ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΜΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΕ





ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ...

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Τρίζουν τα κόκαλα των νεκρών στους τάφους , εκείνων που τον Αύγουστο του 2007 βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες ζωντανοί εξ αιτίας της προκλητικής αδιαφορίας , του ανύπαρκτου συντονισμού και των εγκληματικών  ευθυνών των τοπικών παραγόντων της Ηλείας.

Πριν λίγο ο άλλοτε «αριστερός» και μετέπειτα «πράσινος» δήμαρχος του Πύργου Ηλείας Μάκης Παρασκευόπουλος, εξέδωσε Δελτίο Τύπου μέσω του οποίου κρίνει και σχολιάζει την άδικη κατά την άποψή του,  καταδίκη σε 49χρόνια φυλάκισης του νυν αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα ο οποίος σύμφωνα με την Δικαιοσύνη ,  φέρει μεγάλο μερίδιο της ευθύνης για την τραγωδία.

Ο κύριος Παρασκευόπουλος ουδέποτε συμπαραστάθηκε δημόσια στον τραγικό πατέρα Γιώργο Παρασκευόπουλο που έχασε τα 4 ανήλικα παιδιά του την σύζυγό και την μητέρα  του στις φονικές πυρκαγιές.

Ο κύριος Παρασκευόπουλος δικηγόρος στο επάγγελμα , ποτέ δεν πλησίασε τον χαροκαμένο πατέρα να του προτείνει νομική βοήθεια στην απίστευτη περιπέτεια της ζωής του …

Ο κύριος Παρασκευόπουλος σαν δήμαρχος του Πύργου δεν έχει κανένα  λόγο συμπάθειας να πει ως δήμαρχος  για την δικαίωση των νεκρών και των συγγενών τους που έμειναν πίσω, μέσω της δικαστικής απόφασης.

Τον κύριο Παρασκευόπουλο τον ενόχλησε η γενναία απόφαση των έντιμων δικαστών του Πύργου που αγνοώντας ποιους είχαν απέναντί τους,  έκαναν τα αυτονόητα και λειτούργησαν έτσι όπως θα πρέπει να λειτουργούν οι τίμιοι δικαστές.

Κρίμα κύριε Παρασκευόπουλε και ντροπή …

Ο πόνος της ψυχής του τραγικού πατέρα που έχασε την οικογένειά του μέσα στις φλόγες και των άλλων συγγενών που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα μέσα στη φωτιά ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΓΓΙΞΑΝ...
Σας ενόχλησε μόνο η καταδίκη του φίλου σας …

Δήλωση Μάκη Παρασκευόπουλου 

 για την καταδίκη Καφύρα


Η απόφαση σε πρώτο βαθμό του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας για τη υπόθεση των πυρκαγιών του 2007, θέτει για μια ακόμη φορά - και αυτή τώρα με τρόπο τραγικό - το ζήτημα
της ουσιαστικής εξουσίας που ακούν οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης της χώρας μας και αντίστοιχα της ουσιαστικής ευθύνης που τους αναλογεί.

Με απόλυτο σεβασμό στις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης και ακόμα πιο πολύ σεβασμό στις ψυχές που χάθηκαν και τους ανθρώπους τους, οφείλουμε να θέσουμε τα ερωτήματα: Με το κεντρικό Κράτος σε πλήρη αδυναμία να κατανοήσει έγκαιρα την έκταση και την ένταση του κινδύνου, σε πλήρη αδυναμία να σχεδιάσει και να συντονιστεί, σε πλήρη αδυναμία  να διαθέσει όλα τα αναγκαία μέσα και να παρέμβει αποτελεσματικά, πώς είναι δυνατόν να αποδίδεται η καθολική ευθύνη στους αιρετούς της αυτοδιοίκησης;


Χωρίς μέσα και αποφασιστικές αρμοδιότητες, στη δίνη μιας ανεπανάληπτης ιστορικά θεομηνίας, που από μια στιγμή και μετά, κανένα μέσο και καμιά τεχνολογία δεν μπορούσε να σταματήσει, η αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για την ακριβοδίκαιη απόδοση των ουσιαστικών ευθυνών.


Και σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να οργανώσουμε την άμυνα τους Κράτους και των κοινωνιών απέναντι σε μελλοντικές, παρόμοιες καταστροφές.

   

2 σχόλια:

Unknown είπε...

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΛΟ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ
ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ

Λωτοφάγος είπε...

Ντροπή! Αλλά πού να τη βρουν;
Μπράβο στους δικαστές που τίμησαν το λειτούργημά τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ