίδιος ο κ. Νικόλαος Ι. Δασκαλαντωνάκης, όσο και οι εταιρείες του Ομίλου του είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερες και εκπληρώνουν εις το ακέραιο τις από το νόμο απορρέουσες σχετικές υποχρεώσεις τους. 


Όσον αφορά στις «δημοσιογραφικές πληροφορίες» τις οποίες επικαλείται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο όμιλος σημειώνει ότι "στο πρόσφατο παρελθόν αναγκαστήκαμε να προβούμε σε αγωγές και μηνύσεις για αναληθή δημοσιεύματα, οι δε υβριστές και συκοφάντες μας έχουν ήδη παραπεμφθεί να δώσουν λόγο στην ποινική και αστική δικαιοσύνη.


Λυπούμαστε εάν αναγκασθούμε να πράξουμε το ίδιο για όλους όσους εκ νέου αναπαράγουν ψευδείς και συκοφαντικές «ειδήσεις» για δήθεν οφειλές".


Ο όμιλος επισήμανει ταυτόχρονα ότι "είναι σεβαστός ο κάθε δημόσιος έλεγχος, όπως είναι ο κοινοβουλευτικός, αλλά δεν μπορεί στο όνομα του ελέγχου ο  όποιος βουλευτής μέσω ερωτήσεων που στηρίζονται σε «πληροφορίες», να στιγματίζει και να συκοφαντεί ένα Όμιλο που εκπροσωπεί τη χώρα επάξια στο εξωτερικό, φέρνει εκατομμύρια ευρώ στην ελληνική περιφέρεια και προσπαθεί με κάθε θυσία μέσα σε συνθήκες κρίσης να σταθεροποιεί χιλιάδες θέσεις εργασίας και να συνεχίζει να επενδύει. 


Προκειμένου να σταματήσει η διάχυση ψευδών και συκοφαντικών ειδήσεων και η τυφλή εκμετάλλευση ενός θέματος που δυστυχώς προσφέρεται, καλούμε τον Υπουργό Οικονομικών και τον Πρόεδρο της Βουλής να δώσουν στη δημοσιότητα την λίστα των οφειλετών προς το Ελληνικό Δημόσιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή.


Στις κρίσιμες αυτές μέρες, οι επιχειρήσεις που προσφέρουν στην οικονομία και δίνουν εργασία σε χιλιάδες εργαζόμενους, πρέπει να πάψουν να είναι βορά ανεύθυνων συκοφαντιών", καταλήγει η ανακοίνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ