ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΖΩΟΥ...





ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ...ΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΘΥΜΑ ;

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΑΤΥΧΟΥ ΖΩΟΥ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ http://www.zoosos.gr/article/2433/eleia-euthanasia-se-skulo-meta-apo-epithese-se-paidi

Κακοποιημένο το επιθετικό σκυλί;

Ολόκληρη επιχείρηση στήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Καρδιακαύτι της Ηλείας, όπως διαβάζουμε στο www.ilialive.gr, προκειμένου να ακινητοποιηθεί ένας ημίαιμος σκύλος, που βρισκόταν, σύμφωνα με τους συντάκτες του κειμένου σε ανεξέλεγκτη κατάσταση απειλώντας ακόμα και τους ιδιοκτήτες του.

Όπως είπε ο ιδιοκτήτης του σκυλιού σ’ εκείνους, που συμμετείχαν στην επιχείρηση εγκλωβισμού του εξαγριωμένου ζώου, είχε παρουσιάσει τις τελευταίες ημέρες επιθετική συμπεριφορά και μάλιστα δάγκωσε τον εγγονό του, τον οποίο πήγε ο ίδιος στο νοσοκομείο.

Εξήγησε δε, ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του δεν τολμούσαν, να ξεμυτίσουν από το σπίτι επί τρεις μέρες, αφού φοβόντουσαν τις αντιδράσεις του.

Τελικά κάλεσαν σε βοήθεια την Αστυνομία και την Πυροσβεστική και εκείνοι με τη σειρά τους τη φιλοζωική Μ.Κ.Ο. Rommel, για να αντιμετωπιστεί ο εξαγριωμένος σκύλος.

Ο Ηρακλής Ματρώζος, πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. Rommel, εξήγησε στο www.zoosos.gr, ότι «Μετά από τρεις ώρες καταφέραμε, να πιάσουμε το ζώο, το οποίο ήταν εξαντλημένο από το κυνηγητό αλλά ακόμα σε πολύ άγρια κατάσταση.

Ο κτηνίατρος μας, Γιάννης Καλογερόπουλος, που το εξέτασε, διαπίστωσε την επιθετικότητα του. Εμείς επικοινωνήσαμε με την Πυροσβεστική Λεχαινών και με την Κτηνιατρική Υπηρεσία, ώστε να βρούμε, ποιος τελικά θα το αναλάβει.

Τελικά επειδή υποδομές από την πλευρά του Δήμου Πύργου δεν υπάρχουν και επειδή κανείς δεν μπορούσε, να διαχειριστεί ένα τόσο επιθετικό σκυλί, και αφού το ζώο είχε ιδιοκτήτες σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012 προχωρήσαμε στην ευθανασία του».


Όμως το ζώο δεν ήταν μόνο επιθετικό, ήταν και εξαιρετικά φοβικό, εξήγησε στο www.zoosos.gr ο κ. Ματρώζος, που είναι και αναλυτής συμπεριφοράς ζώων.

Το σώμα του σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα έφερε σημάδια, που αποδεικνύουν, ότι είχε δεχτεί χτυπήματα για μεγάλο χρονικό διάστημα, παρ' όλο που ο ιδιοκτήτης επέμενε, ότι το είχε σαν παιδί του!

Δεν γνωρίζουμε, αν ο Δήμος Πύργου διαθέτει χώρο έστω για την προσωρινή φιλοξενία αδέσποτων ή δεσποζόμενων ζώων.

Αν δεν διαθέτει είναι διατεθειμένος, να καταβάλει τα χρήματα, που απαιτούνται, ώστε ζώα όπως αυτό, που δυστυχώς θανατώθηκε, να μένουν σε ιδιωτικά καταφύγια, μέχρι να συνέλθουν;

Είναι σχεδόν βέβαιο, ότι το σκυλί, το οποίο φυσικά και δεν έπασχε από λύσσα - όπως αρχικά ειπώθηκε - είχε περάσει δια πυρός και σιδήρου, από τους ιδιοκτήτες του και πλήρωσε με τη ζωή του χωρίς να φταίει!

Θυμίζουμε, ότι απρόκλητα επιθετικά είναι έλαχιστα σκυλιά. Συνήθως κάτι έχει προηγηθεί για να συμπεριφερθεί έτσι ένα σκυλί.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε, να αναφέρουμε, ότι οι δημοσιογράφοι, που ασχολήθηκαν με το περιστατικό, δεν αναφέρουν ούτε μια λέξη σχετικά με τις πιθανές αιτίες, που μπορεί να οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση.

Απλώς παρουσιάζουν το σκυλί ως τέρας και τους ανθρώπους ως αθώα θύματα!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το χτυπούσαν το ζωντανό. Δεν εξηγείται να επιτίθεται έτσι

συνέβη πρόσφατα στη γειτονιά μου. Ένα σκυλάκι μικρό λαμπραντοράκι, το είχαν πάρει σε διαμέρισμα και το χτυπούσαν και μετά το αμόλησαν στον πάρκινγκ της γειτονιάς μου κι αυτό ήρθε έξω από το γραφείο μου και έκλαιγε

εγώ βγήκα και το χάιδεψα κι αυτό έψαχνε πού να κρυφτεί

σε μένα γιατί δεν επιτέθηκε;

ήρθε μετά το αφεντικό του κι αυτό μουρλάθηκε και έτρεχε μέσα στο γραφείο να κρυφτεί

τελικά έμαθα από πού το είχε πάρει, το κράτησα εγώ εδώ στο γραφείο και το έστειλα πίσω στα παλιά του αφεντικά. Το δόλιο έτρεμε από το φόβο μόλις είδε αυτόν που το χτυπούσε

τον πούστη, τι μου τι θύμησες τώρα

Ανώνυμος είπε...

Βάζω στοίχημα ότι όλα αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα έχουν τη Χρυσή Αυγή κορώνα στο κεφάλι τους...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ